Araþtýrma þirketi Mercer, 2021 yýlýnda yabancý ülkede yaþayanlar için en pahalý 10 þehri açýkladý.
10 Bern
9 Pekin
8 Cenevre
7 Singapur
6 Þangay
5 Zürih
4 Tokyo
3 Beyrut
2 Hong Kong
1 Aþkabat
Rize'de köyün suyunun kesildiðini gören muhtar, su deposuna çýkýnca bir ayýnýn suyun çýkýþ noktasýna zarar verdiðini gördü.
Ayýyý aracý ile kovaladý.
https://www.youtube.com/watch?v=Ed8avWu4UXA
Ýngiltere Bristol'da yaþayan 72 yaþýndaki Dave Smith'in, 10 aydan daha uzun süre corona virüs enfeksiyonu yaþadýðý ortaya çýktý.
72 yaþýndaki Smith, "Ne zaman kötüye doðru gitsem daha da kötüleþtim ve ölümün eþiðine geldim. Karým benim için beþ kez cenaze töreni düzenledi" dedi.
305 gün boyunca corona testi pozitif çýkan Smith'in Temmuz ayýnda Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalýklarý Kongresi'ne (ECCMID) sunulacaðý ve "literatürde kaydedilen en uzun enfeksiyon" olarak inceleneceði belirtildi.
KANADA ÝSTÝSMARCI VE ASÝMÝLASYONÝST GEÇMÝÞÝYLE YÜZLEÞÝYOR
British Columbia eyaletindeki Kamloops kentinde yerli çocuklarýn gönderildiði baþka bir yatýlý okulun sahasýnda 215 yerli çocuðun kalýntýlarýnýn haftalar önce keþfi, Kanadalýlarý istismarcý ve asimilasyonist bir sistemin mirasýyla yüzleþmeye zorluyor.
1831 ve 1996 yýllarý arasýnda, Kanada'nýn yatýlý okul sistemi, yaklaþýk 150.000 yerli çocuðu ailelerinden zorla ayýrdý.
2015 yýlýnda ülkenin Hakikat ve Uzlaþma Komisyonu'nun "kültürel soykýrým" olarak adlandýrdýðý olayda yetersiz beslendiler, fiziksel ve cinsel istismara maruz kaldýlar.
Reuters ile konuþan hayatta kalanlar, sürekli açlýðý ve yalnýzlýðý anlattý.
Ayný zamanda okullarýn tehdit ve sýk sýk güç kullanýmý altýnda olduðunu hatýrlattý.
Antalya lüks bir semtteki tüfekli, kürekli, bijon anahtarlý kavgalar cep telefonu kamerasýna yansýdý.
Ayaðý sargýlý bir kiþinin de seke seke gelerek kavgaya dahil olmasý dikkat çekti.
https://www.youtube.com/watch?v=YZzHyqgp0x0
Ýstanbul Esenyurt'ta çocuklar, boþ bir arazide toprak altýnda kalan 4 yavru köpeði ölümden kurtardý.
Topraðý elleriyle kazan duyarlý çocuklarýysa arkadaþlarý görüntüledi.
Köpeklerin toprak altýnda nasýl kaldýðý ise henüz bilinmiyor.
Joe Biden'ýn sansasyonel hayatýyla baþýný aðrýtan oðlu Hunter Biden yeni bir skandalla gündemde.
51 yaþýndaki Biden'ýn bir kadýnla vakit geçirdiði otel masraflarýný babasýnýn hesabýndan ödediði ortaya çýktý.
Yer Ýmleri