Hesaplama 50milyon lot uzerinden yapilip 40 milyon bireysele dagitilacak yazýyor. Ek satis 10 milyon için dagitim plani yok. Insallah birilerine peþkeþ cekilmez. Bu konu bir an önce aciklik kazanmalý sosyal medya baskýsý yapilmali yoksa man adasinda birilerine verilirse tahtayi 3 tavan sonra duman ederler
Elýnde Gesan hýssesý bulunduran arkadaþlar için hayýrlý uðurlu olsun .piyasa deðeri üzerinden bakýlýrsa europower 9 mýlyar pýyasa deðerý ile bana göre pahalý bir arz ,bilmiyorum sizlerýn düþünceleri nelerdýýr .Zaten alým fýrsatý vermeden 18/20 milyar civarý bir piyasa deðerine ulaþacaktýr .Ky de muhtemelen 80/100 tl aralýðýndaký býr fýyattan alým fýrsatý bulacaktýr .Gesan býr yýllý aþkýn zamanda 30 mýlyar pýyasa deðerýne ancak ulaþabýldý .Sanký kýsada europower da yapýlacak yeni alýmlar,risk oluþturuyor gýbý 23,7 fk ýle arz oluyor ,bizler ýlk alýmý muhtemelen 45-50 fk lardan yapmýþ olacaðýz ,kýyas yapmak pek doðru olmasa da Alfas smrtg gýbý þirketler bedava arz olmuþ gýbý býr durum oluþuyor .Sizler neler düþünürsünüz acaba !!!
Son düzenleme : kwon3; 08-04-2023 saat: 01:01.
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
Europower gesandan daha deðerli bi þirket olacak benim düþüncem. bu sebeple tavan serisini nerde bozar bilmiyorum ama ileri geri yapsa bile kýsada çok rahat 25-30 milyar olacaðýný düþünüyorum. Bu tarz þirketleri artýk ucuza bulamayacaðýz, alfas þu an en ucuzlarý gibi ama gesandaki potansiyel çok yüksek, europower ise tabiki bi týk daha fazla.. europower, gesan ve alfas üçlüsü bu sene sanki efsane olabilir düþüncesindeyim.
Yatýrým tavsiyesi deðildir, herkesin kendi kararýný kendi vermesi doðru olandýr.
Belkide biraz geç kalmasý bir yerde iyi oldu þirketin kasasýna çok güzel bir nakit girecek bu sayede yatýrýmlarý ar-ge ve borçlar ý cok daha iyi kapatýlacak yada deðerlendirilecek...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Sayin kwon3
Degerleme konusunda size katiliyorum. Europower GESAN ilk halka arzinda 550 milyon TL civari defter degeri uzerinden muhasebelestirilmisti. Su an ki 9 milyar lik fiyatlama GESAN'nin artisina paralel fiyatlamanin oldugunu gosterir. Bunun uzerine kisa vadede halka harz edilen sirketlerin 2,3 kat ucurulmasi durumu gercegi de var.
Bu sirketin kisa vadede 100 TL'ye ulasmasi cok mumkun spekulsyonla. Ancak ondan sonra orta vadede yatayda kalma veya beklenmedik bir makro ekonomik bozulma olursa, panik satislariyla sert dusus getirebilir.
Bu nedenlerden dolayi kendi adima sirketi disardan izlemeyi tercih edecegim. Sirket uzun vade icin son derece olumlu gozukuyor, ancak fiyatlamasi kisa vadede benim alim kriterlerim icin pahali gozukmesi. Bir olcude ASTOR'un su an ki fiyatlamasi gibi, europower'da talep ve diger faktorlerden buyuk bir firsat sunmuyor, benim acimdan.
GESAN acisindan, Europower halka arzi, kasaya para girisi olmasada, muhasebelestirme acisindan F/K'ya olumlu yansiyacaktir. Ayrica GESAN finansal giderlerini indirekt olarak dusurup, kar marjini da yukseltecektir.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Ben de bir miktar pahalý buldum ancak konjönktür yenilenebilir enerji þirketlerinin çok agresif büyüyeceðini gösteriyor. Europower'ý 80 liradan alabilirsek ben kendimi þanslý sayacaðým. Halka arz sonrasý þirketin toplam kýsa ve uzun vadeli yükümlülüklerinden çok daha fazla bir gelir elde edilecek. Nakit pozisyonu agresif bir þekilde güçlenecek. Yeni yatýrýmlarýn daha az borçlanarak yapýlmasý ihtimali artacak. 80 liradan alabilirsek (45-50 FK'lardan) piyasanýn satýþlarýn büyük bir kýsmýný karþýlayacaðýný düþünüyorum.
30 lot civarý gelir diye tahmin ediyorum.
Henüz inceleyemedim ama ek satýþ ile yaratýlan fon da ayný amaçla kullanýlacak diye biliyorum. Kime satýlacaðýný okuyarak bulmaya çalýþacaðým. Bence bu 10 milyonun %80'inin de eþit daðýlýma konu olmasý gerekir.
Yer Ýmleri