Ýstanbul'da yýllar önce kura çekilerek elde edilen pazar tezgahlarý babadan oðula devrediliyor.
Bahçelievler'de 14 tezgahý olduðunu söyleyen bir pazarcý "Bir tahtayý günlük 100 liradan kiralýyorum.
Kiraya verdiðimde 4-5 bin lira kazanýyorum.
Tezgahlarýmý satmaya kalksam hepsini 300.000 liraya satarým" dedi.
Ýstanbul Umum Pazarcýlar Esnaf Odasý Baþkaný Mesut Þengün ise "Tahta sahibi kiþiler arasýnda hostesler, sanatçýlar, iþ insanlarý, müteahhitler, emlakçýlar var" dedi.
Kahramanmaraþ'ta çalýþtýðý banka þubesinde müdürün baþýna silah dayadýðý müþteri hizmetleri uzmaný Melis B. (33), yaþadýklarýný anlattý.
Olaydan sonra psikolojik tedavi görmeye baþladýðýný belirtip þikâyetçi olduðu müdürden ölüm tehdit aldýðýný da öne süren Melis B., "Silahý alnýma dayadý "Vurayým mý seni, vurayým mý?" dedi. O an benim dizlerimin baðý çözüldü" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...nustu-6272922/
![]()
Yunanistan'da bir yayýnevinin öðrenciler için yayýnladýðý eðitici haritada Kýbrýs Adasý’nýn kuzeyinin Türklere ait olduðunun belirtilmesi üzerine yayýn organý büyük tepki aldý.
Piyasaya sürülen eðitim yayýnýnýn acilen toplatýlmasýna karar verildi.
Yayýn organý "Yaptýðýmýz hatanýn büyüklüðünü anladýk, yayýnlarý toplatýyoruz, özür dileriz" demek zorunda kaldý.
Balýkesir'de yaþayan Þefika Seray Üçüncü'ye Osmanlý döneminde Trabzon Valiliði yapan büyük büyük dedesi Üçüncüzade Ömer Paþa'dan 700 yýllýk kale miras kaldý.
Genç kadýn, çok mutlu olduðunu açýkladý.
Pendik'te bulunan bir sitede iddiaya göre bir kiþi boþanma aþamasýnda olduðu eþinin kafasýna dambýl ile vurarak öldürdü.
Þüpheli daha sonra polis merkezine gelerek teslim oldu.
Edirne'nin Enez ilçesinde yasadýþý yollarla Yunanistan'a götürülmek için çuvallar içerisinde ormanlýk alanda saklanan 750 kilo midye ele geçirildi.
Yer Ýmleri