Millet ne derse desin hissettiklerini gozlemlerini cekincemelerini yaz.![]()
Millet ne derse desin hissettiklerini gozlemlerini cekincemelerini yaz.![]()
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=50715&page=19
Bu baþlýðý þu anda 1 kiþi okumaktadýr. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
keko
þimdilik kendi kendimize konuþuyoruz..bu biraz garip oluyor...ama vakti geldiðinde burasý seyirciler ile dolup taþacak....
bir zamanlar tek baþýma yazar tek baþýma okur ve tek baþýma gülerdim...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=50715&page=42
Hoþ gelmiþsin dostum...geçen ay ben burada tek baþýma kendi kendime konuþuyordum...
Ama o sýrada bir gün gelecek burasý hindistan trenlerine benzeyecek de demiþtim...o gün gelecek hatta o sýrada yeni gelenler keko sende kim oluyorsun diyerek beni vagonun disina bile atmaya çalýþacaklardýr..
daha 23 mayýs tarihinde gesan henüz 23 tl iken yukarýdaki yorumu yazmýþtým....bir gün gelecek yeni gelenler keko sende kim oluyorsun diyecekler ve beni dýþlayacaklar demiþtim...þu anda bu öngörülerim de gerçekleþiyor dostum...geçmiþte sasada çok inanmama raðmen forumun genel havasýnda bana karþý bir rüzgarýn esmesi nedeniyle hisseyi de satmýþ forumu da terk etmiþtim...þu anda gesanda öyle genel bir hava yok...bu hava genele yayýlýrsa ?? burada kalamam arkadaþlar...ben 2010 yýlýndan beridir forumlarda yazarým..yazmak borsa hayatýmýn bir parçasý...hissesi elimde olmayan forumlara genelde yazmam...forumun tadý da kaçtýðýnda da hissesini satar giderim genelde...bir süre sadece seyirci kalmak istiyorum..çok yazmak istemiyorum...gesandaki pozisyonum hala devam ediyor daha da devam etmek istiyorum...gerisi de nasiptir diyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=50715&page=42
geçen ay tahta yapýcýyý uyarmýþtým...her gün atýlan kaplar temelcileri çeker diye...temelciler de genelde orta ve uzun vade tutarlar ..buda tahtaya baský yapmak isteyenlerin iþini bozar...
aklýn yolu birdir..kar eden büyüyen bir þirkete herkes ortak olmak ister...gelen ilk çeyrek bilançosunda doðrusu ben ciroyu 500 milyon civarý bekliyordum...740 milyonluk ciro beklentilerimi de aþtý...bu ciro 2021 yýlý en iyi bilançodaki 900 milyonluk ciroya çok yakýn...
son çeyrekte 900 milyonluk ciroya karþýlýk 200 milyonluk bir kar gelmiþti net kar marjý %21 idi...gelen ilk çeyrekteki 740 milyonluk ciroya karþýlýk 70 milyon kar yaptý ve net kar marjý %9,5 oldu...ben bunu ilk çeyrekte iþ yapýp , maliyetlerine katlanmasýna raðmen henüz ödemelerin gerçekleþmemesine baðlýyorum...zaten geçen gün de paylaþtým þirketin realize olmamýþ alacaðý 790 milyon tl dir diye...
son iki çeyrekte bu ödemeler gerçekleþecek ve böylece net kar marjý yükselmiþ olacaktýr...ilk iki çeyreðin kar marjý nisbeten az iken son iki çeyreðin ise ödemelerin gerçekleþecek olmasýndan dolayý yüksek olacaktýr...sonuçta ortalamada bir denge tutturulacaktýr..
ben yýl sonunda 3,5-4,00 milyar tl ciro ve 500-600 milyon net kar bekliyorum...bakalým bu beklentilerim gerçekleþecek mi ?? ben de merakla takip ediyor olacaðým...tabi ömrümüz yeterse ??
son 7-8 ayda yorum yaptýðým hisselerde beklentilerimin büyük çoðunluðu gerçekleþmiþ idi ( alka, konka,gesan ) çok geçmiþte de gedza...
þimdi geçmiþe bakarken bu yorumum dikkatimi çekti..mayýs aylarýnda bu yýl için 3-4 milyar ciro ,500-600 milyon tl de net kar beklemiþim....geçen gün patron da ciroyu açýkladýðýnda ciroyu bu aralýkta söyledi...tahminen net kar da o aralýkta olacak görünüyor...çok ilginç olmuþ...mayýs ayýnda tüm yýlýn tahminini söylemiþiz...galiba o vakitler henüz çok aþýk deðildim gesana...
sonradan biliyorsunuz ki kap miktarlarý çok arttý...bizim de beklentilerimiz çok arttý...
ama atýlan kaplar bir yere kayýp olmaz..ileride sonraki çeyreklere yansýyacaktýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bu günlük bu kadar yorum yeter arkadaþlar...artýk tribünlere çekileyim...bu aralar sadece izleyici olacaðým...kafayý da dinlemiþ olurum bu þekilde...ben tüm ky dostlarýma baþarýlar diliyorum....
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
Yer Ýmleri