Originally Posted by
hissedar01
Arkadaþ kasim ayý cirosu az diye keyfin niye kaçýyor. O yazilanlar sadece kap bilgileri . Yapilan her iþin kapi atilmiyorki. Yada uretilip piyasaya satilan malzemelerin kap i atilmiyorki. Bu nedenle ciroyu bilmek mümkün deðildir. Keko ustad derki kap atilan tutarin en az yarisi kadar ama genelde kap tutarýna yakin diðer islerden ciro gelmektedir. Birde þu an bekleyeceðin haber europower arzi olmali sunjunior satýþ aðý için bayilik anlasmasi kapi olmali mesela arcelik vestel bayi aðý ile anlasilsa super olur. Teknosa ile anlasilsa keko ustad icin balli lokma .zaten teknosa tavan olmus bugün. Keko ustada hayirli bereketli olsun
Evet dostum diðer hissem olan teknosa dün tavan yaptý...onda da önemli geliþmeler var...zaten hem onlarýn forumunda hem de twiteerda gerekli yorumlarý yapýyorum...gesanda ise benim düþünceme göre bu yýlýn son çeyrek ve gelecek yýlýn ilk çeyrek cirosu bellidir...þu anda gelen kaplarýn ise gelecek yýl ikinci çeyreðe yansýyacaðýný düþünüyorum...
azalan kaplarý ise þirkete sormak lazým...ya mevsimsellikten dolayý son çeyrekte alýnan ihaleler azalýyor olabilir yada gesan zaten aþýrý voaliteye sahip iken atacaklarý kaplar ile gesaný daha da agresifleþtirmek istememeleri de bir neden olabilir...ama her halükarda iþ konusunda gesanýn bir sýkýntýsý yok...çünkü bunu neredeyse her þirket ile görüþmemde sordum her seferinde de ayný cevaplarý aldým...bol bol iþ alýyorlar iþ konusunda kesinlikle bir sýkýntýlarý yok...
verilen son teþvikler ile ve yapýlan son düzenlemeler ile iþ potansiyeli çok arttý...zaten bu potansiyeli gören borsadaki bir çok þirket ges iþine girmeye çalýþýyor...belki onlarca firma ges iþine girecez diye kap attý...büyük firmalar da ayný þekilde bu çalýþmanýn içindeler....teknosa forumunu takip edenler sabancýlarýn da nasýl bir çalýþma içine girmeye baþladýklarýný yorumlarýmdan okumuþ olmalarý lazým...
burada gesanýn en büyük avantajý ges,res,hes gibi santrallerde kullanýlan malzemenin bir çoðunu kendi bünyelerinde üretmeleri ve yine bu malzemelerin bir çoðunun ana bayiileri olmasýdýr...öyle ki ihalede iþ alan rakipleri bile gelip gesandan ürün almak zorunda kalýyor...bu yüzden de gesan ileride oluþabilecek rekabette her zaman avantajlý olacaktýr...
ikinci bir konu da gesanýn yapmýþ olduðu tahaüt iþlerinin kar marjý çok daha yüksek iken üretim alanýnda çalýþan þirketlerin çok daha azdýr...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri