Hala burdayýz, iyi mi yaptýk çok emin deðilim ama
Selamlar..
Europower'in %70'i 550 milyon TL ile degerleme raporunda var Oyak yatirimin. Europwer kendisinin degeri 785 milyon TL hesaplanmis indirgenmis nakit akimlari yontemiyle. Benim bundan onceki yorumlarimdan oyak yatirim raporunu bulabilirsiniz.
Benim europower halka arz degerleme beklentim 50-100 TL arasi. Tabii bunun gesan'a degerleme etkisi 5.5 milyar 11 milyar tl arasi olur.
Ustune halka arz sonrasi yasanacak artisi ekleyin.
Yukarida yazilanlar yatirim tavisyesi degildir.
bizim düþüþ meþalesini yakan sasanýn haftalýk getirisi yüzde 23 bugün tavanýn bir kademe altýnda .resmen piyasaya zehiri attý , kenara çekildi. keyifle izliyor. cefayý resmen gesan kontr çekiyor
Aslýnda hükümetin kurtuluþu burada, fakat bunu anlamýyor aptallar. Spk denetimleri maksimuma çýkarýp yatýrýmcýyý koruma adýmlarý atacak. Sonrasýnda eþit daðýtýmlý halka arzlarý çoþturup boþta duran dolar-altýn gibi paralarý þirketlere akýtacak vatandaþ, para atýl kalmayacak. Ýso 500 þirketlerini en az %15 halka açacak, böylelikle þirketler vatandaþlara pay verecek. Min %30 temettü daðýtacak. Para altýna dolara deðil hisse paylarýna akacak. Araba-ev vs vs yatýrým olarak görülmeyecek. Zira atýl para nereye giderse oranýn deðerini anlamsýz þiþiriyor. Enflasyon anlamsýz þiþmeyecek. Þirketler ise arzlardan kazandýðý nakit ile güçlü yatýrýmlar yapýp hedefleri büyütecek. Hem yatýrýmlar çoðalacak piyasa canlanacak hemde vatandaþ oluþan zenginlikten pay alacak. Kazan-kazan sistemi çalýþacak.
Yer Ýmleri