Þu tezi savunuyor Odaþ hissesinin ürettiði kar sürdürülebilir olmadýðýný söylüyor.Fakat odaþ hissesinde maliyeti düþük olanlar için önemli deðil.2023 yýlýnda göreceðiz sürdürüp sürmediðini. Þaþýrmamak elde deðil bu düþünceye.
Þu tezi savunuyor Odaþ hissesinin ürettiði kar sürdürülebilir olmadýðýný söylüyor.Fakat odaþ hissesinde maliyeti düþük olanlar için önemli deðil.2023 yýlýnda göreceðiz sürdürüp sürmediðini. Þaþýrmamak elde deðil bu düþünceye.
Yazmayým yazmayým diyorum ama sabredemedim,sonunda yazýyorum.Efendim tacirlerdeki falanca kiþi onu demiþ filanca bunu demiþ.ben çok gördüm böyle sallayanlarý,35 yýllýk borsacýyým bu tv lerde,videolarda konuþanlarýn çoðunu tanýrým.benim için bunlarýn konuþtuklarý YOKKKKKKKKKK hükmündedir.o Tuncay Turþucu bakarsýn býþey bilir gibi konuþur ama þirket bilançolarýnýn beklentilerini gelir bizim üstat Hamza beye sorar.taþýma bilgilerle deðirmen döndürürler.þimdi efendim yok bu karlar sürdürülebilir miymiþ.ulan geri zekalý ne anladýn da sürdürülmesinden bahsediyorsun??? elektirk fiyatlarý bizde avrupanýn 4 te biriyse demek daha çok alacak yolumuz var.2023 yýlý karýnýn 2021 in karýndan 2 kat daha fazla gelecektir diye umuyorum.bu benim tahminim beni baðlar.
gelelim þirketin deðerine...Cante2 bugün itibarýyla 42 milyar civarýnda bir deðeri var borsada.hakettiði deðer mi??? elebette deðil.bugün 86 milyon kömür rezervinin deðeri en kötü fiyatla180-200 milyar.termik santral da bonus olsun.bunu yarý fiyatýna satsa 100 milyar eder,o da cantenin hisse baþý 300 lira civarý ettiðini gösterir.650 milyon lotu odaþ satarsa hisse baþý odaþa 52 lira yansýr.hani kendi deðeri,hani özbekistaný ve altýn madeni...
velhasýl bu hissenin deðeri gerçekte 80 lira.eninde sonunda bu fiyatlarý görecek ama eminim bu hissede hiçbirimiz olmayacaðýz.benim hedefim asgarý 35 dir.1 kuruþ altýna vermem.35 olduðu zaman millet o atlamaya baþlayacak hisseye.çünkü aracý kurum raporlarý bilmiþ adamlarýn yorumlarý hep al tavsiyesi verecek.Bugün f/k si 40 ,50 hatta 300 olan o kadar hisse var ki.bizimkinin 10 olmasý iþten bile deðil.YTD. bekleyip görelim.malýnýzý 3 kuruþluk adamlarýn yorumlarýna bakýp da satarsanýz yazýk edersiniz.bu hissenin kýymetini bilen ve sabreden kazanacak.noktaaaaa
aynen katýlýyorum.bi mok bi,lir gibi konuþuyor ********in önde gidenleri.onlardan bir tanesiyle yüzyüze gelsem yüzüne tükürmekten imtina etmem.küçük yatýrýmcý katilleri onlar.Parayla yorum yapan hisse kötüleyen aþaðýlýk tetikçiler onlar.Hiç unutmam Netaþ, hissesi 36 dan yabancýya satýldý.o günlerde hisse 52 den iþlem görüyor.herkes 36 ya iner diye sattý.hatta aracý kurumlar herkesi aradý.mallarýnýzý satýn diye.beni de aradýlar ben satmam dedim. hisse 2 ay sonra 302 oldu.280 den verdim.servet gyo da aynýsý oldu.hisse 2 den 12 ye gitti.yorumcular 6 ayda 1 e 6 oldu satýn diye bas bas baðýrýyordular.ben her konuþtuklarýnda küfredip gülüp geçtim.çevremde arayan birsürü insana da sattýrmadým. 130 ortalamayla yani 10 kat fazlasýyla ben ve etramýa sttýrdým.hisse 142 lere gitti o zaman.olsun alan da kazandý))
o nedenle o afkuran tipler býrak afkursun malýnýzý kaptýrmayýn.100 de yüz bu hissedeyim.YTD.
Ptf fiyatlarý düþerse 2023 de belki bu seneki cirolar bu kârlýlýk lar gelmeye bilir seneye adam bunu kastetmiþ sanýrým risk bu enerji hisselerinde fakat odaþ zarar iþi bitti bilançoda karlýlýk sürdürülebilir olacak bundan sonra maden tarafý atýl altýn gümüþ vs ne olacaðý belirsiz diðer yandan kasada nakit para var ne yatýrým yapacak bu parayla merak ediyorum düzeltme gelirse yuzde 15 gelir oda normal bakalým ne olacak ytd
Kendisi iyi niyetli biri ama herkes her þeyi bilecek diye bir þey yok. Enerji konusunda bilgili olan Yunus Þahin bile yeni auf’tan sonra Odas’a uyandý, halbuki öncesinde de hisse çift hane diye baðýrýyordu. Ekim ayý ptf, yerli kömür auf’un yaklaþýk 2 katý. Yani Ptf’ler %40-50 düþse Odas’a etkisi olmaz. Büyük bir ekonomik durgunluk olmayacaksa (seçim öncesi zor belki seçim sonrasý olabilir) her ay Botaþ’ýn santral tarifesine bak, mevcut fiyatýn %40-50’sine düþerse ancak Odas’a az az etki etmeye baþlar. Öyle mi olur böyle mi olur diye konuþmaya pek gerek yok aslýnda.
Güzel bir gündü. Yine inenlerin-binenlerin olduðu bir duraða geldik.
Yer Ýmleri