Baki hoca,grafiðe baktý,10.50-11 arasý alýyorlar.12.27 üstü satýyorlar dedi,bunu 4-5 kere tekrarlamýþ odas,ne zaman grafik bu tablonun dýþýna çýkar,o zaman tekrar yorumlanýr.Gözle görünen,enerji hisselerinde bir baský olduðudur,ben sebebini önceden yazdým,yok öyle deðil diyen gerçek sebebini söyler.
Enerji hisselerini satmalarýnýn nedeni belli, Odas ve Ayen hariç hepsi pahalý. Enerjide rüzgar þimdilik dindi. (Bir yerde tekrardan rüzgar baþlayacak muhtemelen.) Bilançolar fiyatlanmaya baþlayýnca zaten her þey ortaya çýkar. Þu anda Odas’ýn yýl sonu bilançosuna göre prospektif FD/Favök’ü 4 altý iken sektörün cari olarak aðýrlýklý ortalamasý 13,5. 2023 ilk 6 ayda geçen seneye göre artacacak favök ve net nakite geçiþ ile FD/Favök ise 3’e yaklaþacak. Basit deðerleme Odas’ýn bu fiyatlarda duramayacaðýný söylüyor. 3. çeyrek bilançosu öncesi de 2. çeyrek bilançosu öncesi de baskýlandý ama fiyat hep yukarý gitti. Beklenmedik bir durum olmadýkça benzer senaryoyu yine görürüz inþallah. Yýl sonu bilançosunda bayrak hedefi gelse FD/Favök de 6 civarý olur. Bu da sektöre ve BÝST’in geneline göre hala ucuz demek.
https://twitter.com/mustafakirkiki/s...vWrvjADSIdt2cA
Son düzenleme : meteor78; 30-12-2022 saat: 20:30.
Odaþ hem üretici hem de Voytron aracýlýðý ile tedarikçi. Üstelik bilançolarda toplam gelirler ve karlarýn daðýlým kýsmýna bakýldýðýnda (Odaþ’a konsolide olan Cante’nin bilançosu ile karþýlaþtýrýrsak özellikle) üretim kýsmýndan elde edilenin birkaç katý toplam gelir ve kâr sözkonusu. Bunda Odaþ’a konsolide olan iþtiraki Voytron’un diðer üreticilerden alýp sattýklarý yanýnda muhtemelen elektriði Cante’den satýn alýp bizzat Voytron aracýlýðýyla ikili anlaþmalar þekliyle ya da spottan satýþlar da sözkonusudur. Bilançolarda Odaþ’ýn enerji gelirleri kaynak itibariyle detaylandýrýlmamýþ. Bu nedenle sadece fikir yürütme yoluyla yorum yapabilir durumdayýz.
Bakalým seneye ne yapacak....![]()
Merhaba, Özbekistandaki santralin ne kadarý üretime baþladý, son bilançoya yansýdý mý, yansýdýysa yüzde kaçý yansýmýþ oldu, bilginiz var mý
Grubun enerji üretim alanýnda yer alan ikinci en büyük enerji santrali ise 140 MW kurulu gücünde
Urfa'da bulunan doðalgaz çevirim santralidir. Santral Ocak 2014 tarihinde 0,25 MW kurulu güce sahip
Güneþ Enerjisi Santrali yatýrýmýný da bitirip toplam kurulu gücünü 140,25 MW'a çýkarmýþtýr. 2020 yýlýna
kadar üretim faaliyetlerini sürdüren Urfa Doðalgaz Çevirim Santrali, Türkiye elektrik sektörünün arz
fazlasý ile zorlaþan rekabetçi piyasa þartlarý içerisinde mevcut yapýsýný daha karlý ve verimli halen
getirmek için, söz konusu santralin Özbekistan'da faaliyete geçmesine yönelik yapýlan relokasyon
çalýþmalarý tamamlanmýþ olup 30 Eylül 2022 dönemi itibariyle santralin 128 MW'ýk bölümünde üretim
gerçekleþmektedir.
Faaliyet Raporu 11. Sayfa.. '30 Eylül itibariyle 128 MW'lýk bölümde üretim gerçekleþmektedir.' ifadesi yer alýyor. Ancak bu kapasite ile üretim ve üretilen elektriðin satýlmasý hangi tarihte baþladý ve bilançoya katkýsý nedir bu konuda net bilgi yok. Bilen arkadaþlar varsa paylaþabilir mi lütfen?
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yer Ýmleri