Arkadaþlar,bir aylýk borsa maceramda benim yüzümü güldüren yegane hisse Gesan oldu. Cidden iyi kazandim bu hisseden çok þükür. Genel olarak da (biraz da kiþisel yapýmdan ötürü) gelgitler yaþamakla beraber bu hisseye sabredebilenin çok ciddi kazanç elde edeceðine hem aklýmla hem de yüreðimle inaniyorum. (Aman YTD olmasin😇)
Fenerbahçeli arkadaþin sözlerine istinaden baþlayip aslinda özünde eðlenmek ama arada ciddi bir sitem de iletmek istenen diyalog ( %90 benim inanilmaz gýcýklýðýmdan) tamamen yönünü sapýtýp Keko'yu hedef tahtasina oturttuðum, gittikçe tuhaflaþan bir "sirk" cümbüþüne döndü. Vallahi de billahi de esasen dertleþmek,eðlenmek ama arada bir iki sitemimi iletmek amacýyla yazarken "çekiþme" modunu görünce içimdeki "ayarsýz" ortaya çýktý yine. Ne yapalým,birileriyle çekiþince içinizden Hulk çikiyorsa bu sizin sorununuz oluyor,neyse.. Ama kimseye hakaret etmedim. Bana edildi,canlarý sað olsun.
Bunca tatavaya raðmen duruþunu bozmayan Kekoya buradan selam olsun. Onca insan cidden seviyor,sayýyor seni. Sýrf bunun için bile takdir ediyorum seni. Haddimi aþtýðým her nokta için özür diliyorum senden. Haaa þu RES iþindeki eleþtirimin özü bakidir ama sen ve elbette þirket bu meseleden ibaret deðildir.
Hee bazý saflar yav bu RES e bakip hisse alinir mi diye düþünedursunlar unutmayalým "Þeytan ayrýntýda gizlidir"
Baþkalarýný ego ve kibir ile suçlayýp kendi egosunu tatmin için “ben dedim ben gördüm” tarzý yazýlar yazmak, ilgi odaðý olmaya çalýþmak, sanki kendisine bilgi verilme zorunluluðu varmýþ gibi beklentilerde olmak da ne bileyim garip geldi. Eðer kiþinin þirketi parlattýðýný düþünüyorsan neden o kiþiden bilgi almaya çalýþýyorsun o zaman, kendi kazdýðýn kuyuya düþmüþ olmuyor musun, biraz tutarlý olmak gerekiyor.
Ayrýca, borsada sorgulayýp hisse almak doðrusudur ve sürekli de tetikte olmak gerekir ancak risk her zaman vardýr ve hisse aldýysan bunlarý göze alacaksýn ve belli kabuller yapacaksýn, güvenmediðin þirketin hissesinde olmanýn alemi yok.
Sayýn keko,
Sizi üzeni üzeriz baþkan. Burada kimseye al sat demedin iyisiyle kötüsüyle her þeyi yazdýn. Ortada allama pullama da yok; istemeyen, endiþelenen birileri varsa satar gider baþka hisse alýr.. Ben kendi adýma bir miktar satýp alfas aldýðýmý geçenlerde. Bunu söylemiþtim ve nasibim var ki alfas devam ediyor. Sektörün lokomotifi gesandýr net ama tahtada yorgunluk var. Bir kývýlcým yeter aslýnda..
Sayýn Ömür, her aklýnýza geleni yazmak yerine daha çok okuyup daha az yazarsanýz ve yazdýklarýnýz bilgilendirici þeyler olursa kendi adýma sevinirim. Çok yazdýðýnýzda yazdýklarýnýzý okumadan geçiyorum ama her sayfada bir iki yazýnýza denk gelince de adeta AR-GE gibi çalýþan forumun giderek amacýndan uzaklaþtýðýný seziyorum.
Syg.
Yorumlarým kiþisel olup yatýrým tavsiyesi olarak görülmemelidir.
Eðer borsa yüzde yüz tutarlýlýkla hareket edilebilen yani ancak formüllerde olabilecek bir mantýk örgüsüne sahip olsaydý haklý olurdun ve bütün matematikçiler de borsadan zengin olurdu. "Ben gördüm,ben bildim.." bunu hisseye dair bir þey söylediði an yapmayan mý var? Ama ben her þeyi bildiðimi iddia etmeyip bilakis yer yer sinir bozucu saptamalarým,itirazlarým da olsa karþýmdakilerden de faydalanmak istiyorum. Bunu yaparken de kendime bilgi verilmesi zorunluluðu hissetmiyorum. Kusura bakma ama bu son kýsým hiç olmadý. Kastettiðin RES meselesiyse çok basitçe bir yanýt verilebilir belki de muhattap mahçup bile edilebilirdi. Yok abi zorunda mýyým, moduna geçiyorsak e o zaman bu forumun manasý ne Allah aþkýna?
Daha önce Ömür isimli arkadaþýn bu topiðin tadýný tuzunu kaçýrdýðýný hissedip söylemiþtim.. þimdi de niyetinin iyi olduðunu ben de asla düþünmüyorum.. gelmiþ bir de bu sefer kekoyu hedef alma çabasýnda?? Þu iþe bak arkadaþ![]()
Yer Ýmleri