Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
9,68 10% 789,89 Mn 8,60 / 9,68
80,30 10% 41,42 Mn 80,30 / 80,30
80,30 10% 2,14 Mr 72,10 / 80,30
19,48 9.99% 1,34 Mr 17,70 / 19,48
155,40 9.98% 1,72 Mr 140,30 / 155,40
2.431.800,00 -10% 2,43 Mn 2.431.800,00 / 2.431.800,00
355,75 -9.99% 429,56 Mn 355,75 / 386,50
2.498,00 -9.98% 5,27 Mr 2.498,00 / 2.780,00
11,18 -9.98% 1,93 Mr 11,18 / 12,59
55,35 -9.93% 218,80 Mn 55,35 / 61,40
3,52 5.71% 31,52 Mr 3,34 / 3,58
311,00 -0.48% 16,35 Mr 306,75 / 314,75
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
41,26 7.22% 10,79 Mr 38,30 / 41,30
75,25 0.07% 9,91 Mr 73,90 / 76,15
20,46 -0.39% 605,89 Mn 20,16 / 20,72
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
326,00 1.64% 11,68 Mr 315,00 / 334,00
790,00 0.77% 3,13 Mr 777,00 / 802,50
99,15 -0.8% 503,79 Mn 98,00 / 100,00
114,20 -0.7% 209,55 Mn 113,40 / 115,40
428,50 0.12% 7,72 Mr 426,25 / 434,50
35,06 -2.61% 288,12 Mn 35,06 / 36,86
11,20 0.99% 680,06 Mn 10,85 / 11,45
86,70 -1.81% 469,42 Mn 86,40 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 148/305 ÝlkÝlk ... 4898138146147148149150158198248 ... SonSon
Arama sonucu : 2435 madde; 1,177 - 1,184 arasý.

Konu: BFREN - Bosch Fren Sistemleri

1. sevgili paydaþlar, haydi herkes pc baþýna,
    haddim olmadan hepinize ev ödevi, nasýl olsa sahura kadar çok vakit var,
    araþtýrdým,
    kalka açýk OLMAYAN þirketlerde kayýtlý sermaye tavanýna ait iþlemlere iliþkin tebliði, mevzuat gov tr den buldum,
    5. madde der ki kayýtlý sermaye tavaný, ödenmiþ sermayenin 5 katýndan fazla olamaz der.
    fren halka açýk þirket olduðu için bu teblið bizle ilgili deðil,
    sizden ricam internette bu konuyu ben bulamadým, arayýp bulan olursa linkini atsýn veya bir kopyala yapýiþtýr yapsýn yorumlayalým,
    frenin ödenmiþ sermaye artýrmasý halinde en az ne kadar sermayesi olmasý gerekiyor, bir fikir edinmiþ olalým.

2. 19 Ekim 2012 CUMA

Resmî Gazete

Sayý : 28446

TEBLÝÐ

Gümrük ve Ticaret Bakanlýðýndan:

HALKA AÇIK OLMAYAN ÞÝRKETLERDE KAYITLI SERMAYE

SÝSTEMÝNE ÝLÝÞKÝN ESASLAR HAKKINDA TEBLÝÐ

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliðin amacý, þirketlerin kayýtlý sermaye sistemini kabul etmelerine, kayýtlý sermaye sistemine geçmelerine, bu sistemde sermayelerini artýrmalarýna, kayýtlý sermaye tavanýný yükseltmelerine, sistemden çýkmalarýna veya çýkarýlmalarýna, yönetim kurulunun imtiyazlý ve primli paylar ihracýna, rüçhan haklarýný sýnýrlamasýna ve diðer hususlara iliþkin usul ve esaslarý düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Teblið hükümleri, kayýtlý sermaye sistemini kabul eden halka açýk olmayan anonim þirketleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Teblið, 14/1/2011 tarihli ve 6103 sayýlý Türk Ticaret Kanununun Yürürlüðü ve Uygulama Þekli Hakkýnda Kanunun 20 nci maddesinin üçüncü fýkrasýna dayanýlarak hazýrlanmýþtýr.

