yeni gelen yatýrýmcýyý kazýklamak diye bi derdi olduðunu sanmam palanýn- pala derken, son bir yýlda yabancý takasýndan satýþa gelen 7 milyar dolarlýk malý karþýlayanlarý kast ediyoruz.. yeni gelenler palanýn altýna yattýðý kadim büyük tahtalarýna gelmiyor, sasa/hektas ve benzerlerine, xtumy almaya geliyor.. þu an kadar böyle en azýndan.. oralar þimdiye kadarki temposunda devam eder, kimse malýný yýkmaz, f/k 60+ bile olsa.. u30 tahtalarýnda ise bir kaç aya kadar yabancý giriþi baþlayabilir, esas ralliyi o zaman yaþarýz, yeni gelen yabancýya ucuza mal vermesinin hiç bi mantýðý olamaz.. o yüzden ocak zirvesi rahatlýkla 9-10 bin dolayýnda gerçekleþebilir- u30
demiþsin ki, bankalar tuprs/eregl/thyao falan bu karlar reel deðil, enflasyon muhasebesi uygulanmýyor zira.. enf.muh. ne zaman uygulandý ? sadece 2001-2004, yani kriz sonrasý ekonomi imf/derviþ ekibine teslim edildiði ortamda uygulanmaya baþladý, iki sene sonra da 40 yýllýk yüksek enflasyonu bitirdi yeni gelen hükümet.. 1993-1994 rallisi de, 1999-2000 rallisi de enf.muh. uygulanmazken yaþandý, reel olmayan karlarla hesaplanan f/k oranlarý 40-50 ortalamalara kadar yükselebildi zirvelerde.. þu an ayný enflasyon oranlarý var, ve ortalama f/k sadece 5.. balon olmasý için 10 kat daha yükselmesi lazým
Borsamýzda kabaca
1 dolar seviyesinden 2.5 dolara kadar
Go go tar tar diyen yatýrýmcýlar var
Þimdi sorarým size 1 dolardan 2.5 dolara kadar ralliyi iliklerine kadar yaþamýþ
Biri
Ralliden korkar mý? Yada short açtý diyelim borsa yükselecek diye korkar mý ?
Hastane inþaatý videosu.
https://twitter.com/reptilianplanet/...07946418372608
Genel algýya baktýðýn zaman
Go go tar tar diyor herkes
Ben ise bu hafta düzelme onarma düþme bekliyorum
Belki de yanýlýyorumdur herkes kendi bilir
Alacaðý pozdan kar da zarar da edecek doðru alýnan karardýr
Eðer Düþündüðüm gibi olursa
Yeni gelen borsacý kardeþlerime
Borsada selamý çakacaðým 😊😎
Borsanýn gerçeklerini deneyimleteceðim
Ha olmazsa da olmaz hayýrlýsý bakalým