borsa çöp olmuþ halen inat ediyorsunuz eski borsa kalmamýþ devlet varlýk fonu tekelinde banka aselsan bim. vb. hisselerle buralara geldi þimdi de global düþüþ yaþarsa vay haline hisselerin yan kagýtlar halen 8000 li seviyede ytd..
borsa çöp olmuþ halen inat ediyorsunuz eski borsa kalmamýþ devlet varlýk fonu tekelinde banka aselsan bim. vb. hisselerle buralara geldi þimdi de global düþüþ yaþarsa vay haline hisselerin yan kagýtlar halen 8000 li seviyede ytd..
Tespitiniz doðru BIST 100 endeksi 14.000 sýnýrýna dayanmýþ olsa da bu yükseliþin lokomotifi genellikle Varlýk Fonu bünyesindeki devler (THY, Turkcell, Kamu Bankalarý) ve Aselsan, BÝM, Akbank gibi aðýr toplar. Kaðýt üzerinde borsa yükseliyor görünüyor ama küçük yatýrýmcýnýn portföyü yerinde sayýyor hatta eriyor.
80-110 TL (eski fiyatlarla/bölünme öncesi hesaplarla) bölgesinde çok fazla küçük yatýrýmcý içeride kaldý. Bu da hisse her kafasýný kaldýrdýðýnda bir satýþ baskýsý oluþturuyor.
Þirketin iþ almasý yetmiyor; piyasadaki genel iþtahýn bu tür büyüme hisselerine dönmesi gerekiyor.
Þu anki yüksek faiz ortamýnda, yatýrýmcý riskli gördüðü Gesan gibi kaðýtlar yerine faizi veya endeks devlerini tercih ediyor
Gesan için þu an en büyük sorun "GÜVEN" ve "ZAMAN".
enflasyon muhasebesi ile 1,441 milyar zarar göstererek vergiden kaçýyor...bu enflasyon muhasebesinin kalkmasý ile gesanýn gerçek yüzü ortaya çýkacak..patron da dürüst olmayýnca her türlü muhasebe oyunlarý çeviriyorlar...yalnýz dediðim gibi büyüyen ciro ve karlar ile belli bir yerden sonra mýzrak çuvala sýðmayacaktýr...o zaman da ister istemez gerçek potansiyeli ortaya çýkacaktýr...depolamalý ges lerde artýk uluslararasý bir oyuncu oluyor..en son kýbrýsta ve romanyada güzel iþler aldý...devamý da gelecektir..hele bir de trafo fabrikasý tam anlamý ile ciro ve kar üretsin..bazý þeyler düzelecektir...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
yatýrýmcýnýn borsaya gelmesi için senin de söylediðin gibi faizlerin düþmesi gerekiyor...tahminlerime göre faizler yýllýk %20-30 aralýklarýna inmeye baþladýðýnda yatýrýmcý borsada daha çok gelir göreceðinden vede þirketler yýllýk enflasyondan daha çok kar edeceklerinden borsaya talep artacaktýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Gesan,2025 Yýlý,2026 Yýlý,aldýðý iþleri kýyasladým.
2025 yýlýnda 2026 yýlýnda (25 þubata kadar)
15,59 milyar TL 7.7 milyar TL
174,26 milyonn$. 26,12 milyon $
52.31 milyon€. 66.77 milyon €
Piyasa deðeri 21,34 milyar 21.62 milyar TL
Görüleceði üzere daha 2 ay geçtiði halde aldýðý iþ bunlar.
2026 sonunda 40-45 milyar TL iþ yapar euro bazlý þimdikten geçmiþ durumda. Eðer 2025 performansýný gösterirse 2025'in 2.5 - 3 katý büyüklüðe ulaþabilir. Dolayýsýyla sadece sabýrla hekleyeceðiz.
Þirket þuan kesinlikle deðeri yansýtmýyor maniplasyon yapýlýyor. Eðer birþey yapýlacaksa sosyal medyadan sesimizi duyurmalýyýz.
Yer Ýmleri