Tanýmlar

MADDE 4 – (1) Bu Tebliðde geçen:

a) Bakanlýk: Gümrük ve Ticaret Bakanlýðýný,

b) Baþlangýç sermayesi: Kayýtlý sermaye sistemini kabul eden þirketlerde, kuruluþta veya kayýtlý sermaye sistemine ilk geçildiðinde sahip olunmasý zorunlu sermayeyi,

c) Çýkarýlmýþ sermaye: Çýkarýlmýþ paylarýn tümünün itibari deðerlerinin toplamýný temsil eden sermayeyi,

ç) Genel Müdürlük: Ýç Ticaret Genel Müdürlüðünü,

d) Halka açýk olmayan anonim þirket: 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu uyarýnca, pay senetleri halka arz edilmiþ olmayan veya halka arz edilmiþ sayýlmayan anonim þirketleri,

e) Kanun: 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayýlý Türk Ticaret Kanununu,

f) Kayýtlý sermaye: Þirketlerin, Kanunun esas sermaye sistemindeki sermayenin artýrýlmasýna iliþkin hükümlerine tabi olmaksýzýn yönetim kurulu kararý ile yeni pay çýkarmak suretiyle ulaþabilecekleri azami sermaye tavanýný gösteren ve esas sözleþmelerinde yer alan sermayeyi,

ifade eder.

Kayýtlý sermaye sistemini kabul etme ve bu sisteme geçme þartlarý

MADDE 5 – (1) Baþlangýç sermayesi en az yüzbin Türk Lirasý olan þirketler; Bakanlýktan izin almak þartýyla kuruluþta kayýtlý sermaye sistemini kabul edebilirler veya sonradan esas sözleþmelerini deðiþtirerek kayýtlý sermaye sistemine geçebilirler.

(2) Kayýtlý sermaye sistemine geçecek þirketlerde çýkarýlmýþ sermayenin tamamýnýn ödenmiþ olmasý ve sermayenin karþýlýksýz kalmamýþ olmasý þarttýr. Kuruluþta kayýtlý sermaye sistemini kabul edecek þirketlerde ise baþlangýç sermayesinin tamamýnýn ödenmiþ olmasý gerekir.

(3) Kayýtlý sermaye sistemini kabul etmek veya bu sisteme geçmek isteyen þirketlerin esas sözleþmelerinde en az;

a) Baþlangýç sermayesi,

b) En fazla beþ yýl olmak üzere yönetim kuruluna verilen sermayeyi kayýtlý sermaye tavanýna kadar artýrma yetkisinin süresi, sürenin baþlangýç ve bitiþ tarihleri,

c) Kayýtlý sermaye tavaný,

ç) Yönetim kurulunun sermaye artýrýmýna iliþkin kararýnýn ne þekilde ilan edileceði,

hususlarýnýn belirtilmesi zorunludur.

(4) Yönetim kuruluna imtiyazlý veya itibari deðerinin üzerinde pay çýkarma ya da rüçhan haklarýný sýnýrlandýrma yetkisi verilecek ise, buna iliþkin hükümlerin de esas sözleþmede yer almasý zorunludur.

(5) Kayýtlý sermaye tavaný baþlangýç sermayesinin beþ katýndan fazla olamaz. Kayýtlý sermaye tavaný, çýkarýlmýþ sermayenin kayýtlý sermaye tavanýna ulaþýp ulaþmadýðýna bakýlmaksýzýn esas sözleþme deðiþtirilerek yükseltilebilir. Kayýtlý sermaye sisteminin kabul edilmesinden veya sisteme geçilmesinden sonra izleyen dönemlerde kayýtlý sermaye tavaný, esas sözleþmenin deðiþtirileceði genel kurul toplantýsý sýrasýndaki çýkarýlmýþ sermayenin en fazla beþ katý olarak belirlenebilir.

