Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 5,08 Mn 13,09 / 13,09
136,70 9.98% 162,16 Mn 127,20 / 136,70
37,96 9.97% 47,74 Mn 37,02 / 37,96
12,46 9.97% 52,87 Mn 12,30 / 12,46
48,10 9.97% 121,81 Mn 42,54 / 48,10
1.053,00 -10% 622.323,00? 1.053,00 / 1.053,00
13,35 -9.98% 20,12 Mn 13,35 / 13,35
12,54 -9.52% 302,59 Mn 12,48 / 12,79
3,35 -7.97% 35,98 Mn 3,32 / 3,49
110,60 -7.06% 52,73 Mn 109,20 / 115,20
309,25 -1.67% 2,14 Mr 308,50 / 310,75
3,19 -0.31% 1,64 Mr 3,17 / 3,22
266,50 0.95% 1,53 Mr 260,00 / 266,75
426,00 0.12% 1,52 Mr 421,50 / 429,75
28,58 4.23% 944,01 Mn 28,20 / 30,00
18,42 -1.02% 33,71 Mn 18,41 / 18,58
73,20 -0.68% 809,15 Mn 73,10 / 73,60
266,50 0.95% 1,53 Mr 260,00 / 266,75
722,50 -0.62% 167,53 Mn 721,50 / 725,50
94,25 -2.99% 102,32 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 14,79 Mn 111,30 / 111,90
30,70 -0.71% 7,98 Mn 30,20 / 30,92
10,27 0.49% 14,42 Mn 10,21 / 10,29
82,70 -0.54% 75,47 Mn 82,45 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 189/584 ÝlkÝlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 4667 madde; 1,505 - 1,512 arasý.

Konu: ISDMR - Ýskenderun Demir Çelik

1.  Alýntý Originally Posted by memoli1953 Yazýyý Oku
    Sn Mr Steel, seninle ayni durumdayim, ve ayni dusuncelere sahibim, yukaridaki temettu politikasinda gerekli yatirimlar icin para ayrildiktan sonra kalan dagitilabilecek miktarin tamamini dagitir
    Bende son aldigim temettulerin tamamina hisse aldim ayrica birtakim gayrimenkul satislarimdan gelenin tamami Ilede eregli aldim.Bundan sonraki donemde fiyatla hic ilgim yoktur temettude Ýster 4 tl , Ýster 6-7 tl olsun hic farketmez, Olmaz ya eger hic temettu vermezse ihtiyacim Ilan para kadar hisse satar durumu idare edeblirim.
    Aynen abi yüzde yüz..

2.  Alýntý Originally Posted by Mr Steel Yazýyý Oku
    Gitmiyor fiyatý enflasyon karþýsýnda öldük bittik lanet hisse. Hele ki Sasa Hekts vs gibi gitmez dedikçe giden hisseleri görünce Eregl Allah belaný versin nerden bulaþtým sana..

Yukarýdakine benzer deðerlendirmeleri sýklýkla okuyoruz duyuyoruz. Þimdi temettü yatýrýmcýsý olmanýn ne demek olduðunu ne anlama geldiðini kavrayýp içselleþtirmek önemli. Eregl neden tercih ettiðini bilmek önemli. Ben öteden beri hep þunun altýný çiziyorum. Eregl þirket ana sözleþmesinde ben elde ettiðim karýn tamamýný nakit kar daðýtýrým diyor. Yani benim misyonum þirket pay sahiplerine düzenli sürdürülebilir gelir akýmý saðlamaktýr diyor. Tercihi ona göre yapmak durumundayýz. Yýllýk düzenli nakit akýþý mý istiyoruz yoksa nakit akýþý lazým deðil yatýrým yapsýn büyüsün mü istiyoruz. Yalnýz þu olmaz hem yüksek nakit akýþý versin hem de fiyatý artsýn büyüsün. Bu Eregl gibi þirketlerde olmaz. Small cap firma bulacaksýn onun için. Eregl blue chip hisse. 5 kat 10 kat fiyat hareketi burada olmaz. Ya da olursa da pandemi gibi yahut finansal kriz gibi olaðanüstü bir dönemde alabilirsen þartlar normale döndüðünde hatta biraz da olumluya döndüðünde 3-5 kat prim yakalarsýn. Dolayýsýyla gerçekçi olmak gerekir.

