Bu arada size giriþim elektriðin Garanti bir iþini daha buradan duyurayým. Bu 300 MBwlýk depolamalý enerji santrali kurulumumuz vardý ya. Hah iþte o iþi giriþim elektrik yapacak 😂
Yaklaþýk 200-250 milyon dolar deðerinde bir iþ bu. Eðer tamami onay alýrsa. Giriþim elektrik herhalde bu iþi kontrole ile smarta yaptýracak hali yok 😂😂
Yaz kýzým oradan 200-250 milyon dolar arasýnda bir ciro daha. 😂
Son düzenleme : METEHAN; 18-12-2022 saat: 23:53.
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Alfasta ekim ayinda 500 mw kapasite devreye alindi.790 mw oldu. Kalan kisim 2023 de devreye alinacak. Gesanin kurulan 750 mw panel fabrikasi alfasin su an ki haline denk denilebilir. Bu arada kafami kurcalayan bir durum var. Alfas son donemde isim aciklamadan 9 milyon ve 5 milyon dolarlik panel sipariþi aldigini beyan etti. Gesan þu ana kadar panel tedarikini alfastan yapmýþ olabilirmi. Panel fabrikasinin devreye girmesi ile alfas gesan gibi büyük bir müþteriyi kaybedecek olabilir mi. Ayrica smrtg nin büyük panel yatirimi sadece panel ureten alfas icin zorlu bir rekabet ortami yaratacak gibi görünüyor
Gesan yani europower bu panel fabrikasýnýn kapasitesini kademeli olarak 2 GW ta çýkaracak...bu miktar alfasýn da çok üzerinde bir miktar olacak...bu panel fabrikasý ilk etapta sunjuniorun panel ihtiyacýný karþýlamak amacýnda olacak...geriye kalan kýsým ise alacaklarý ges projelerinde kullanýlacak..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bence bir kaç sene daha bu þirketler arasýnda kolay kolay fiyatý baskýlayacak sert rekabet olmaz....çünkü pasta çok büyük...þu anda kim daha çok iþ alacak diye aralarýnda tatlý bir rekabet var...piyasada panel ve invertere ulaþmak sýkýntýlýydý bir kaç ay öncesinde...bu iki ürünü de kendi bünyelerinde üretecek olmalarý onlarý diðerlerinden bir kaç adým önde olmasýný saðlayacak..
bu aralar bir çok firma ges kurulumu yapmaya baþlýyor...buda panel ,inverter ve diðer ürünlere talebi çok artýrýyor..talep yükselince de ister istemez bu ürünlerin fiyatý yükseliyor...fiyatlar yükselince de kaliteli ürünü uygun fiyata yapabilecek çok az þirket olabilecek...iþte burada gesanýn attýðý stratejik adýmlar kendini gösterecek...panel ve inverter üretimi....bu iki ürünü üreten gesan iþ sýkýntýsý çekmeyecek hem de güzel bir kar yapabilecek..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
son günlerde forumca güzel bir çalýþma yaptýk..herkes bilgilerini ortaya döktü bu þekilde bazý þeyleri netleþtirdik...öncelikle enerji depolama iþlerinden 40-45 milyar dolarlýk kýsmýnýn sahaya yansýyacaðýný bunlarýn da çeþitli presedürlerin gerçekleþmesinden sonra 2024 yýlýnýn ortalarýndan itibaren iþ olarak yansýyacaðýný...halihazýrda bu iþte ülkemizde 4-5 firmanýn aktif olduðunu (gesan bunlardan biri ) gesanýn bu iþte bir çok ürünü ile katký saðlayacaðýný ortaya çýkardýk...
40-45 milyar dolarlýk iþler lisans hakký olan þirketler tarafýndan iki yýl içinde yapýlmasý gerekiyor...biz bunu üç yýla yaysak dahi her yýla 15 milyar dolar düþer...15 milyar dolar da 280 milyar tl ye denk geliyor...gesanýn bu yýlki cirosunun 3-4 milyar tl olduðunu varsaydýðýmýzda ne kadar da büyük bir pazarýn bizi beklediðini görebiliyoruz...artýk bu iþten ne kadar pay alabilecek ?? bilemiyoruz...tek bildiðimiz þansýnýn yüksek olduðudur..
zaten yuri dostumuz da gesanýn geste pazar payýmýzýn %20 olduðunu ,reste ise %30 olduðunu söyledi...yeni bir çok þirketin de bu iþlere girdiðini varsayarsak ,bizim de teknoloji ve tecrübemiz ile ön planda olacaðýmýzý düþünürsek gesanýn ciddi bir pay alabileceðini görebiliyoruz...tabi bu beklenti 2024 yýlýnýn ortasýndan itibaren bilançolara yansýyacak..
o vakte kadar gesan ,sunjunior, panel fabrikasý,trafo üretiminin 4 kat artmasý,simens panolarýnýn satýþý ,ges santrallerinin çok yaygýnlaþmasý ile oluþacak güzel bir iþlerin etkisi altýnda kalacaktýr...bu iþler olgunlaþtýðý sýrada bir de bu enerji depolamanýn olumlu etkisine gireceðiz...kýsacasý gesandan maxsimum fayda saðlayabilmek için bu hissede 3 yýl kalabilmek lazým...kim bunu baþarabilir ?? kim bu kadar sabýr edebilir ?? bilemiyoruz...kimin ne kadar kýsmeti olacak bilemiyoruz...
Yer Ýmleri