Merhabalar,
- Yapýlan Ges yatýrýmlarý, hammaddelerdeki düþüþler ve stabil döviz, kar marjlarýný bu çeyrekten itibaren, özellikle 2023 ilk çeyrekten itibaren daha olumlu etkileyeceðini düþünüyorum.
- Yeni üretim bandýnýn faaliyete geçmesi ile kapasite artýþý olacak ve ciroda % 25 tonaj bazýnda artýþ göreceðiz.
- Teþvik kapsamýnda sipariþi verilen 2.ci yerli makine (metal kesme makinesi; yeni nesil buzdolabý arka duvarý üretimi için) Temmuz 2023 e kadar teþvik süresi uzatýlmýþtý. Eðer, önümüzdeki süreçte bu makine de kurulumu yapýlýp faaliyete geçerse kar marjlarý belirgin artacaktýr. Zira, bu ürünün patenti Gedzaya ait ve kar marjý yüksek. Lakin þimdilik sadece teþvik süresi uzatýldý, henüz bir kurulum yok.
Saygýlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
30 Eylül 2022 tarihli faaliyet raporuna ve Türkiye Beyaz Eþya Sanayicileri Derneði verilerine baktýðýmýzda, 2022 yýlý 9 aylýk süreçte beyaz eþya sektöründeki % 1 lik deðiþime karþýn, Gedza nýn polipropilen oluklu levha üretimi tonaj bazýnda % 93.67 ( 2022 yýlý: 2051 ton, 2021 yýlý: 1059 ton) artmýþtýr. Durgun dönemdeki bu artýþ oraný, beyaz eþya sektöründe canlanma meydana geldiðinde daha da belirginleþecektir diye düþünüyorum.
Ayrýntýlara inebilirsek, saklý kalan deðerleri görebiliriz. Gedza da bunun var olduðunu düþünüyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Siz gidin de kumda oynayýn
BANTAÞ güneþi bitireli aylar oldu
Üstelik yeni deðerlendirmeye de gidiyor
Kâr desen o biçim
Almayýn
Ýnceleyin
Yer Ýmleri