Peki Hekts, Sasa vb hisseleri taþýyanlar da herhangi bir þekilde en azýndan þu anda temettü beklentisi içinde deðiller ama Eregl hissedarý birkaç ay sonra alabileceði temettüye göre planlama yapýyor. Eregl bu anlamda bir nevi kiraya verilen gmenkul gibi deðerlendirilmesi gerekir. Küçük paralarla az lotlarla Eregl tatminkar sonuçlar vermez. Ama lot sayýnýz belli bir seviyeyi geçince fiyatla uðraþmayý býrakýrsýnýz çünkü elinize geçecek temettü çok daha anlamlý hale gelmiþ olur. Kýsa vadede varlýk deðeri olarak enflasyon altýnda kalabilir yeri gelir geçebilir. Ama kesin olan bir þey varsa Eregl portföy taþýyanlar her gün portföy TL deðeri þu oldu bu olduyla uðraþýrsa üzülür. Bakmasý gereken hedef lot sayýsýna ne kadar yakýn olduðudur.

Ben geçen yýl 2022/Mart ayýnda 7 haneli temettü aldým. Tek lot satmadým ne 37 de ne 25 de. Dahasý sürekli lot biriktirmeye de devam ediyorum. Verdiðim detaylardan ne kadar lotum olduðunu az çok tahmin edersiniz. Þimdi böyle bir lot sayýsýyla sürekli fiyat hareketlerine bakarak üzülüp sevinmeye kalkarsam bu iþin içinden çýkamam. Sasa Hekts vs baþka bir tercih Eregl baþka tercih. Armutla elma.

Özetle tercihi Eregl olanýn yapmasý gereken hedef lot sayýsý belirleyip ona ulaþarak gittikçe daha yüksek tutarda yýllýk gelir yani kar payý elde etmek olmalýdýr. Hedefe gelene kadar da mümkünse yýllýk kar payýna dokunmadan temettü veriminin oluþturacaðý bileþik büyüme imkanýndan yararlanmak olmalýdýr. Hedefe ulaþtýktan sonra da yýllýk düzenli nakit akýmýný ister harca ister baþka kanallarda yatýrýma dönüþtür. Büyüme hissesi al gmenkul al ev al araba al vs vs.

Moral bozmanýn anlamý olmadýðýný düþünüyorum. Ürüne talep düþük ürün fiyatý olabilecek tarihi dip seviyelerde. Ama unutmamak gerekir ki hisse de bu durumu 2.4 usd seviyesinden 1.5 usd seviyesine hýzla geri çekilerek bence fiyatladý. Daha kötüsü olur mu olmaz mý ya da bu sýkýntýlý tablo ne kadar sürer beraberce Allah ömür verirse yaþayýp göreceðiz. Mevcut dönemi gelir nakit problemi daha doðrusu tasarruf problemi olmayanlar açýsýndan biriktirme anlamýnda avantajlý bir dönem olarak görüyorum.

Aldýðýmýz kararlarýn fiziki ve ruhsal saðlýðýmýzý bozmasýna izin vermeyelim. Bozuyorsa satýp çýkmak 1 dk sürmez. Hisse yatýrýmýnýn en güzel tarafý da al sat iþinin hýzlý ve kolay olmasýdýr.

Iyi haftasonlarý saðlýkla kalýn
    Sayýn hocam, ben de sizinle ayný düþüncedeyim.

Kendime bir hedef koydum. Ömrüm yeterse iþten güçten artýk elimi ayaðýmý çektiðimde 1/10.000 pay sahibi olarak çocuklarýma miras býrakmak istiyorum. Portföy takip tabloma sahiplik oranýný gösteren bir sütun ekledim ve bu þekilde takip etmeye çalýþýyorum. Dediðiniz gibi sürekli fiyat takibi insanýn algýlarýný bozuyor.

Ben bu sene þöyle bir karar verdim. BES hesabýma artýk Ereðli temettüleriyle tavandan ödeme yapacaðým. Eþime de BES hesabý açtýrdým onda da yine Ereðli temettüleriyle tavandan ödeme yapacaðým. Ereðli hissedarý olmasam bunu bu þekilde planlamam mümkün olmazdý. Bu þekilde bir çeþitlendirme yapmýþ olacaðým. BES deki paraya kýsa vadede dokunma imkaným olmadýðý için ayrýca zorunlu tasarruf yapýyormuþ gibi olacaðým. Kalan temettüleri de ihtiyacým kadar ayýrýp kalanýna yine hisse alacaðým. Bu þekilde 1/10.000 olana kadar devam edecek inþallah. Çok beðendiðim bir birkaç þirket daha var. Uygun fiyatlardan alma imkaným olursa onlarýda portföyüme tekrar alabilirim. Süreci bu þekilde þimdilik idare ediyorum.

Ayrýca geceleri rahat uyuyabiliyorum artýk. Bir dönem gerçekten stres olmuþtum. Sosyal medayada borsa ile ilgili bütün hesaplarý takipden çýktým. Tek bu forumu takip ediyorum. Saðlýk herþeyden kýymelidir.

