1-) Soru: Çan 2 Termik Santral’in %70’i #Odas a ait, geçen yýl #Cante nin belli bir hisse kýsmýnýn daha borsada iþlem gören tipe dönüþüm baþvurusu yapýldý, hisse 170 TL fiyatlarý gördü ve satmadýnýz þuan 135 TL’den iþlem görüyor bu fiyatýn yetersiz gördüðünüz için mi satmýyorsunuz, madem satmýyorsunuz neden 3,90 TL fiyatla #Cante yi halka arz ettiniz ?
Cevap: Geçen yýl Elektrik fiyatlarý 200 TL idi þuanda yaklaþýk 3800 TL civarýnda seyrediyor, karlýlýk arttýðý için, 2030 yýlýnda kadar olan kredi ödemelerini artýk rahatlýkla ödeyebildiðinden dolayý hisse satýþý olmadý.
2-) Soru: Altýn madeni yatýrýmýnda son durum nedir ? ÇED süreci nasýl devam ediyor ?
Cevap : Altýn madeni yatýrýmý odaklandýðýmýz bir konu, süreçler sorunsuz devam ediyor, saðlýklý bir þekilde bu konuda ilerleme saðlýyoruz.
3-) Soru: Üretilen elektiriðin ne kadarlýk kýsmý spot piyasada, ne kadarlýk kýsmý ikili anlaþmalarla satýlýyor?
Cevap: Bu teknik bir konu olduðu için dönem dönem deðiþimler oluyor, þuanda %25’lik kýsým spot piyasada satýlýyor.
4-) Soru: Ýþtiraklere aktarýlan paralar nerelerde kullanýldý, þirketten yapýlan baðýþlar nerelere yapýlýyor?
Cevap: Ýþtiraklere aktarýlan paralar yeni yatýrýmlarda kullanýlmýþtýr, gerekli açýklamalar bilançoda gözükmektedir
5-) Soru: 2015 yýlýndan beridir neden kar payý daðýtýmý yapýlmýyor?
Cevap: Geçmiþ yýllara ait zararlardan dolayý kar payý daðýtýmý teknik olarak yapýlamýyor, bu zararlarýn nedeni çok fazla yatýrým yaptýk, termik santral kurduk, çok hýzlý büyüdük, yatýrýmlarýmýzýn meyvelerini yeni yeni toplamaya baþlýyoruz.
6-) Soru: Marina yatýrýmý neden yapýlýyor, bir geliþme var mý ? Ana sözleþmemiz Elektrik üretimi olarak bulunuyor bu konuda bir düzeltme olacak mý ?
Cevap: Odaþ grubunun içinde bulunan iþtirakler tarafýndan Maden ve Elektrik üretimi yapýlýyor, farklý sektörlerde de yatýrým yaparak sepetimizi geniþletmek istiyoruz, çalýþmalarýmýz devam ediyor, ana sözlememiþ geniþletilecek.
7-) Soru: Hisse neden sürekli devre kesiyor ?
Cevap:Daha önce bu durumla alakalý Likidite saðlayýcýlýk sözleþmemiþ bulunuyordu, bu konuylada ilgili çalýþma yapýlacaktýr.
8-) Soru: Özbekistan yatýrýmý ne zaman devreye alýnacak ?
Cevap: Bugünlerde devreye girmesini bekliyoruz, Birkaç günde sonuç alabiliriz, hükümetle görüþmeler sürüyor.
MSCI ile ilgili yönetim kurulunun bir görüþmesi olmuþ mudur, danýþmanlýk hizmeti alýnmýþ mýdýr?
Cevap: Burak Altay ; yok görüþmedik
Altýn madeni ile alakalý süreç saðlýklý bir þekilde ilerliyor
Yönetim Kurulu üyelerinin 40 bin TL net ücret oylandý ve kabul edildi.Önümde oturan avukat abi Soru: Biz kar payý alamazken YK'nýn bu ücreti almasýný doðru bulmuyor, buna itiraz ediyoruz.
Benim alabildiðim notlar bu þekildeydi, katýldýðým en ateþli genel kurul buydu

Þirketimiz için hayýrlý olmasýný temenni ediyorum, paylarýmý tutmaya devam edeceðim.
Not : Yorumlanacak pek bir þey yak ama yorumlamak isteyen hocalarýma kuþlu sitede Mustafa AKSU bey atmýþtýr kendisinden alýntýdýr.
Yer Ýmleri