(6) Üçüncü fýkranýn (b) bendi uyarýnca yönetim kuruluna tanýnan yetki süresinin dolmasýndan sonra, yönetim kurulunun sermaye artýrýmý kararý alabilmesi için esas sözleþmenin deðiþtirilerek yönetim kuruluna yeniden yetki süresi belirlenmesi þarttýr. En geç yetki süresinin dolduðu yýl genel kurul toplantýsýnda yetki süresine iliþkin esas sözleþme deðiþikliði yapmayan þirketler kayýtlý sermaye sisteminden çýkmýþ sayýlýrlar. Esas sözleþmede belirlenen yetki süresi içinde yönetim kurulunun deðiþmesi, yönetim kuruluna verilen yetkiyi ortadan kaldýrmaz.

(7) Kuruluþu ve esas sözleþme deðiþikliði Bakanlýk iznine tabi olan þirketlerin dýþýndaki þirketlerde, kayýtlý sermaye tavanýnýn arttýrýlmasýna ve sermaye artýrýmý hususunda yönetim kuruluna verilen yetkinin süresinin uzatýlmasýna iliþkin esas sözleþme deðiþiklikleri Bakanlýðýn iznine tabi deðildir.

(8) Kayýtlý sermaye sisteminden çýkmýþ sayýlan þirketlerin bundan sonra gerçekleþtirecekleri sermaye artýrýmlarýnda, Kanunun esas sermayenin artýrýlmasýna dair hükümleri uygulanýr.

Genel Müdürlüðe baþvuru ve Bakanlýk izni

MADDE 6 – (1) Kayýtlý sermaye sistemini kabul etmek veya bu sisteme geçmek isteyen þirketler, Genel Müdürlüðe baþvurarak izin alýrlar. Bu izin; Kanunun 333 üncü maddesi uyarýnca kuruluþu ve esas sözleþme deðiþikliði izne tabi olan þirketlere, kuruluþ veya esas sözleþme deðiþikliði izni ile birlikte verilir. Kayýtlý sermaye sistemine kabul edilmesine veya bu sisteme geçmesine izin verilen þirketlerin kayýtlý sermaye tavaný içinde yapacaklarý sermaye artýrýmlarýnda Bakanlýk izni aranmaz.

(2) Kuruluþta kayýtlý sermaye sistemini kabul edecek þirketler izin baþvurusunda;

a) Þirket kurucularýnýn imzalarý noterce onaylanmýþ esas sözleþme örneðini,

b) Baþlangýç sermayesinin tamamen ödendiðine dair banka mektubunu,

c) Esas sözleþme ile yönetim kuruluna imtiyazlý veya itibari deðerinin üzerinde pay çýkarma veya rüçhan hakkýný sýnýrlandýrma yetkilerinin verilmesi halinde, bunlarýn ve kayýtlý sermaye sisteminin kabul edilmesinin gerekçelerini içeren kurucular tarafýndan imzalanmýþ beyaný,

dilekçe ekinde vereceklerdir.

(3) Kayýtlý sermaye sistemine geçmek isteyen þirketler izin baþvurusunda;

a) Yürürlükte bulunan, tüm deðiþiklikleri içeren ve tek bir metin haline getirilmiþ, þirketi temsile yetkili kiþilerce onaylanmýþ esas sözleþme örneðini,

b) Þirket yönetim kurulunca hazýrlanmýþ esas sözleþmede yer alacak kayýtlý sermaye maddesi taslaðý ile esas sözleþmesinin kayýtlý sermaye sistemine uyum saðlamasý için deðiþmesi gereken diðer maddelerine yönelik deðiþiklik taslaklarýný,

c) Þirket sermayesinin tamamen ödendiðine ve sermayenin karþýlýksýz kalmadýðýna iliþkin yeminli mali müþavir veya serbest muhasebeci mali müþavir raporunu,

ç) Son üç yýla ait bilanço ve gelir tablosunu,

d) Esas sözleþme ile yönetim kuruluna imtiyazlý veya itibari deðerinin üzerinde pay çýkarma veya rüçhan hakkýný sýnýrlandýrma yetkilerinin verilmesi halinde, bunlarýn ve kayýtlý sermaye sistemine geçilmesinin gerekçelerini içeren þirketi temsile yetkili kiþilerce imzalanmýþ beyaný,

e) Baðýmsýz denetime tabi olan þirketlerde denetleme raporunu,

dilekçe ekinde vereceklerdir.

