Baydevir hocam anladm kadar ile idari davalar konusunda uzman avukatsnz Epdk nn itiraz st mahkeme olarak blge idare mahkemesine mi bavuracak. Bu itirazn sonulanma sresi ne kadar srer ve bu itirazn mahkeme kararn deitirme ans var mdr? Son karar erhi ne zaman yazlr. Teekkrler.idare mahkemelerinin kararlar son karar deildir demek doru deil.
dare mahkemelerinde birok dosya sahibi olarak unu syleyebilirim ki bunun istinaf mahkemesine tanmas vs szkonusu deildir.
dare mahkemesi kararna sresi iinde kar taraf yani EPA/EPDK itiraz edebilir bu itiraz metni ODA a da gnderilir , bu itiraz incelenir ve itirazda daha nceki dosya ieriine ek olarak yeni bir delil,gereke,gncellenmi yasa maddesine atf yoksa itiraz dikkate alnmadan sonulandrlr.
Bu sonulandrma ilemine “kesinleme erhi” denir.
Kesinleme erhi alnd andan itibaren kararn uygulamasna geilir.
Genellikle EPA/EPDK da dahil olmak zere kamu kurumlar itiraz dilekelerinde “kamu yararna alnan/alnacak demeler” konusuna atf yaparlar ama idare mahkemeleri verilen kararn sonularnn byklne bakmaz,twitterda oda hakknda en ok yazs olan ben orada da bu davann kesinlikle kazanlacan yazmtm,Oda n eli bu konuda ok glyd. Hukukun temel ilkelerinin ilk sralarnda yer alan “kanun/ynetmelik geriye doru iletilemez” maddesiyle itiraz edildi ve bence dava ksa srd, ksa srmesinin en byk nedeni de ite bu net ve gl ilkedir.
Yani istinaf falan yok itiraz sreci var ve bu da sonusuz kalacaktr.
irket tarafndan yaynlanan KAP’ta bir deinilen husus da “baz internet haber sitelerinde aslsz ve sanki uslsz ilem yaptmz eklinde alg yaratlmas” konusu ilgin. Ben buradan Oda n bu sitelere dair de bir dava sreci olacan/olmas gerektiini anlyorum.Bu konuda irkete yazcam zaten.
in ilgin yan,irket asla bu geri demeye dair bir kasa k olup olmad konusunda net bilgi vermiyor, 2022/4 ok ama ok aibeli bir bilanodur burada yer alan maliyet kalemleri ar mulak ve yatrmc ilikilerine bu konuda sorulan sorular da hep geitiriliyor. Ben buradan iyi kokular almyorum,sanki gelecek bilano konusunda kimsenin emin olmamasn istiyorlar gibi.
Bir dier konu:Cuma akam seans kapanmadan 5 dk nce Bofa 900K satta iken kapanta 425 K alm tarafnda grnd. Yani bofa bu KAP n geleceini biliyordu ama viop tarafnda tam tersi hibir alm olmad aksine ykl sat geldi ve spot/viop marj 5 kurua dt.Ben burada da marjn tam tersi 15-20 kurua kmasn beklerdim.
Son KAP’tan da anlayacamz zere Oda Yatrmc likileri henz kurumsal deil,milyarlk bir gelime iin “aldmz bilgiye gre” ifadesi tuhaf durdu. Pazartesi mahkemeden karar metnini alp pdf ekinde adam gibi bir KaP atlabilirdi, neden acele edildi de bu kap kurumsallktan uzaklatrld anlamadm. Avukat arayp “abi davay kazandk” dedi ve hemen KAP m yazld ki oda gibi KaP kabz bir irket iin ok anormal bu..
Neticede bekleyip greceiz, hepsi bir oyun muydu? Tamamen alakasz bir “marina iine giriyoruz” KaP “kan tahtay akcaz aa” eklinde bir iaret fiei miydi,ardndan gelen bu epia karar, an Termik in bakma alnmas vs bir silsile yaatld kimse bunlar unutmayacak illaki.irketin anlk hisse deerinin ls 0.45 dolar iken buralara bu silsile ile kasten ekilmi grnyor nk ve bu iin iinde epiata birileri de varsa inann hi armam. O marina kap bunlar dnmemiz iin ok yeterli bir k noktas benim grme gre.
Oda Yatrmc likileri acilen ok net biimde “geri deme karar sonras irket kasasndan bu konuya ait kan para ne kadar” sorusunu yantlamaldr ncelikle.
Sayglarmla..

Alnt yaparak yantla

Yer mleri