SONUÇ :
2023/9 Aylýk Bilançonun Gelir Tablosunu geçen senenin ayný dönemine göre deðerlendirdiðimizde satýþlardaki düzenli artýþýn devam etmesi (satýþ artýþ araný enflasyonun altýnda kalmasýna raðmen ) ve özellikle satýþlarýn maliyetlerindeki artýþ oraný ( % 69.2 den % 63.5 a) düþmesi, Bürüt Karýn da % 66.6 artmasýna neden olmuþdur. Ayrýca Faaliyet Karýnda % 89 luk artýþ göstermesi Net Karýnda geçen sene ayný döneme göre % 65.5 luk artýþ göstermesine neden olmuþdur.
Bu sonuçlara göre 2023/9 Aylýk Bilançonun Gelir Tablosunu beðendim. Kambiyo Karýnýn geçmiþ yýllara göre düþmesi ve Esas Faaliyet Karýnda istikrarlý artmaya devam etmesini beðendim. Gelecek dönemler için özellikle yatýrýmlar bittikden sonra yeni fabrika binasý tam kapasite devreye girince yüksek Esas Faaliyet Karlarýnýn ( EBÝTDA )geleceðini tahmin ediyorum.
Önemli olan bir þirketin Esas Faaliyet Karý Diðer Faaliyet Karýndan herzaman yüksek olmasý gerekir. Þirketlerde saðlýklý olan büyüme bu þekilde olur.Diðer Faaliyet Geliri ile sürekli büyüme olmaz, ancak belli dönemlerde olur oda sürdürülebilir deðildir.
Bu neden ile Gediz Ambalaj yatýrýmlarýný hýzla bitirip özellikle SATIÞLARINI ve dolayýsýyla Esas faaliyet ( EBÝTDA ) karýný hýzla artýrmaya baþladýðý zaman gerçek bir büyüme trendine girecekdir. Buda biraz zaman gerektirdiðinden hisse fiatý üzerinde baský oluþturmaktadýr. Bu seneki büyümesi biraz yavaþ olmaktadýr.Nedeni ise ana tedarikcisi olduðu þirketlerin iç ve dýþ pazarlarýndaki daralma olmasý nedeni ile dir. Bu neden ile þirketin ihracat oraný % 32 lerden % 21 lere düþmüþdür. Buna raðmen þirket sürdürülebilir karlýlýðýný istikrarlý bir þekilde devam ettirmeyi baþarmýþdýr.Beyaz eþya , Cam ve Demir Çelik sektöründeki büyümeðe baþlamasý ile GEDZA nýnda yeni fabrika ile ciro ve karlýlýðýný hýzla artýrmaya baþlayacaðýný tahmin ediyorum.Ýþtiraki olan GEDÝZ PLASTÝK hýzla büyümektedir. Önümüzdeki süreçde bu þirketi halka arz edeceklerini tahmin ediyorum. Yatýrýmlarýn ( özellikle otomotiv sektörüne yönelik yanmaz ESD li parçalarýn üretilme süreçlerini dikkatle takip etmek gerekir ) bu þirketin üzerinden olmasý bende bu düþünceyi doðurmuþtur.
Benim naçizane deðerlendirmelerim böyle. Biraz kýsaltarak dilim döndüðünce þirketin gelecek dönemler için fotoðrafýný çekerek yorumlamaya çalýþdým. Umarým önümüzdeki dönemler için yatýrýmcý dostlara faydalý olur.
Tüm yatýrýmcý dostlara saygýlar sunar bol kazançlar dilerim...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri