https://www.kap.org.tr/Bildirim/1084124
Elinizi ayaðýnýzý öpem artýk satmayýn agalar kapý[emoji28]
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1084124
Elinizi ayaðýnýzý öpem artýk satmayýn agalar kapý[emoji28]
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Gesan hissedarýna Europower halka arzýnda öncelik tanýmak gibi bir uygulama mevzuatta yok maalesef. Böyle bir uygulama mevzuatta olsa ve Gesan bunu duyursa herkes Gesan'a hücum eder ve fiyat uçuk seviyelere çýkardý sanýrým. Fena olmazdý aslýndaAma þuna eminim ki Europower alamayan ya da çok düþük miktarda alan yatýrýmcýlar Gesan'a yüklenecektir zaten, hatta yakýn zamanda almaya baþlayanlar olacaktýr Europower arzý öncesinde diye düþünüyorum. Bekleyip göreceðiz ama bence el ele kol kola olacaktýr bu iki þirketin hisse deðeri Bist'te de ayný iþlerinde olduðu gibi. Ýyi akþamlar.
Arkadaþlar ben bir yerlerde hata mý yapýyorum. Yardýmcý olabilirseniz sevinirim.
Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu (EPDK) Baþkaný Mustafa Yýlmaz,
kurumumuza depolamalý rüzgar ve güneþ santrali kurmak için rekor düzeyde baþvuru yapýldý.
''Þu anda 110 milyar dolara ulaþan bir yatýrým talebi söz konusu.
Mevcut kapasite dikkate alýndýðýnda, bu miktarýn 40-45 milyar dolarýnýn sahaya yansýmasýný bekliyoruz'' dedi.
RES baþvurusu (47 bin 468 megavat), GES baþvurusunun (19 bin 881 megavat) 2 katýndan fazladýr.
Türkiye deki kurulu RES in %35 ini GESAN yapýtýðýna göre, RES payýna düþen yaklaþýk 30milyar dolarýn
%35 ini GESAN yaparsa yaklaþýk 10 milyar dolarlýk bir ciro eder. Yani 160 milyar TL. 2022 yýlýndaki bütün
atýlan KAP larýn toplamý 5.982.433.662 TL (yani 6 milyar TL). Tabiki bütün RES lerin ayný anda %35 ine yetiþmek imkansýz
yüzde yi artýk siz istediðiniz gibi alýn. BU sadece RES daha GES yapýmý , parça satýmý, dahil edilmedi. 2023 ciro tahmini 2022 nin kaç katý olacak acaba![]()
![]()
Ýnsanlar kendi uydurduklarý iddialara inanmayý ne de çok seviyor. Patronun kap haberi yaparak hisseyi garibana yedirmesini eleþtirdim. Bunu birden fazla kez yaptý. Düpedüz kandirmacaydi bu. Ayrýca sasa kontrun peþinden gitmemeli, pozitif ayrismaliyiz dedik. Smrtg haber atar 2 tavan yapar bizimki gün içi tavandan eksiye geçer. Net þekilde herkesin midesi bulandý bu duruma. Nihayetinde kimseyi tanýmýyoruz. Belki patron veya çevresinden nemalanan vardýr bilmiyorum. Ama bu üç kaðýdý dillendirdik diye , koskoca hisse netin sahibi edaaiyla "yazma "sat git" diye tabirler yapan birkaç soytari türedi. Engelledik seni deyip yazdýklarýma cevap vermeler ,2 gün sonra geliyorum hala bana ithamlar falan. Olum patronun yaptýðý adiligi elestirince, etkileniyorum psikolojimi bozuyosun deyip sonrasýnda da ben uzuncuyum satmam demek ne yaman çeliþki. Piyasalarin zirve yaptýðý zamanlardayiz. Enfes para kazanan da var;benim gibi al sat yapýp stresi max yaþayan da. Patron iþler kötü giderken geri alým haberi atar veya güzel haber atar helal olsun deriz dedim de. Yanlýþýni da soylerim. Nasilki kaç gündür mizmiz bize öncelik verilsin saçmalýðýni dillendiriyorsa birileri(böyle bir þey olmayacaðýný her borsacý bilir) ,bu umut satmaktýr, yine de tek kelime etmiyorum. Belki öyle inanmak istiyordur belki niyeti baþkadýr kimseyi bilemem. Ama ben "yazma"etme demem kimseye. Ýkinci olarak 270 civarý çok dedik kontr düþtükçe düþüyor, bunâ da yazma dediler. Sonuç ? 3 enfes habere raðmen zirveden çok uzaktayiz. Ama ez cümle bedelsiz muhabbetine de prim yapcaz, europower muhabbetine diye hesap etmekteyim ben de. Herkese bol ve bereketli kazançlar dilerim. Bana sen yazma diyenler yüzünden gerilip zararla sinirim arttýðý için gereksiz yazilarla moral bozufum için de birkaç zevzek hariç herkesten özür dilerim. Nihayetinde hissenin çýkmasýný herkes kadar ben de istiyorum.
Fenerbahçeli kardeþim...Patron kap atarak malý garibana yediriyor ifaden fazla idddialý ve suçlayýcý.....Tekrar gözden geçirmende fayda var bu görüþünü..Yarýn oburgun hukuki þeylerle uðraþmani istemem...
Ayrýca patronun mal sattýðý yer 200-210 aralýðý...Þu an 255...Maðduriyet nerede ? Tahta olumsuz etkilenmemiþ nihayetinde...
Patronlar yatýrým için kendilerine hisse satarak kaynak yaratýrken tahtayý ve ky yý da incitmediler...Böyle patron azdýr kardeþim emin ol...Tabi bu kiþisel görüþümdür...
Geçenlerde lot paylaþým furyasý olmuþtu burda.En fazla lotu olanýn 25 bin kusuru vardý sanýrým.Bu hisse daha 8 ay önce 17 tl idi.Yani en diplerden alanýn 400 kusur bin tl lik hissesi vardý.Enflasyon hýzlý da yükselse bu para önemsiz bir miktar idi.Orta sýnýf bir araba anca alýnýyordu.Para olmuþ 6 milyon Fiyat olmuþ 255 tl zirveye yakýn ve buralarda inatla tutunuyor.Patron hergün kap gönderiyor.Bedelsiz geldi tantanasýna 300 tavandan hisseye giren çaylak gelmiþ burada patronlara saydýrýyor.
Çocukken kimileriniz yapmýþtýr belki.80 li yýllar.Ramazan Bayramlarýnda mahallede þeker toplamaya giderdik.😃 Çokta çocuk vardý.Herkes 2 þer 3 er Bayramýnýz mübarek olsuna gider çoðunlukla bir torba þekerle geri dönerdik.Ýþte bu geri gelenler çikolata lokum veren evleri iþaretler idi.Bizler de ayný evleri bir klavuz nezaretinde tekrar ziyaret eder, yine ayný ikramý umar idik.Bazen bonbon türü yalama þekeri alýr çoðunlukla da elimiz boþ döner idik.😂 Eh artýk o kadar yol gelmenin ve beklentinin verdiði hayal kýrýklýðýyla ev sahibine saydýrýrdýk çocuk aklýmýzla🤣 Ne günlerdi be.Pazar sabahý anlatayým istedim.😃
Saygýlarýmla.
Yer Ýmleri