(4) Þirketlerin baþvurularý ile ilgili Genel Müdürlükçe yapýlacak deðerlendirmelerde, Kanunun genel amaç ve ilkeleri, bu Teblið hükümleri, piyasanýn gerekleri, kayýtlý sermaye sisteminin gayesi, ortaklarýn hak ve yararlarý, þirketin yasal yükümlülüklere uyma durumu gibi hususlar göz önünde bulundurulur.

Bakanlýk izninden sonra yapýlacak iþlemler

MADDE 7 – (1) Kayýtlý sermaye sistemine geçmek için Bakanlýktan izin alýndýktan sonra genel kurul usulüne uygun olarak toplantýya çaðrýlýr. Genel kurul, Kanunun 421 inci maddesinin birinci fýkrasýndaki nisaplarla, þirketin kayýtlý sermaye sistemine geçilmesine iliþkin esas sözleþme deðiþikliklerini karara baðlar.

(2) Kayýtlý sermaye sistemine geçiþ, yönetim kuruluna verilen yetki süresinin uzatýlmasý veya kayýtlý sermaye tavanýnýn artýrýlmasýna iliþkin olarak yapýlacak esas sözleþme deðiþikliklerinin, imtiyazlý pay sahiplerinin haklarýný ihlal edici nitelikte olmasý halinde, bu kararýn anýlan pay sahiplerinin yapacaklarý özel bir toplantýda onanmasý zorunludur. Bu durumda Kanunun 454 üncü maddesi hükmü uygulanýr.

(3) Genel kurulca onaylanan esas sözleþme deðiþiklikleri ticaret siciline tescil ve ilan ettirilir.

Kayýtlý sermaye sisteminden çýkma ve çýkarýlma

MADDE 8 – (1) Kayýtlý sermaye sistemini kabul eden veya bu sisteme geçen þirketlerin, esas sözleþmelerinde belirlenen süre dolmadan önce bu sistemden çýkmak istemeleri halinde, yönetim kurulunca esas sözleþme deðiþiklik taslaðý hazýrlanarak Genel Müdürlüðe baþvurulur. Bakanlýðýn bu konudaki izni ve Kanunun 421 inci maddesinin birinci fýkrasýndaki nisaplara uygun olarak alýnan genel kurul kararý üzerine sistemden çýkýlabilir. Buna iliþkin esas sözleþme deðiþikliði ticaret siciline tescil ve ilan ettirilir.

(2) Kayýtlý sermaye sisteminden çýkmýþ sayýlan þirketlerin, bu tarihten sonra esas sermaye sistemi uyarýnca yapacaklarý sermaye artýrýmýna baðlý esas sözleþme deðiþikliði sýrasýnda, kayýtlý sermaye sistemine iliþkin hükümleri esas sözleþmeden çýkarýlýr.

(3) Kayýtlý sermaye sisteminin amacý dýþýnda; ortaklarýn ve diðer tasarruf sahiplerinin istismarýna yol açacak þekilde kullandýðý anlaþýlan, ortaklýk yapýsý nedeniyle bu sisteme ihtiyaç duymaksýzýn kolayca sermaye artýrýmý yapabilecek durumda olan ve bu sisteme geçiþte aranan diðer nitelikleri yitiren þirketler Bakanlýk tarafýndan sistemden çýkartýlabilir. Kayýtlý sermaye sisteminden çýkan veya çýkartýlan þirketler, çýkýþ tarihinden itibaren en az 2 yýl geçmeden yeniden sisteme kabul edilmezler. Ancak, þirket yönetiminin deðiþmesi veya kayýtlý sermaye sisteminden çýkma veya çýkartýlma sebeplerinin ortadan kalktýðýnýn ispatlanmasý þartýyla, þirketlerin baþvurusu üzerine 2 yýllýk sürenin dolmasý beklenmeksizin þirketlerin yeniden kayýtlý sermaye sistemine geçmelerine Bakanlýkça izin verilebilir.

