endeks çok iyi durumda;
deðerlendirebilse þu endeksi....
Prim yapmýyor zaten. Sektör ortalamasýyla kýyaslarsanýz, ne kadar ucuz olduðunu görürsünüz. 1,5'lardan 10'lara gelmesini kastediyorsanýz; o kadar karla gelmemesi imkansýzdý. Karlarý gören küçük yatýrýmcý hisseye yüklendi. Sektör 55 fk'lardan iþlem görürken, ODAS 0,5 fk'larda kalamazdý.
Bana katýlmayabilirsiniz tabi ama benim yorumum somut veriye dayanýyor. Takaslara bakarsanýz, ne kadar daðýnýk olduðunu görürsünüz. Hiçbir spekülatör, bu kadar fazla hesaptan iþlem yapamaz.
Takaslara göre hareket etmem ve güvenmem ama eðer tahtada bir spekülatör olsaydý, takaslar bu kadar daðýnýk olmazdý ve karlarý bilançolar geldikçe deðil, bilançolar gelmeden satýn alýrdý. Böylece karlarý gören küçük yatýrýmcýnýn hisseye doluþmasýný da önlemiþ olurdu.
Yani, bilançolar açýklanmadan önce tahtayý yukarý sürerdi. Hatta, baþka tahtalarda olduðu gibi 3-5 yýl sonrasýnýn bilançolarýný fiyatlardý. Bu hissede ise 12 aylýk bilanço bile fiyatlanmadý. Gerçi, 9 aylýk da fiyatlanmadý ya.
Selamlar.
Son düzenleme : asagir; 19-12-2022 saat: 13:59.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DÝYENE!
Aynen öyle.
CPH2269 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Faaliyert raporu ve halk yatýrým raporlarýnda bedelli ile ilgili olan kayýtlara baktýðýmda bir yerde 376,000 ons bir yerde 376.000
Ben koca murat daðýndaki rezervin 376 bin ons olduðunu düþünmek istiyorum.
bunun yanýnda da 2 milyon ons civarýnda gümüþ rezervi var. Bedelli artýrýmýnda halk yatýrým resmi belgede bu madenlerin deðeri için 250 milyon dolar gibi bir ekonomik deðer biçmiþ ama buradaki tecrübelilere soruyorum bu miktarlarda bir maden rakamý 250 milyon dolardan daha fazlasýný hak etmez midir?
Onun yanýn da teknik bir sorum daha var CANTE þirketinin piyasa deðeri 46 milyar lira ve bunun sanýrým %20 civarýndaki payý hala ODAÞ'ýn yanlýþsam lütfen düzeltin matriks þirket kartýndan daha saðlýklý bilgi edinebiliriz.
Burada nakit ve benzerleri kaleminde 46/5 üzerinden düz 9.2 milyar liralýk bir miktarý neden görmediðimizi de teknik olarak anlamýyorum sene sonu konsolide bilançoda mý olacak yoksa baþka kaçýrdýðým bir þey mi var.
Tecrübeli ortaklar büyük ihtimalle cevaplayacaktýr sanýrým. 10x yapmýþ son zamanda ama hkayeleri kurulu gücü devlet garantileri ve madenler üzerindeki potansiyele baktýkça "room for improvement" derler yabancýlar o potansiyeli yok mudur diye sorasým geliyor ODAÞ için.
Ýyi Akþamlar.
Can2 santralin yüzde 77 si odasin.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri