uzun süredir sesi çýkmýyor, isyankar rex vardý. bilanço tahminleri bayaðý yakýn çýkardý. sanýrým o da dayanamadý gitti.
Hayýr dostum, mesele Rex in satmasý deðil.[emoji846] Mesele, daha önce de yazdýpým detaylarýn zamanýnýn her geçen gün yaklaþýyor olmasý. Yoksa, sadece mevcut bilançoya bakarak deðerleme yaparsak yanýlýrýz. Yazdýklarým sana cevap deðil, sadece genel yaklaþýmýmý açýklamak için yazdým.Yatýrým tavsiyesi deðildir.
REX Dostumuz yoksa biz varýz Sn kuluçka. Beþ yýldýr hamallýðýný yapýyoruz.Ýzin verirseniz kýsa bir yýl sonu deðerlendirmesi yapayým. 2023 ve 2024 yýllarýnda yatýrýmlarýn bitmesi ile hýzlý bir büyüme trendi içine gireceðini tahmin ediyorum.Özellikle Gediz Plastiðe yapýlan yatýrým sonucu otomotiv sektörüne yönelik ESD li ürünlerin sipariþleri gelmeye baþlayýnca ciro ve karlarda muazzam artýþ olacaðýný tahmin ediyorum. GES yatýrýmlarý ile þirket maliyetlerde düþme ve bürüt kar marjýnýn artmasýný saðlayacak.Þiþe Cam ile yapýlan anlaþma önümüzdeki yýllarda artarak devam edecek. Ayný tür anlaþmanýn Büyük demir çelik sektörü þirketleri ilede yapýlacaðýný tahmin ediyorum.Zaten þirket küçük küçük Ereðli demir çeliðe ürün vermektedir. Lojistik sektörüne yönelik ürettði Akýllý paletler özellikle Avrupa birliði tarafýndan tercih edilen bir ürün dür. Çünkü geri dönüþümü olan ve hafif olmasý cipli olmasý sebebi ile gelecekde tüm dünyada eski konteynýrlarýn yerini alacak bir ürün olacaðýný tahmin ediyorum. Son çeyrekden itibaren polipropilen hammadde fiatlarýnda düþmüþ olmasý ve þirketin bu düþük fiatlardan stok yapmasý önümüzdeki çeyreklerde bürüt kar marjýnýn tekrar yüksek gelmesine neden olacaðýný, bununda net karýn artmasýný saðlayacaðýný tahmin ediyorum.
GEDÝZ PLASTÝk Sermayesi 2 milyon ve çok hýzlý büyüyen bir þirket. Yatýrýmlarý bittikden sonra bir kaç yýl içinde þirket belli bir büyüklüðe geldikden sonra Halka arzýn gündeme geleceðini tahmin ediyorum. Zaten þirketin Genel Müdürü 2021 ocak ayýnda Bloomberg TV de verdiði ropörtajda þuanda halka arzýn gündemlerinde olmadýðýný yönetim kurulu onay vermesi durumunda ilerde olabileceðini ima etmiþdi.Unutmayalým ki Gediz Plastiðin % 77 si Gediz Ambalaja aittir.
Þirket yýllardýr son çeyreklerde diðer üç çeyreðe göre bir miktar ciro ve karýnda daha fazla artýþ olur. 100 milyon civarý Yabancý Para Pozisyonu var ve 23 Aralýk itibari ile EURO % 8.7 son çeyrekde artýþ var. Bu da demektir ki þuanda 8.7 milyon TL civarý Kambiyo Karý olmuþ.Son çeyrek 24 milyon civarý net kar ve 8.7 milyon TL Kambiyo Karý( 31 Aralýk EURO nun kapanýþýna göre ) ile yýl sonunda sonunda 320 milyon civarý ciro ve 92.7 milyon civarý Ana Ortaklýk Karý getireceðini tahmin ediyorum.
Yüm yatýrýmcý dostlara bol kazançlar dilerim.
Son düzenleme : elliot41; 23-12-2022 saat: 21:15.
Gediz Ambalaj uretimdeki artýþ son 2-3 yila bakarsak yuzde 60-70 i bulmuþ Gediz plastikte yuzde 30 larda bu artýþ. Bizim icin Gediz ambalaj tarafi daha onemli. Toplamda yuzde 45-50 civari bir üretim artýþý var diyebiliriz. Daha devreye alinacak 2 makine ve otomotiv kýsmý var. Umarim yeni kapali alan ve kurulan makineler otomotiv yatiriminin suresini uzatmaz ve 2023 icinde tamamlanir.
Yer Ýmleri