Yýlýn son çeyreðinde EURO kuru þuana kadar % 8 civarý yükseldi. Buna göre yaklaþýk 8 milyon civarý kambiyo karý görülüyor. Euro yükselmeye devam ettikce ( 31 aralýk tarihine kadar) kambiyo karý dahada artacakdýr. Yabancý para pozisyonu ( euro cinsinden ) 100 milyon TL. Üçüncü çeyreklerden itibaren hammadde fiatlarýnda bir düþüþ olmasý nedeni ile maliyetlerde bir düþme ve Bürüt Kar marjýnda bir yükselme bekliyorum. Bilançodada görüldüðü gibi þirket düþük hammadde fiatlarýndan stok miktarýný artýrmasý karýn önümüzdeki çeyreklerde artmasýna katký saðlayacakdýr. Esas faaliyetlerinden son çeyrek en az 25 milyon civarý net kar geleceðini tahmin ediyorum.
Yýl sonunda yaklaþýk 320 - 330 milyon civarý ciro ve 90 - 95 milyon arasý bir kar geleceðini tahmin ediyorum.
Tüm yatýrýmcý dostlara bol kazançlar dilerim.
Þirketin olmazsa olmazý ciro artýþý. Hammadde fiyatlarýndan dolayý brüt marj artsa dahi bu büyük bir katký getirmez. Yatýrýmlarýn tamamlanmasý ile ciroda bir artýþ mutlaka olacaktýr ama bunun için 2023 ilk çeyrek düþük ihtimal. Zaten önceki yazýmda yatýrýmlarýn yavaþ ilerlediði eleþtirim de bu yüzden. Gediz Plastik yatýrýmý baþlayalý sanýrým 2 yýlý geçti. Þirket sadece güneþ enerjisi sistemini hýzlý þekilde kurdu. Onun dýþýnda diðer makinalar da oldukça gecikmeli geldi.
Ben Sise ile yapilan anlasmadan üründen memnun kalýndýðý ve siparislerin artmasý muhtemel olmasi uzerine cikarim yaptim bir iki ceyrek gec olsun bizim olsun sýkýntý yok uzun vade baktýðýmdan sorun görmüyorum. Dediginiz gibi yatirimlar uzun sürüyor otomotiv yatiriminin tamamlanmasi belki 2024 u bulacak ama hikaye yaklastikca potansiyel artacak.
Saðlam düþüyor teknige uyduracaklarsa 32.70-33 arasi bir yerden döndürürler heralde.
Bir gün gelecek ey gedza bu acýlar son bulacak bülbül gülün gul bülbülün olacak o zaman sen sað ben selamet
Yeter artýk nazlanma gereðini yap yoksa kanlicada baþkalarý yogurt yiyecek ey gedza nokta ytd
"Çabamýzla birlikteyiz"
Dolar bazýnda 2 yýldýr süren düþen trend yakýnda kýrýlabilir. 10 $ civarýna doðru yükselen trend beklentisi var. Bilgili üstatlarýmýz bu konuyu nasýl deðerlendiriyor? Paylaþýlmalý. Çok sessiz kaldý burasý. Neredeyse boþa takip eder olduk burayý.
Yer Ýmleri