Kayýtlý sermaye sisteminde sermayenin artýrýlmasý

MADDE 9 – (1) Yönetim kurulu sermaye artýrýmýnda; artýrýma iliþkin aldýðý kararý, çýkarýlmýþ sermayeyi gösteren esas sözleþme maddesinin yeni þeklini, yeni paylarýn itibarî deðerlerini, cinslerini, sayýlarýný, imtiyazlý olup olmadýklarýný, imtiyazlý paylara ve rüçhan haklarýna iliþkin sýnýrlamalarý ve kullanýlma þartlarý ile süresini, prime dair kayýtlarý ve bunun uygulanmasý hakkýndaki kurallarý esas sözleþmede öngörüldüðü þekilde ilan eder ve internet sitesi oluþturma yükümlülüðüne tabi þirketlerde internet sitesinde yayýmlar.

(2) Yönetim kurulunun sermaye artýrýmýna iliþkin kararýnda;

a) Artýrýlan sermayenin tutarý,

b) Çýkarýlacak yeni paylarýn itibari deðerleri, sayýlarý, cinsleri, primli ve imtiyazlý olup olmadýklarý,

c) Rüçhan hakkýnýn sýnýrlandýrýlýp sýnýrlandýrýlmadýðý, kullanýlma þartlarý ile süresi,

ç) Gerekli görülen diðer hususlar,

belirtilir.

(3) Sermaye artýrýmýnýn mevzuata uygun olarak gerçekleþtirilmesinden sonra, sermaye artýrýmýna iliþkin yönetim kurulu kararý ile çýkarýlmýþ sermayeyi gösteren esas sözleþme maddesinin yeni þekli, yönetim kurulunca tescil ve ilan ettirilir.

(4) Sermaye artýrýmýnýn iç kaynaklý olmasý durumunda kayýtlý sermaye tavaný aþýlabilir. Dýþ kaynaklý sermaye artýrýmý yoluyla kayýtlý sermaye tavaný aþýlamaz.

(5) Kayýtlý sermaye tavanýna ulaþýldýktan sonra, yeni tavan belirlenmeden yönetim kurulu kararý ile sermaye artýrýmý yapýlamaz.

(6) Sermaye artýrýmý sýrasýnda, yönetim kurulu kararý ile imtiyazlý veya itibari deðerinin üzerinde pay çýkarýlabilmesi, pay sahiplerinin yeni çýkarýlacak paylara iliþkin rüçhan haklarýnýn veya imtiyazlý pay senedi sahiplerinin haklarýnýn sýnýrlandýrýlabilmesi için esas sözleþmeyle bu hususlarda yönetim kurulunun yetkilendirilmiþ olmasý þarttýr.

(7) Yönetim kurulunun yeni çýkarýlacak paylara iliþkin rüçhan haklarýný kýsýtlama yetkisi, pay sahipleri arasýnda eþitsizliðe yol açacak þekilde kullanýlamaz.

3. sayýn hoca65 sizin paylaþtýðýnýz, halka açýk OLMAYAN þirketler ile ilgili,
    fren halka açýk olduðu için,
    bize gerekli olan mevzuat halka açýk þirketlerle ilgili olaný,
    çok aradým bulamadým,
    bulabilseydik, çok fikir edinebilirdik,
    haaa belki her ikisi için de ayný mevzuat geçerli olabilir ama bir okumak lazým.

4.  Alýntý Originally Posted by aloneman42 Yazýyý Oku
    sayýn hoca65 sizin paylaþtýðýnýz, halka açýk OLMAYAN þirketler ile ilgili,
    fren halka açýk olduðu için,
    bize gerekli olan mevzuat halka açýk þirketlerle ilgili olaný,
    çok aradým bulamadým,
    bulabilseydik, çok fikir edinebilirdik,
    haaa belki her ikisi için de ayný mevzuat geçerli olabilir ama bir okumak lazým.
    sn.aloneman yanlýþ hatýrlamýyorsam kartonsan sermaye arttýrmadan önce uzun süre kayýtlý sermayeyi 100 milyon olarak tuttu.
    yanlýþým olabilir ,mercek hocam daha iyi bilir.
    aslýnda güzel noktadan yakalamýþssýnýz , bize bi umut olabilir amaa eðer karton uzun süre 3 milyon çýkarýlmýs sermaye, 100 milyon kayýtlý sermaye tavaný tuttuysa ; burdan bize ekmek çýkmaz demektir

