Çevre ve Þehircilik Bakan Yardýmcýsý, "Türkiye'de halihazýrda nüfusun yüzde 88'i þehirlerde yaþýyor. Yaklaþýk 19,5 milyon konutun bulunduðu Türkiye'de nüfus artýþýna oranla konut ihtiyacý da artarak devam ediyor" dedi.
Çevre ve Þehircilik Bakan Yardýmcýsý, "Türkiye'de halihazýrda nüfusun yüzde 88'i þehirlerde yaþýyor. Yaklaþýk 19,5 milyon konutun bulunduðu Türkiye'de nüfus artýþýna oranla konut ihtiyacý da artarak devam ediyor" dedi.
Adana'nýn Kozan ilçesinde, çöp tahliye iþlemi sýrasýnda dengesini kaybederek çöp konteynerine düþen iþçi hayatýný kaybetti.
Misyonerlik faaliyeti için gittiði Kuzey Sentinel Adasý'nda yerliler tarafýndan öldürülen Amerikalý rahip John Allen Chau sosyal medyada bir tartýþmanýn fitilini de ateþledi: "Rahibin öldürülmesi haklý mýydý?"
Karabük'ün Yenice ilçesinde, sanayi sitesinde parçalanan varilden yayýlan gaz, 15 kiþiyi etkiledi.
Albert Einstein'ýn inanç kavramýný irdelediði ve "Tanrý mektubu" olarak adlandýrýlan 1,5 sayfalýk mektubu, New York'taki müzayedede 2.900.000 dolara satýldý.
Sevgili Bay Gutkind,
Brouwer'ýn ýsrarlý önerilerinden esinlenerek, sizin kitabýnýzda çok þey okudum ve kitabýnýzý bana ödünç verdiðiniz için çok teþekkür ederim... Hayata ve insan topluluðuna gerçekçi tavrýnýz bakýmýndan ortak birçok þeyimiz var. Sizin ego-yönelimli arzulardan kurtulma çabasýyla, sadece insan unsuruna vurgu yaparak, hayatý güzel ve asil yapmak ile ilgili kiþisel ilkeleriniz bizi Amerikan tavrýna sahip oluþumuzda birleþtiriyor.
Yine de Brouwer'ýn önerisi olmadan kendimi sizin kitabýnýzla yoðun olarak baðdaþtýramazdým. Çünkü kitabýnýz bana göre ulaþýlamaz bir dilde yazýlmýþtýr. Tanrý kelimesi, bana göre söylem ve insan zayýflýðýnýn ürününden daha fazla bir þey deðildir. Ýncil, saygýn bir derlemedir. Fakat yine de tamamen ilkeldir. Hâl böyleyken efsaneler oldukça çocukça. Ne kadar zekice olursa olsun hiçbir açýklama bunu benim için deðiþtiremez. Bana göre diðer dinler gibi Yahudi dini de çoðu çocuksu batýl inançlarýn, uydurmalarýn vücut bulmuþ hâlidir. Ve memnuniyetle ait olduðum Yahudilerin de benim için diðer insanlardan hiçbir farklý özellikleri yoktur. Deneyimlerime göre, onlar en kötü þey olan gücün eksikliði tarafýndan korunmalarýna raðmen, diðer insan gruplarýndan daha evla deðillerdir. Aksi takdirde onlar hakkýnda herhangi bir "seçilmiþlik" göremiyorum.
Genel olarak, sizin bunun ayrýcalýklý bir pozisyon olduðunu iddia etmenizi ve bunu gururun iki duvarýyla, dýþarýdan geleni adam ve içe ait olaný Yahudi olarak savunmaya çalýþmanýzý acý verici buluyorum. Ýddia ediyorsunuz ki adam, sözde, Tektanrýcýlýk Yahudiliði gibi nedensellikten uzaklaþtýðý takdirde kabul edilir. Fakat harikulade Spinoza'nýn da kabul ettiði gibi bütün kesikleriyle kýsýtlý nedensellik artýk hiçbir þekilde nedensellik deðildir.
Mademki ben, bizim farklýlýklarýmýzý entelektüel kanaatlerle oldukça açýk bir þekilde belirttim, bana göre hâlâ oldukça açýk ki temel þeylerde biz birbirimize oldukça yakýnýz. Mesela insan davranýþýnýn evrimi konusunda. Biz eðer somut þeylerden konuþursak, birbirimizi çok iyi bir þekilde anlayabileceðimizi düþünüyorum.
Arkadaþça teþekkürlerim ve en iyi dileklerimle,
A. Einstein.
Princeton, 3 Ocak 1954
Son düzenleme : Koray; 05-12-2018 saat: 09:33.
57 yaþýndaki Sumru Yavrucuk, "Güzellik Kraliçesi" isimli oyunda yanlýþlýkla antifriz içerek zehirlendi.
Ýstanbul'da organize olarak çalýþan, 35 kiþinin parasýný çalan aralarýnda polis ve nüfus idaresi çalýþanlarýnýn da bulunduðu çete çökertildi.
Çete üyeleri nüfus bilgilerini kullanarak vatandaþlarýn telefon hatlarýný sahte kimlikle kendi üzerilerine aldý.
Bu þekilde internet bankacýlýðýný kullanarak vatandaþlarýn hesaplarýný boþalttý. Çete üyesi 42 kiþiden 37'si tutuklandý.
Avrupa Konseyi, kýtadaki cezaevlerinin 2005'ten 2015'a kadar deðiþimini inceleyen bir rapor yayýmladý.
Raporun Türkiye bölümünde, tecavüz suçundan hüküm giyenlerin sayýsýnýn 2013-2015 döneminde 523'ten 12.253'e çýktýðý belirtildi.
Son düzenleme : Koray; 05-12-2018 saat: 12:48.
Yer Ýmleri