Ben kesinlikle al sattan yanayým artýk, yoksa olmuyor Fedoramca. Öyle lotlarý alan, kapan, býçaklayan falan da yok. Düþük beklentiyle yaptýðým iþlemler olmasa enflasyon ezmiþti sermayemi. Ayrýca lanet olsun ki ilk iþdemirleri aldýðýmda ne sermaye ne ciro bilmem ne yoktu hayatýmda, bi'de onlar çýktý=) Benim gördüðüm durduðun zaman eriyor paran borsada, bana denk gelen bu :/
Gesan+power'a dönmek gerekirse; 2025 ortasý, Astor'un en büyük yedeði olacak Gesan. O yüzden ayný gözle bakýyorum Astor bilançosuna... Doðru orantýlý büyüyecektir iki þirket diye düþünüyorum. Yeþil dönüþüm ve ona baðlý ulaþým, iletiþim hatlarýnýn geliþmesi, mevcut alt ve üst yapýlarýn deðiþmesine sebep olacaktýr. Ölmezsek o günlerde ekmek yeriz sanýrým=)
Bu satýlabilir hisseye dönüþümün tam zamaný.Hisse uzun süre belini doðrultamaz. O kadar hisse zor satýlýr. Özel emirle satýlýrsa bilmem.
Birkaç ay önce bu baþlýða yazdým. 2024-2025 gesanda düþüþ senesi. 2026 ve sonrasýnda biraz yatay sonra hisse deðerini bulur demiþtim. 10 milyon lot satýþý karþýlanmasý kolay deðil. Belki hisse 30-40 tl bile olabilir. Sabrý olmayan gesana girmesin. Bu þirketin aldýðýn iþlerin bilançoya yansýmasý 2026 ve sonrasý.
Þimdi ne olacak, bir bilen var mýdýr acaba... Satýp uzasak mý, beleþ lotlarý býrakýp mý uzasak, kalsak mý ne yapsak acabaÜlen ne iþler ya
Pd 30 milyarýn altýna düþecekken þaka gibi haber geldi, artýk 20 milyar altýna sarkarsa þaþýrmamak lâzým... Neyse, bakacaðýz artýk durumlara... Beleþe artan lotlarýn döte gireceðini bilmeliydim![]()
Aksam gelen borsaya kote olma durumunu aciklamak icin yaziyorum, umarim paydaslara faydali olurum.
Birincil olarak GESAN 6.55 milyon lot Europower payi satiyor, buradan GESAN kasasina para girecek. Bu GESAN tarafindan yatirimlarda ve finansal poziyonlari duzeltmede olumlu olur. Europower hisse fiyati acisindan baski olusturur.
Ikincil olarak da GESAN'da 10.76 paylari satisa kote eden sirketi kontrol eden (%50 den cok payi olan) buyuk patron degil. Ikinci buyuk hissedari, bu da Europowerdan gelen pay kote haberinden daha olumlu bir durum olarak gorulebilir. Bu satisin turlu nedeni olabilir. Sonucta, nedeni ne olursa olsun burada sirkete satis baskisi olur. Bu konudan kacis yok.
Buna ilaveten bu paylar borsaya kote edildi, ancak dogrudan piyasaya henuz boca edilmedi. GESAN Romanya Kap'ini onceden gonderdi, bu noktada Europower paylarinin Romanya ve diger yatirimlar icin, oncelikle satisa sokulacagi sinyalini aliyorum. Ayrica bu hafta basindan beri olan Europower satisi icerden bu bilginin ucuruldugu suphesi yaratiyor. O yuzden satis baskisi oncelikle Europower'da olur.
GESAN pay satisinda ise satan ikinci buyuk patronun bakis acisina bagli. Ne olursa olsun, satayim, gideyim yaklasiminda olmadigini dusunuyorum cunku toplamda %24.5 luk payinin, %2'sini satiyor. Eger cok acil satayim kafasindaysa, o zaman GESAN'da piyasaya boca edilir goruruz. Burada ayrica kisisel olarak maksimum fiyattan satmasi cikarini maksimize edeceginden, cok acele etmemesi beklenir. Ancak buda fiyati baskilamaktan ali koyamaz.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.
Yer Ýmleri