https://www.youtube.com/watch?v=nfZQh-BsTvM gzel bir video...izlemekte fayda var...
https://www.youtube.com/watch?v=nfZQh-BsTvM gzel bir video...izlemekte fayda var...
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
Maallah ne gzel ihaleler geldi. Ayrca Romanya ii ayn zamanda elektrik retim ve satn da ieriyor. irket elektrik aksam retimi, elektrik kurulum ii ve elektrik retimi ile ticaretine de el att. Tam entegre bir irket olduk.
uzun sredir yatrmc gelen kaplara sar ve kr olmaya balam...gzel kap gelmi diyorsun ama ben daha grmedim..merak ediyorum...bir bakp burada paylaaym...unutmamak gerekir ki bir gn gelecek tm gemi kaplar masaya serilecek ve tek tek ederi hesaplanp hisse oraya karlacak..sabr sabr sabr...![]()
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1551736
irketimiz, EnerjiSA' ya bal datm irketleri olan Toroslar Elektrik Datm A.., stanbul Anadolu Yakas Elektrik Datm A.. (AYEDA) ve Bakent Elektrik Datm A.. tarafndan, 04/02/2026 tarihinde imzalanmas planlanan szlemeler iin davet almtr.
"Reaktif G Kompanzasyon Sistemleri i" konulu szlemelerin, vergiler hari olmak zere bedelleri aadaki gibidir:
Toroslar EDA: 76.729.025,99 TL (iilik) + 8.263.125,88 USD (malzeme)
AYEDA: 21.789.451,76 TL (iilik) + 2.286.776,93 USD (malzeme)
Bakent EDA: 34.097.882,16 TL (iilik) + 3.672.073,16 USD (malzeme)
(Gncel USD/TL kuru esas alndnda, szlemelerin toplam bedeli vergiler hari yaklak 750.561.215 TL'dir.)
Szlemelere konu ilerin malzeme ksmlarndaki rnler, bal ortaklmz Europower Enerji A.. tarafndan retilecektir.
Kamuoyunun ve yatrmclarmzn bilgisine sunarz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1551678
irketimizin dorudan ve Giriim Elektrik A..'nin dolayl bal ortakl olan Peak PV Solar Teknolojileri A..'nin, Romanya'nn farkl blgelerinde gne enerjisinden elektrik retimi ve elektrik sat amacyla lisans bavurular bulunan ve aada listelenen irketlere ortak olunmasna ilikin Ynetim Kurulu Karar, 30/10/2024 tarihinde Kamuyu Aydnlatma Platformu (KAP) zerinden yatrmclarmz ile paylalmt.
1) ELECTREX S.R.L (12 MWp GES + 48 MWh Enerji Depolama)
2) PEAK S.R.L (28,50 MWp GES + 114 MWh Enerji Depolama)
3) EP S.R.L (32,00 MWp GES + 128 MWh Enerji Depolama)
4) CELL S.R.L (44,00 MWp GES + 176 MWh Enerji Depolama)
5) VOLTERA S.R.L (34,40 MWp GES + 137,6 MWh Enerji Depolama)
6) FLUX S.R.L. (7,70 MWp GES + 30,80 MWh Enerji Depolama)
Gelinen aamada, Peak PV Solar Teknolojileri A..'nin sz konusu irketlere %65 orannda ortak olmas ile ilgili hukuki sreler ile elektrik retimi ve satna ynelik lisans alma sreleri tamamlanmtr.
Toplam 158,60 MWp kurulu gce ve 634,40 MWh Enerji Depolama Kapasitesine sahip olmas planlanan gne enerjisi santrallerinin (GES) kurulum almalarna 2026 yl ierisinde balanmas, yine ayn yl ierisinde elektrik enerjisi retimi ve satna geilmesi hedeflenmektedir. Sz konusu santrallerin yllk yaklak 208.600 MWh elektrik retmesi (GES) ngrlmektedir.
lgili tesislerden elde edilmesi beklenen yllk haslat tutar, Macaristan Elektrik Borsas (HUPEX) 2025 yl ortalama elektrik sat fiyatlar esas alnarak yaplan hesaplamalara gre ortalama 23.400.000 Euro seviyesinde olup bu tutar sadece retilen elektrik enerjisinin satndan elde edilecek gelire ilikindir. Enerji depolama faaliyetlerinden elde edilecek gelir bu tutara dahil deildir.
Projelerin yatrm finansmannda kullanlmak zere, in merkezli bir finans kuruluu ile Sinosure gvencesi altnda; ilk 1,5 yl geri demesiz olmak zere toplam 10 yl vadeli kredi teminine ilikin szleme imzalanmtr.