hee bence bu iþ bitti.. bu sene sermaye arttýrýmý gelecek diye düþünüyorum. ama zamaný-oraný -hisseye yansýmasý nasýl olur bilemeyiz. ama bi süre süründürecekler o belli
    Borsada bilgisiz bir yatýrýmcýyým.Temel analizden-teknik analizden anlamam. Kulaðým delik deðildir. Kimse benim yazdýklarýmdan etkilenip iþlem yapmasýn.(eski nickim : hallederiz )

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    25,077
     Alýntý Originally Posted by joker16 Yazýyý Oku
    sn.aloneman yanlýþ hatýrlamýyorsam kartonsan sermaye arttýrmadan önce uzun süre kayýtlý sermayeyi 100 milyon olarak tuttu.
    aslýnda güzel noktadan yakalamýþssýnýz , bize bi umut olabilir amaa eðer karton uzun süre 3 milyon çýkarýlmýs sermaye, 100 milyon kayýtlý sermaye tavaný tuttuysa ; burdan bize ekmek çýkmaz demektir

hee bence bu iþ bitti.. bu sene sermaye arttýrýmý gelecek diye düþünüyorum. ama zamaný-oraný -hisseye yansýmasý nasýl olur bilemeyiz. ama bi süre süründürecekler o belli
    Bence yanlis bakis acisi:O zaman Karton pandemi olmasaydi hala Konya ve Egeen gibi cuk kadar sermayeyle devam ederdiPak maya un kismi zorladi once sonra da malum ambalajli ürün zorunlulugu vs!Bfren gibi yatirimlari bitirip elektrikli fren isine girmemisti
    “Ölüm ve Vergiler dýþýnda hiçbir þey kesin deðildir.”
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir

6.  Alýntý Originally Posted by Filozof Yazýyý Oku
    Taban cozuluecek gibi insallah cozulmez
    günaydýnlar, sn filozof, neden böyle dediniz

7. çok oynak toplamak için mi ceza aldýrmak için mi acaba

8.  Alýntý Originally Posted by joker16 Yazýyý Oku

arkadaþlar slm fazla ugraþmýyorum biraz kafamý dinliyordum ama þu karton muabbetini iyi hatýrlayýn bence kartonun bölündügü zaman nerden gelmiþti ve borsada neler oluyordu sanýrým bu unutulmuþ karton evet sermaye küçüktü ama bedelsize yetecek kadar kayýtlýsý vardý bir de bir yýl öncesi karton ve o 4 lü gurup kaçlardan gelmiþti 200-300 bölündügü zaman kaçtý 3500-3800 eh hani kur ne kadardý 4.5 ler felan veya 5 tl diyelim bu yüzden kur farký ve geldigi seviyede bölünmesi o günün þartlarýnda baya iyi yerlerdeydi o zamanlar bfren egeen konya ancak 1500-1800 lerdeydi bu hatýrlatmadan sonra bfren için hala ümidimi yitirmedim gk için ama sermaye artýþ kararý gelse bile en erken 28 eylül sonrasýna kalýr diye ümit ediyorum çünkü temettüleri erken bölünürse yeni paylara da vermek zorunda kalýr ki oranlamasý belli bu degiþmez veya eskiden oldugu gibi eski yeni hisseler oluþur ki onu da spk istemiyor bu yüzden diþimizi sýkýp bekleyecegiz ve düþerse kendi adýma biraz daha mal alabilirim tabi hedef fiyatýma gelirse hayýrlýsý þimdilik tüm ky dostlarýn ALLAH gönlüne göre versin.
    kurt kuzuyu kaptýgý yeri dokuz defa dolaþýrmýþ
    ben binemeyecegim eþege ot vermem bu biline

Sayfa 148/305 ÝlkÝlk ... 4898138146147148149150158198248 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •