Arkadaşım bunları zaten yapmayanı mı var? Mesela Ali yapmıyor mu? Misal OTKAR? Çip üretecek diye millete 180 liradan satılan ARÇLK 100 lira olmuyor mu? Ben sadece okusunlar rahatsız olsunlar diye yazdım açıkçası.
Öncelikle SPk kanununun sonra Portföy ve Fon Yönetmeliklerinin değişmesi lazım. Piyasa o zaman belki daha stabil olur.
Maalesef yatırımcı kendi kendisini geliştirmeli kendisini kendi korumalı bu işlerde.
Mesela aynı sektör tüm portföy yapmam aynı patron değişik hisseler bir portföy yapmam. Portföy oranı 40-25-25-10 30-30-30-10 oranlı 3 ANA hisse değişik sektörler % 10 da kısa vadeli işlemler için kullanılmalı. Diğer 3 ana kağıdın fonlama maliyeti bu % 10 ile çıkarılmalı.
Ben ana hisselerimde gerekmedikçe al sat pek yapmam Teknik analiz olarak işlem yapmaya mecbur kalırsam ancak o zaman yaparım.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
arkadaşlar gesan yapı olarak en iyi bilançoyu son çeyrekte yolluyor...ikinci bir konu da bu yıl enflasyon muhasebesi uygulanmayacak...gesan enflasyon muhasebesinden üç çeyrekte 1,280 milyarlık zarar yazdı...üç çeyrek itibari ile net kar 613 milyon olmuş...görüldüğü üzere net karının iki katını enflasyon muhasebesine kaptırmış..bu yılın ilk çeyreğinden itibaren güzel bilançolar ile birlikte eski zirveleri görecek tahminlerim var ki birikmiş işleri çok oldu (ben toplamadım tamamını ) ...sizlerin paylaştığı gibi daha bu yıl 3 milyar civarı iş kapı attı..bunlar faizlerin daha da inmesi ile gelecek yeni yatırımcıları cezp edecek güzel temel gelişmelerdir..devir enerji ve teknoloji devridir..gesan gelir kaynaklarını çeşitlendirmeyi bilmiştir (üretim,ges,tahaüt, enerji depolama...v.b )
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
açıkçası ben çok umutluyum...geçen yıl aralık ayında almıştım...zamanlamam biraz kötü oldu ( o sırada gram altınlarımı ons fiyatı 2,650 lardan satmıştım...enflasyon muhasebesinin etkilerinin bu kadar korkunç olacağını bilememiştim..yine ülkemizdeki bu ekonomik krizin (yüksek enflasyon ve yüksek faiz ortamı ) bu kadar uzun süreceğini tahmin etmemiştim...) ama dediğim gibi bu olumsuz şartlara rağmen ben umutvarım...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Gesandaki sorun şu attığı kapların devamı gelmiyor. Yaptığı işler karına yansımıyor. Enflasyon muhasebesinden zarar yazmasının bir nedenide düşük faiz ortamında kredi kullanmamış olmaması. Yüksek faiz sürecinin bu kadar uzun süreceğini kimse tahmin edemezdi. Bence şuan bile faizler hala yüksek. Sayın keko dediğin gibi olur inşallah yatırımcısını daha fazla bekletmez.
bulanık bir ekonomik ortamda bazen çok dikkatli ve dengeli davranmak gerekebiliyor...geçmişte borsaya açılmadan önce gesan iflas riski yaşamış idi...bu yüzden de geçmişteki hataları yapmamak adına bence dikkatli davranıyorlar...her işi almıyorlar ve sağlam müşteriyle iş yapmak istiyorlar...ödemeler dengesini iyi ayarlıyorlar görüyorum...kontr bunu yapamadı ...gücünden çok fazla iş ve sorumluluk aldı..bunları yerine getirmek için ise çok borçlandı...son halini görüyorsunuz...kontürün durumu çok çok zor...
bir müsibet bin nasihattan iyiymiş...bence gesan geçmişinden çok iyi dersler çıkarmış...bana göre sağlam çalışıyor...tahmin ettiğim kadarıyla geçmişe göre az ve öz iş alıyor...biriken bu iş kapları ilerde çok fayda sağlayacaktır..hayırlısı ile hele şu faizler insin..bir gözüm de ukrayna savaşında...orası da benim için bonus ve çok dolu bir beklentidir..
Yer İmleri