Böyle garanti gelirleri artarsa bist 30daki temettü hisselerinden en iyisi bile olur.Þu epsun þirketleri de peyderpey üretim yapýp satarsa tam sýfýrdan elektrik kurulum , elektrik aksamý, üretimi ve satýmý ile tam entegre bir þirket olur.
Böyle garanti gelirleri artarsa bist 30daki temettü hisselerinden en iyisi bile olur.Þu epsun þirketleri de peyderpey üretim yapýp satarsa tam sýfýrdan elektrik kurulum , elektrik aksamý, üretimi ve satýmý ile tam entegre bir þirket olur.
bir tavan yapmayý baþarýrsa ?? ruhunu çok deðiþtirir de o tavan uzun süredir bir türlü gelmedi...bu gün gelir mi ?? hiç belli olmaz...petrol fiyatlarýnýn yükselmesi ,hürmüz boðazýnýn artýk enerji güvenliði için pek de uygun olmayacak olmasý devletleri ciddi bir þekilde yenilenebilir enerjiye yönlendirecektir...zaten son bir haftadýr bu konuya dikkat çekiyorum..bu konjöktür deðiþimi gesaný yeni zirvelere taþýyabilir mi ?? gesanýn son hareketlerine baktýðýmýzda bu mümkün görünüyor ama yine de temkinli olmak lazým..hayýrlýsý ile hele bir önceki zirvemiz olan 62 leri görelim..sonra duruma göre bir karar veririz..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Hangi birini sayalým ki.. BYD ortaklýðý,Peaksolarýn eli kulaginda halka arzý,ardý ardýna kapasite-yeni fabrikalarýn devreye girmesi,Romanyada baþladigi santral iþletme modelini bugün Türkiyede Eregl gibi bir devle yýlda 55 mlyn dolarlýk sabit gelir gibi akýllara seza iþler,daha bir hafta önce tupraþla olan 2 milyarlýk iþ artýk çerez olmuþ...
Ve tüm bunlara karþýlýk TARTIÞMASIZ biçimde sektörünün ennnn ucuz çarpanlarýna sahip olmasý...
Tahtasi,þebekesi,patronu,cart curtu.. NE YAPARLARSA YAPSINLAR BU HÝSSE AÐZI AÇIK BIRAKACAK NOKTALARA GIDECEK!
Bu son anlasmayla birlikte ben artýk Gesan'in aadece alli in one bir kuruluþtan ziyade GLOBAL BÝR DEV yolunda olduðuna %100 inaniuorum.
Hicbir tezgah beni bu hisse 5 dolara gelmeden tek lot sattýramaz!
tahtadaki baskýlar olmasaydý þu anda zaten çok güzel yerlerde olacaktý..senin de saymýþ olduðun tüm bu beklentilere raðmen hisseyi daha ne kadar baskýlayabilirler ??bilemiyorum...ama son iran savaþý ile konjöktür yenilenebilir enerji lehine deðiþti...piyasa son günlerde bu sektörü gözle görülür bir þekilde pozitif ayrýþtýrýyordu ama hala eski günlerdeki agresif ve göze hoþ gelen çýkýþlardan uzak..umarým o eski günler de geri gelir...sabýrla beklemeye devam ediyoruz...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
ömür dostum sen gesanýn ilk dönemlerinde foruma gelen deðil misin ??geçmiþte seninle bayaðý gesanýn geleceði konusunda konuþmuþtuk..o vakitler sen çok kötümser bakýyordun ...yanlýþ mý hatýrlýyorum acaba ??
Helal KekoHafýzan çok iyi
![]()
Ama þu konuda yanýlýyorsun,o zaman da Gesan inanýlmaz yerlere gelecek fakat korkunç bir patronaj-tahta (artýk þebeke mi demeli) var,o yüzden çok itici geliyor falan diyordum.
Þirket beklentilerimin de ötesinde büyüyor,burada sorun yok. Ama patronaj tahminlerimin çok.çok ötesinde açgözlü bir domuzmuþ ki bu konuda da malesef yanýlmamýþým. Yine de artýk öyle tek kalemde 200 mlyn dolarlýk iþler,BYD'ler,Depolamalý Santral iþletme modelleri.. Þirket acayip bir noktaya evriliyior.
hafýzam normal hayatta çok zayýf ama nedense borsa hafýzam çok iyidir...gesanýn beklentileri büyüktür ve tam da global bir oyuncu olma yolunda ilerliyor ama ne yazýk ki þu anda bunlarý fiyatlamýþ deðil...ama tek bildiðim eninde sonunda hisseler temel ederlerine gittiðidir..önümüzdeki zaman sürecinde bundan çok umutluyum...bir çok hisse eski zirvelerine yaklaþtý veya geçtiler gesan ise 120 tl zirvesinden hala çok çok uzakta...bakalým ne zaman muradýmýza ereceðiz...??
Ne 120 lirasý Keko? Dolar bazlý zirvesi 4.5 $ idi. Þu anki konumunun ve çapýnýn yanina yaklaþamaz hâli buydu!
Keko sen de sinmiþsin😄
Yahu sadece bugünkü iþ modelinin yýllýk sabit 55 mlyn dolarý + Romanyadaki 30 = 85 milyn dolar yýllýk sabit gelir! Bunlar sadece santral iþletiminden ve DAHA BAÞLANGIÇ! Klasik mühendislik,ekipman.. all in one iþleri çerezlik kalacak!
Keko canlan dostum🤌
Yer Ýmleri