Borsanýn saðlýðýmýzý bozmasýna izin vermemeliyiz.

Ereðli de kýsa vadede zengin olamazsýnýz ancak Ereðlide batmazsýnýz. Yatýrýmlarýnýz buhar olmaz. Ben buna bu þekilde inanýyorum. Ýnanmasam zaten bu hissede duramazdým.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.

3.  Alýntý Originally Posted by temettuverimi Yazýyý Oku
    Sayýn hocam, ben de sizinle ayný düþüncedeyim.

Kendime bir hedef koydum. Ömrüm yeterse iþten güçten artýk elimi ayaðýmý çektiðimde 1/10.000 pay sahibi olarak çocuklarýma miras býrakmak istiyorum. Portföy takip tabloma sahiplik oranýný gösteren bir sütun ekledim ve bu þekilde takip etmeye çalýþýyorum. Dediðiniz gibi sürekli fiyat takibi insanýn algýlarýný bozuyor.

Ben bu sene þöyle bir karar verdim. BES hesabýma artýk Ereðli temettüleriyle tavandan ödeme yapacaðým. Eþime de BES hesabý açtýrdým onda da yine Ereðli temettüleriyle tavandan ödeme yapacaðým. Ereðli hissedarý olmasam bunu bu þekilde planlamam mümkün olmazdý. Bu þekilde bir çeþitlendirme yapmýþ olacaðým. BES deki paraya kýsa vadede dokunma imkaným olmadýðý için ayrýca zorunlu tasarruf yapýyormuþ gibi olacaðým. Kalan temettüleri de ihtiyacým kadar ayýrýp kalanýna yine hisse alacaðým. Bu þekilde 1/10.000 olana kadar devam edecek inþallah. Çok beðendiðim bir birkaç þirket daha var. Uygun fiyatlardan alma imkaným olursa onlarýda portföyüme tekrar alabilirim. Süreci bu þekilde þimdilik idare ediyorum.

Ayrýca geceleri rahat uyuyabiliyorum artýk. Bir dönem gerçekten stres olmuþtum. Sosyal medayada borsa ile ilgili bütün hesaplarý takipden çýktým. Tek bu forumu takip ediyorum. Saðlýk herþeyden kýymelidir.

Borsanýn saðlýðýmýzý bozmasýna izin vermemeliyiz.

Ereðli de kýsa vadede zengin olamazsýnýz ancak Ereðlide batmazsýnýz. Yatýrýmlarýnýz buhar olmaz. Ben buna bu þekilde inanýyorum. Ýnanmasam zaten bu hissede duramazdým.
    Son paragrafta gayet güzel ifade etmiþsiniz. Burada beklenmedik öngörülemez zengin olunmaz. Onun için small cap firma hissesi arayýp bulup alýp satmadan becerebilenin beklemesi gerekir. Burasý daha garanti daha stressiz daha olgun sakin yatýrýmcý profiline uygun. Heyecan olmaz burada

4. @Sayýn Mr Steel, @Sayýn Memoli
    Böyle arada yazýn lütfen iyi geliyor 😄
    Baþladýðým lot sayýsýnýn 2,5 katýna eriþtim. Gözüm Eyt’de bugün tazminatý alsam yarýn hiç düþünmeden bu fiyattan alacaðým. Öyle ya da böyle bana bu alým fýrsatý bir þekilde gelecek, olmadý uçuz kredi çekeceðim üç beþ banka dolaþtýrýp, elden parayý çekip, sonra baþkasýndan havale yaptýrýp( devlet sen o kredi iþe ereðli almýþsýn demesin 😂) gidip yine alacaðým o lotlarý! Hedefim 2023 temettüye o lotlarla girmek…
    Teþekkürler yazýlarýnýz için!

Bir de dünyada her þey hýzlý deðiþiyor bugün Çin’de darbe olsa yarýn nasýl bir Ereðli’ye uyanýrýz belirsiz yani savaþ biter baþka bir þey olur, Ab mecbur kalýr belki bizim kapýmýzý çalar. Hep bir umut var!