GES projelerinin EPC (Mhendislik, Tedarik ve naat) ileri, Giriim Elektrik A..'nin %100 orannda bal ortakl olan GIRISHIM ELECTRIC ROMANIA SRL tarafndan stlenilecektir. Ayrca, sz konusu projelerde Europower Enerji A..'nin retim portfynde yer alan rnlerin kullanlmas planlanmaktadr.
Kamuoyunun ve yatrmclarmzn bilgisine sunarz.
bu gn bir deil iki kap atm...ak kekonun haberi bile yok...![]()
lgili tesislerden elde edilmesi beklenen yllk haslat tutar, Macaristan Elektrik Borsas (HUPEX) 2025 yl ortalama elektrik sat fiyatlar esas alnarak yaplan hesaplamalara gre ortalama 23.400.000 Euro seviyesinde olup bu tutar sadece retilen elektrik enerjisinin satndan elde edilecek gelire ilikindir. Enerji depolama faaliyetlerinden elde edilecek gelir bu tutara dahil deildir.
bu paragraf ok nemli...yllk 23,400 milyon euro u anki kur zerinden 1,194 milyar tl yapyor...bu gelire enerji depolama faalileyetlerinden gelecek gelirler hari imi...acaba oradan ne kadar gelir gelebilir ??
Yukardaki paragraftan enerji depolamadan ne kadar gelir gelebilir diye sordum yapay zekaya..bana u cevab verdi .
Grselde paylatnz veriler, Europower Enerji'nin itiraki Peak PV Solar tarafndan Romanya'da yrtlen, toplam 158,60 MWp kurulu gce ve 634,40 MWh depolama kapasitesine sahip devasa bir projeye aittir. Bu kapasitedeki bir tesis, Romanya'nn 2026 yl iin hedefledii enerji dnmnde kritik bir oyuncu konumundadr.
Romanya'da bu lekteki bir BESS (Batarya Enerji Depolama Sistemi) iin gelir kalemleri ve tahmini getiri potansiyeli u ekildedir:
💰 Temel Gelir Kalemleri
Romanya piyasasnda depolama sistemleri "gelir istifleme" (revenue stacking) yntemiyle birden fazla koldan kazan salar:
Enerji Arbitraj (Al-Sat): Gnein bol olduu saatlerde (fiyatlarn dk olduu anlar) enerjiyi depolayp, akam saatlerindeki "prime-time" (fiyatlarn tavan yapt anlar) diliminde satmak. Romanya, Avrupa'da gnlk fiyat dalgalanmalarnn en yksek olduu ve ylda 300'den fazla krl dng imkan sunan nadir pazarlardan biridir.
Dengeleme Piyasas ve Yan Hizmetler: ebeke frekansn sabitlemek iin verilen anlk tepki hizmetleri (FCR, aFRR, mFRR). BESS niteleri milisaniyeler iinde devreye girebildii iin bu hizmetten, standart santrallere gre ok daha yksek birim gelir elde eder.
Kapasite Mekanizmas: Santralin ihtiya annda emre amade (hazr) bulunmas karlnda alnan sabit demeler.
Ksnt (Curtailment) Korumas: ebeke younluu nedeniyle gneten retim durdurulmak zorunda kalndnda, depolama sayesinde bu enerjinin israf edilmeyip saklanmas ve daha sonra satlmas.
📉 Tahmini Gelir ve Piyasa Verileri
CfD (Fark Szlemesi) Fiyatlar: Romanya'daki ilk yenilenebilir enerji ihalelerinde GES projeleri iin belirlenen baz fiyatlar yaklak 99 $/MWh (yaklak 92 ) civarndadr.
Yatrm Geri Dn: Romanya'da benzer lekteki (ancak daha kk) 3,9 MWp kapasiteli bir santralin yllk geliri 2024 verilerine gre 550.000 olarak raporlanmtr. Sizin paylatnz proje bunun yaklak 40 kat byklndedir.
Depolama Avantaj: Romanya mevzuat, 1 MW GES yatrm iin 4 MW depolama hakk tanyarak yatrmcya enerjiyi en yksek tarifeden satma imkan sunmaktadr.
🏗️ Projenin Stratejik nemi
Tamamlanma Hedefi: Paylatnz metinde de belirtildii zere, kurulumun 2026 yl iinde tamamlanmas ve retime geilmesi hedeflenmektedir.
Yllk retim: Tesisin yllk yaklak 208.600 MWh elektrik retmesi beklenmektedir. Bu miktar, Romanya'daki yaklak 50.000-60.000 hanenin yllk ihtiyacn karlayabilecek byklktedir.
Bu projenin finansman modelleri (Modernizasyon Fonu veya PNRR hibeleri gibi) hakknda detayl bilgi ister misiniz?
Yer mleri