“Ölüm ve Vergiler dýþýnda hiçbir þey kesin deðildir.”
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Alman þirketleri, Çin'den yeþil elektrik satýn almaya baþladý
2021 yýlýnda 15,9 milyar avroluk ciro yapan, polimer üretiminde uzmanlaþmýþ Covestro, Çinli tedarikçi CGN New Energy ile yenilenebilir elektrik enerjisi alýmýna iliþkin çok sayýda sözleþme imzaladý. Bu türden birkaç yýllýk alýmlar Alman Grubu'nun, 2035 yýlýna deðin varmak istediði karbon nötr aþama hedefi baðlamýnda Avrupa'da ( Almanya, Belçika) yaptýðý bir dizi sözleþmeyi tamamlayýcý nitelikte.
Bunlardan 2023 yýlýnda yürürlüðe girecek olan sözleþme, Covestro'nun Shanghai'deki önemli üretim tesisinin elektrik ihtiyacýnýn yüzde 30 kadarýný karþýlayacak. Covestro, kuzeybatý Çin'de yer alan Qinghai eyaletinin Lenghu kentindeki rüzgar ve güneþ tesislerinin ürettiði yaklaþýk 300 gigavat saatlik (GWh) yeþil enerjiyi satýn alacak. Bu, Covestro'nun Çin'de salýmýna yol açtýðý yýllýk karbondioksit miktarýn -60 bin benzinli otomobilin çýkardýðý karbondioksite eþdeðer- 126 bin ton kadarýnýn azalmasýný temin edecek.
CGN Genel Müdür Yardýmcýsý Qi Fang, Covestro gibi birinci sýnýf kimyasal üreticisi þirketleri desteklemekten mutluluk duyduklarýný; çünkü üretim tesislerini yenilenebilir enerjiyle besleyen bu þirketlerin, ülkenin yerel üreticileriyle birlikte, karbon ayak izini azaltma ve bir yandan da Çin'in kalýcý geliþimine katký yapma iþlevi gördüklerini açýkladý.
Þimdiden kýsmi olarak yenilenebilir enerjiyle beslenen Shanghai-Covestro tesisi, 2022'de, kuzeybatý Çin'de üretilmiþ 300 gigavat saatten fazla güneþ enerjisi kullanmýþ olacak. Covestro'nun Çin Baþkaný Holly Lei'ye göre, bu yeni sözleþme Shanghai'deki tesisin sýfýr karbondioksit emisyona gidiþ yolunda önemli bir adým olup esasen bugüne deðin büyük ölçüde azaltýlmýþ olan karbondioksit salýmýnýn önümüzdeki on yýlda sýfýra doðru yönleneceðinin müjdecisidir.
Bu arada Covestro'nun güney Çin'de bulunan Guangzhou ve Foshan tesislerinin, 2023 yýlýndan itibaren, yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan gelen elektrik kullanacaðý bildiriliyor. Esasen burada, Guangdong eyaletindeki CGN offshore rüzgar tesislerinin ürettiði elektrik enerjisi kullanýlacak.
China General Nuclear Power Corporation (CGN) Holding'in yan kuruluþu olup 2022 yýlý ilk yarý cirosu 1 milyar avro olan CGN New Energy, 2014 yýlý Ekim ayýnda Hong Kong borsasýnda listelenmiþti. Rüzgar enerjisi, güneþ enerjisi, hidroelektrik enerji gaz üretimi ve ortak çözüm üretimi yapan CGN New Energy, CGN Holding'in ikinci taþýyýcý sütununu oluþturur. CGN New Energy'nin Ekim 2022 itibarýyla iþletilen yerleþik kapasitesi 30 bin megavatý (MW) aþtý.
Çin Uluslararasý Radyosu
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
sevgili dostum haklýsýnýz ama bunu göze alan da ceremesine katlanmalý spk bu kýsýtlamalarla hisselerin içine ediyor dün brsan ý 2-3 gün önce poltksi bürüte soktu hisseler tepetaklak oldu bu ne demek speklere çalýþýyorum demek degilmi ky yi korkut spek mal toplasýn iþte bizdeki çürümüþ beyinlerin kurnazlýgý.
kurt kuzuyu kaptýgý yeri dokuz defa dolaþýrmýþ
ben binemeyecegim eþege ot vermem bu biline
patron artýk zaman geldi sanýrým akþama veya en geç haftaya bir ses ver de neþemizi bulalým çok uzak kalmak pek iyi degil gýk desen yeterli kim tutar o zaman seni görecegiz þu kaptan bir bfren haberi iþitiverelim hýýýý türkçe biliyorsan anladýn sen beni
kötü haber gelme olasýlýgý sýfýr sevgili kincecik kardeþim bizlerde o algýyý oluþturma peþindeler 2.5 milyon sermayen olsun devasa atýlýmlar yap ve gelecegi önceden görerek bosh gurubu olarak iþleri büyüt arabalar yetmez de mosikletler için bir çok ürün geliþtir ve üret bunlar kötü haber mi bizler beklemesi bildikçe o da olmasý gerekeni yapacaktýr patron da eþek degilya bu kadar yatýrýmý çöpe atacak kadar çok zeki ve çalýþkan bir gurup bu bosh gurubu
þunu da belirteyim þu hareketler patron hareketi kesinlikle degil tahtacýnýn hareketleri bu yüzden esnetip tabiki çýrpma da yapacak ama ulu önderimiz ATATÜRKÜN dedigi gibi hedef daima ilersi için ordular ileri mabadýnda.
kapanýþta kayýtlý haberi gelir mi ki grafik haber var diyor sanki![]()
Yer Ýmleri