Sayýn memoli , Sayýn Mr steel
    Yazdýklarýnýzda son derece haklýsýnýz sözüm yok. Temettü geliri kiþiye göre göreceli kavramdýr. 7 haneli 1 temettü alan kiþinin en az 250 bin lotu olur . Ya yaptýðýnýz iþten ya da mirastan bunu yapmýþsýnýzdýr.
    Ben 3 çocuk babasý tek maaþlý bir öðretmenim . Zar zor 11 bin üstü maaþ oldu okullar açýkken 14 bin. 3 çocuk ta eðitim hayatýna baþladý. Þu enflasyonist ortamda bu para ile 100 lot yine birikmez. Forumdaki bazý arkadaþlara göre belki benim maaþým iyidir. Sizler hedef lota ulaþtýðýnýz için trade kaðýtlarýna ihtiyaç yok. Çünkü para arzusunun sonu yok. Þuan Koç firmasý bile doydum demez. Sýnýr kafanda belirlediðin lottur. Ben þayet ya þans ya tecrübe yada bilgi deyin tek maaþla emekli ikramiyemin 3 katý ile ulaþamayacaðým lota trade ile ulaþtým. Benim için 100 lot 100 lot. Dün kü trade ile bile 600 lot ekledim. Trade sevdiðimden mi hayýr. Stresi cabasý belki saðlýðýný götürüyor. Saðlýk gidince anlamý yok. Annem pankreas kanseri yaþý 82 ve göz önünde eriyor ama sen para olsada çare olamýyorsun. Zor kazandýðýný kaybetmemek için temettü nefside körlemek için biraz trade diyorum. Ýnsanlara bu psikolojiyi yönetmeyi öðretmeliyiz. Saygýlar.

Herþey güzel olacak.. Kesinlikle Ytd.
    Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!

6.  Alýntý Originally Posted by katti Yazýyý Oku
    Yazdýklarýnýzda son derece haklýsýnýz sözüm yok. Temettü geliri kiþiye göre göreceli kavramdýr. 7 haneli 1 temettü alan kiþinin en az 250 bin lotu olur . Ya yaptýðýnýz iþten ya da mirastan bunu yapmýþsýnýzdýr.
    Ben 3 çocuk babasý tek maaþlý bir öðretmenim . Zar zor 11 bin üstü maaþ oldu okullar açýkken 14 bin. 3 çocuk ta eðitim hayatýna baþladý. Þu enflasyonist ortamda bu para ile 100 lot yine birikmez. Forumdaki bazý arkadaþlara göre belki benim maaþým iyidir. Sizler hedef lota ulaþtýðýnýz için trade kaðýtlarýna ihtiyaç yok. Çünkü para arzusunun sonu yok. Þuan Koç firmasý bile doydum demez. Sýnýr kafanda belirlediðin lottur. Ben þayet ya þans ya tecrübe yada bilgi deyin tek maaþla emekli ikramiyemin 3 katý ile ulaþamayacaðým lota trade ile ulaþtým. Benim için 100 lot 100 lot. Dün kü trade ile bile 600 lot ekledim. Trade sevdiðimden mi hayýr. Stresi cabasý belki saðlýðýný götürüyor. Saðlýk gidince anlamý yok. Annem pankreas kanseri yaþý 82 ve göz önünde eriyor ama sen para olsada çare olamýyorsun. Zor kazandýðýný kaybetmemek için temettü nefside körlemek için biraz trade diyorum. Ýnsanlara bu psikolojiyi yönetmeyi öðretmeliyiz. Saygýlar.

Öncelikle annenize saðlýk diliyorum Allah acýlarýný hafifletsin inþaAllah. Benim de annem babam 90 sonlarýnda emekli oldular ilkokul öðretmeni idiler. Halen hayattalar miras vs gibi bir durum yok 1991 Kasým dan beri 17 yaþýndan beri aralýksýz çalýþýyorum. Mevcut birikimi uzun yýllarda oluþturdum. Burada trade noktasýnda tek dikkat etmeniz gereken husus mevcut ulaþtýðýnýz Ereðl lotlarinizi kaybetmeden yapýn trade. Parasal olarak kar zarar edebilirsiniz ama lot olarak zarar etmeyin. Toplamasý zor sarf etmesi kolay çünkü aman dikkat.

Alýntý Originally Posted by katti Yazýyý Oku

Eregli maceram 2000 yili oncesine dayanir o yillarda 100 bin dolarlik hisse vardi babadan kalan miras parasi idi, 2000 yilinda ekonomik Kriz ve ardindan Anaya’s a krizine yuklu miktarda kredi lle yakalandim ve sermayeyi kaybettim 2001 yilinda aldigim 10bin dollar Emekli ikramiyesi ile yeniden basladim,Emekli mühendis olarak guzel sirketlerde Yüksek Maas la calusarak,hisse aldim ve eregli-isdemie arasi trade ederek hisselerimi arttirdim Senin yazdigin rakamin iki katina ulastim , bu senede annemden Miras gayrimenkulleri de satarak ustune ekledim ve bu durum-a geldim.Hersey Sabir ve inancla oluyor

Bu arada hayatta sans ve tesaduflerinde onemli rol oynadigini belirteyim

Sayfa 189/584 ÝlkÝlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •