Originally Posted by
Gueno_33
Dostlar lütfen iþimize bakalým, gerek yok atismaya..
Þirketin nakit akýþýný inceleyen var mý? Büyüyen bir þirket son 4 çeyrektir faaliyetlerinden nakit üretmiyor. Ýlk etapta büyüyen þirket deyip önemsemedim, ancak nakit çýkýþý finansal giderlerden deðil, yüksek nakit çýkýþý iþletme sermayesinden...
Yani þirket iþ yapmak için harcadýðý para bütün faaliyetlerinden elde ettiði nakitten daha fazla...
Bu konu hakkýnda fikri olan var mý? Biraz bilgi alýþveriþinde bulunalim.
bunu ben þöyle açýklayabilirim..gesan genelde yaptýðý iþleri 4-6 ayda yapýyor ve ödemelerini de kademeli alýyor....ödemelerinin en büyük kýsmý son çeyreðe denk geliyor...çünkü yaptýðý bir çok proje devlet teþvikli ,dolayýsý ile de ödemeler yýl sonuna kayýyor...son çeyrekten sonra ise üçüncü çeyrek genelde iyi oluyor...
þirket aldýðý iþleri yaparken ister istemez yarý mamül almak zorunda kalýyor ve stok yapýyor...bunlarý yaparken de kýsa vadeli borçlanmaya gidiyor..buda finansal giderleri artýrýyor...son çeyrekte ise ödemeleri tahsil ettiði için finansallarý dengeleniyor ve kar yazýyor...
son bir kaç çeyrekte yeni yaptýðý iki adet fabrikanýn da giderler üzerinde baskýsý yüksek olmalý...fabrikalar üretime geçip ciro ve kara destek verdiðinde gesan rahatlayacaktýr...tabi gesan derken aslýnda borç yükü europowerin üzerinde...çünkü yatýrýmlarý europower yapýyor...arz ile birlikte þirkete güzel bir nakit gireceðinden o yönde rahatlayacak..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri