Rotanýn diðer fonlarýyla beraber 10 milyona yakýn lotu var. Küçük ortakta bu civarda lot satmýþtý.
bir ara astor 80-90 lara kadar düþmüþtü gesan da o sýralarda 40-45 aralýðýnda idi..o vakit acaba deðiþtirsem mi diye düþünmüþtüm ama son anda eski göz aðrýmdýr gesaný daha iyi tanýyorum biraz da vefa duygularým depreþti de deðiþimi yapmadým..ama inanýn ben de çok piþman oldum...astor 200 lere dayandý bu hala 46 larda...
tabi o sýralarda ky lar da astorun patronuna sayýyordu..behiçe de burada sayýlýryordu...biz bunu tercih ettik...ben de artýk inat oldu...sektörü iyi , hissenin temeli de iyi bir gün elbet hak ettiði yere gidecek düþüncesi ile sabýr ediyorum...tam 15 ay oldu...gesana girdiðimde 2500 gram altýn bozmuþtum..altýn uçtu bu çakal ise geriledi...ayný gemideyiz ve ayný dertlere sahibiz...ALLAH yardýmcýmýz olsun diyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Gesan' ýn sýrasý gelecek sn. Keko Hocam.
beni umutvar eden bir konu da þudur..gesan enflasyon muhasebesinden 1,441 milyar tl zarar yazmýþtýr ki bu zarar kaðýt üzerinde olan ve gerçekte yapýlmamýþ bir zarardýr...ileride enflasyon muhasebesi kalktýðýnda net kar 903 milyon deðil de 1,441 + 903 =2,344 milyar olacaðýdýr...bir baþka bir konu da europower iþtirakinin artýk trafo üretimine baþlayacak olmasýdýr ve bunun da ciro ve karlarý artýracak olmasýdýr...baþak bir konu da byd ile yaptýðý iþbirliðinin gesaný global bir oyuncu olmasý yönünde konumlandýrmasýdýr...2026 yýlýnda bu hedefler yolunda bir geliþim dönemine gireceðini düþünmemdir...
patronun yatýrýmcý düþmaný bir borsacý olmasý ve tahtada da ky larýn oranýn yüksek olmasý bizi ilerde de sýkýntýya koymaya devam edecek görünüyor...aslýnda patron baský kurmaz ise yatýrýmcý genel olarak bu hisseyi seviyor ve ilgi gösteriyor..köstek olmasalar zaten ky bu hisseyi götürebilecektir diye düþünüyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
............................ASTOR................. .GESAN.......
Dönen varlýklar.......35,814 milyar.........21,250 milyar
nakit ve benzerleri....1,275 milyar.........691 milyon
kýsa vadeli borç.........17,317 milyar.......8,093 milyar
ciro..........................35,290 milyar.......20,597 milyar
brüt kar.....................13,039 milyar.......4,901 milyar
net kar.......................7,668 milyar.........903 milyon (eðer EM.olmasaydý 2,344 milyar olacaktý )
piyasa deðeri..............195,448 milyar......21,592 milyar
sermaye.....................998 milyon...........460 milyon
dolaþýmdaki pay...........%36,74...............%30,80
görüldüðü gibi ciro olarak astor gesandan %71 daha fazla iken piyasa deðeri olarak tam 8 kat fazladýr...bunun nedeni benim gördüklerime göre gesanda trafo fabrikasý yatýrýmý ve bu yatýrýmýn oluþturduðu finansal yüktür...bu trafo fabrikasýnýn devreye girmesi ile vede byd ile iþbirliðinin olumlu etkileri ile aradaki cironun hýzla kapanacaðýný ve net karlýlýkta aradaki farkýn kapanmaya baþlayacaðýný düþünüyorum...tabi dediðim gibi enflasyon muhasebesinin olmayan giderlerine de bir çare üretirlerse karlýlýk birden bire çok artabilir...gesanýn yenilenebilir enerjideki gücü ve sektörün canlýlýðý gesaný önümüzdeki süreçte olumlu etkileyecektir...
biliyorum astor da yoðun çalýþýyor ama en azýnda yaptýklarý bir kat bile olmayan ciroya karþýlýk 8 kat fazla deðer görmesi ucubesinin zamanla kapanacaðýný düþünüyorum...beni umutvar eden en önemli konulardan biri de bu devasa farktýr..
ben bu hisseye girdiðimde aselsan 15 tl idi suan düþmüþ hali 300 tl nerdeyse 20 kat gitti. gesan 200 tl olsa bile zarardayým. patronlar gesaný zaten tepeden sattý çýktý. küçük ortak 70 lerdeyken hisseyi blok 55 e sattý hisse 38 düþtü. gesan 10 kat gitse bile yatýrýmcýsý olarak yaþadýðýmýz stres bize kar. Kaybettiðimiz parayý yine burada bekleyerek kazanacaðýz baþka çaremiz yok. O þirkettten o þirketine fatura kesip muhasebe hilesi yaparak karý eritiyor. nisan ayýnda genel kurul olacak bakalým paþalar kaç para huzur hakký alacak aylýk göreceðiz. Birlik olup sosyal medyanýn gücünü kullanmalýyýz. adalet artýk sosyal medyada.
Yer Ýmleri