Originally Posted by
CAL
Evet öyle; ancak benim demek istediðim ayýn 17 sinde KAP'a yaptýklarý açýklamada biz en iyi 1. teklifi verdik demiþlerdi, þimdi diyorlar ki pardon biz 2. iyi teklifmiþiz... Yada 1. firma fiyat indirimine gitti bunlardan istenmedi indirim ve haksýz bir rekabet oldu.
arkadaþlar ihalede en ucuz fiyatý vermek demek o ihaleyi kesin aldý anlamýna gelmez...ihaleye çýkan þirket , en ucuz fiyatý veren þirketin aldýðý ihaleyi gerçekten de yapabilip yapamayacaðýný da göz önüne getirir...eðer en ucuz fiyatý vermiþ ise de geçmiþinde baþarýlý iþ bitirmeleri olmayan ,yeterince tecrübesi olmayan bir þirket ise ?? ( bunun için þirketin geçmiþine ve finansal yapýsýna bakacaklar ) vede finansallarý yeterince kuvvetli deðil ise ? ihaleyi en ucuz verene deðil de bir sonrakine verebilirler...
daralan ekonomide bazý þirketler neredeyse iflasý bile göze alarak belki de kar etmeyecek þekilde sýrf referans olsun diye çok uygun fiyat teklifleri verebiliyorlar...geçmiþte ihale alýp da ihaleyi bitiremeyen þirketler olduðunda ihaleye çýkan þirketin iþleri aksar , hukuk olarak da baþlarý çok aðrýr..mahkemeleri yýllarca sürer...
o yüzden de þirketler bu tür risklere girmeyerek çoðu sefer kendini ispatlamýþ ve her yönden yeterliliðe sahip olan þirkete ihaleyi verebiliyorlar...gesanýn geçmiþ yýllarda bizzat hatýrladýðým ihaleleri vardý...ikinci olmasýna raðmen ihaleyi gesana vermiþlerdi...galiba gesan tekrardan kendilerine verileceðini düþünerek (rakip firmayý iyi tanýyor olmalýlar ) birinci olduk demiþler...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri