“Ölüm ve Vergiler dýþýnda hiçbir þey kesin deðildir.”
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Sayfayý takip eden de pek kalmamýþ galiba. Bedelsiz tarihi ne zaman belli olur acaba? O zamana kadar fazla salmasaydý daha keyifli olacaktý, neredeyse Egeen'le eþitlenecek gene fiyatý
Bu vakitten sonra günü bekler ve kaçtan bölüneceðine karar verecek tir
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Bir bahane lazým yükselmeye
Almanya Ekonomi ve Ýklim Koruma Bakaný Robert Habeck'in, 25 Ekim Çarþamba günü Türkiye'ye ziyarette bulunacaðý bildirildi.
Berlin
Bahattin Gönültaþ
Alman Haber Ajansý DPA'nýn Almanya Ekonomi ve Ýklim Koruma Bakanlýðý'na dayandýrdýðý habere göre, Habeck'in Türkiye gezisinin odak noktasý ekonomi ve enerji olacak.
Ayný zamanda Almanya Þansölye Yardýmcýsý olan Habeck, ziyaret sýrasýnda, Ankara'da iki ülke arasýndaki Ekonomik ve Ticaret Ortaklýk Komisyonu (JETCO) toplantýlarý ve Enerji Forumu'na katýlacak.
Çok sayýda Türk bakanla bir araya gelmesi beklenen Habeck, güncel konular ile ilgili görüþ alýþveriþinde bulunacak. Habeck'in sivil toplum temsilcileriyle görüþeceði de belirtildi.
Robert Habeck'e Alman iþ dünyasýnýn temsilcileri eþlik edecek. Habeck'in 27 Ekim Cuma günü Almanya'ya dönmesi planlanýyor.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Ford Otosan, yeni nesil Ford Courier'nin seri üretimine baþlýyor -AA
Ford Otosan, yeni nesil Ford Courier'nin seri üretimine baþlýyor
- Ford Otosan Lideri Güven Özyurt: - "Transit Courier ve Tourneo Courier'nin baþarýlarýnýn devamýný dilerken, yeni kilometre taþlarýna ulaþacaðýna ve yeni rekorlar kýracaðýna olan inancým tam"
ÝSTANBUL (AA) - Ford Otosan, mühendislik ve üretim sorumluluðunu üstlendiði yeni nesil Ford Transit Courier ve Tourneo Courier'i Romanya'daki Craiova fabrikasýnda düzenlenen törenle hattan indirdi.
Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, Ford Otosan Lideri Josephine Payne, Ford Otosan Craiova Baþkaný Müjdat Tiryaki'nin ev sahipliðinde gerçekleþtirilen törene, Romanya Baþbakaný Marcel Ciolacu, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakýroðlu, Koç Holding Otomotiv Grubu Baþkaný Haydar Yenigün ile çok sayýda devlet yetkilisi, sektör temsilcisi ve iþ dünyasýnýn önde gelen isimleri katýldý.
Açýklamada törendeki konuþmasýna yer verilen Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, tasarýmýndan üretimine kadar her aþamasýnda Ford Otosan imzasýný taþýyan Courier'nin küresel üretim sorumluluðunun yaklaþýk on yýldýr Ford Otosan'a emanet olduðunu vurguladý.
Özyurt, þunlarý kaydetti:
"Courier, üstün performans ve iþlevsel tasarýmýn ideal birleþimi olarak ticari araç lideri pozisyonumuza ulaþmamýza büyük katký saðladý. Þimdi de Craiova fabrikamýzda üretim bandýndan indirdiðimiz ilk araç olmasýndan büyük gurur ve sevinç duyuyorum. Craiova'nýn son teknoloji üretim kabiliyetleri, Ford Otosan'ýn ticari araç tasarýmý, mühendisliði ve üretimindeki kapsamlý deneyimiyle tamamlanýyor. Yeni nesil Courier ürün ailesine yaptýðýmýz yatýrýmlar, Craiova'ya ve ülkeye olan inancýmýzýn bir kanýtý. Transit Courier ve Tourneo Courier'nin baþarýlarýnýn devamýný dilerken, yeni kilometre taþlarýna ulaþacaðýna ve yeni rekorlar kýracaðýna olan inancým tam."
Koç Holding CEO'su Levent Çakýroðlu da topluluk þirketleriyle uluslararasý pazarlardaki konumlarýný güçlendirdiklerini vurgulayarak, dünyanýn farklý ülkelerinde 90'dan fazla üretim ve satýþ þirketleri olduðunu aktardý.
Romanya'nýn Koç Topluluðunun global büyüme vizyonundaki önemine dikkati çeken Çakýroðlu, son 5 yýlda bu ülkeye 175 milyon dolarlýk yatýrým yaptýklarýný bildirdi.
Craiova fabrikasýnýn yatýrýmlar içindeki yerine deðinen Çakýroðlu, "Ford Otosan'ýn baþarýsýnýn önemli bir dönüm noktasý olan Courier, Ford dünyasý içinde ürün geliþtirme ve tasarým anlamýnda daha büyük sorumluluklarý üstlenme yeteneðini de hýzlandýrdý. Bugün gelinen noktada Ford Otosan'ýn ruhunu gerçekten yansýtan bir tesis haline gelen Craiova fabrikasýnda yeni nesil Courier'nin de çok baþarýlý olacaðýna ve yakýn zamanda kendi segmentinin lideri haline geleceðine inanýyorum." deðerlendirmesinde bulundu.
- Ford Otosan, Courier serisinin dünyadaki tek üretim üssü
Ford Otosan, ilk kez 2014 yýlýnda Yeniköy fabrikasýnda hattan indirdiði Ford Courier serisinin hala dünyadaki tek üretim merkezi konumunda. Þirketin yatýrým stratejisinin bir parçasý olarak Courier'nin üretimi Yeniköy'den Romanya'daki Craiova fabrikasýna taþýndý.
Geçen yýl temmuz ayýnda Ford Otosan, Puma ile birlikte tamamen elektrikli versiyonlarýný üreteceði yeni nesil Courier serisinin Craiova fabrikasýnda üretimini desteklemek için 490 milyon avro yatýrým yapacaðýný duyurdu. Yatýrýmla birlikte fabrikanýn kapasitesi yýlda 250 bin araçtan 272 bin araca yükselecek. Ford Otosan ayrýca Craiova fabrikasýndaki üretim ihtiyaçlarýný desteklemek için 1300 yeni istihdam yaratan büyük bir iþe alým kampanyasý yürüttü.
Ford Otosan'ýn Dunton ve Köln'deki Ford ekipleriyle birlikte tasarladýðý, tüm mühendislik ve üretim sorumluluðunu üstlendiði Courier serisinin tam elektrikli ve baðlantýlý versiyonu da Craiova fabrikasýnda üretilecek ve 2024 yýlýnda müþterilerle buluþacak. E-Transit Courier, Ford Otosan'ýn 2035 yýlýna kadar tamamen elektrikli hafif ve orta ticari araç portföyüne sahip olma hedefine ulaþmasýnda önemli bir kilometre taþý olacak.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Son iki gün bankof alýmda gözüküyor. Yatýrým tavsiyesi deðildir
Kimse kalmadý mý
https://resmim.net/cdn/2023/10/27/ZMiTD2.png
Fibo %50 seviyesinden bir tepki almýþ. 9665 kýrýlmamalý. kýrýlýrsa 8815 destektir.
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yer Ýmleri