Europowr'in %70'i Gesan'daysa sonucta bu %70 karý,zararý,cirosu... bilmem nesiyle Gesan'in bilançosuna yansimayacak mý? Ya da benzer sekilde Giriþimin kurulum v.s den gelen ciro,kar,zararý Europowr'a yansýmayacak mý? Yani bu %70 neye tekabül eder ve arada kalan %30 nedir? Bilenler aydinlatýrsa çok sevinirim.
Ayrýca Europwr'in arzýndan gelen para nereye gidiyor? Bunun þu "%70" dolayisyla Gesan'a yansiyan kýsmý olmayacak mi?
Yani konuya çok hakim olmamakla beraber Gesan çatý þirket hatta holding olup daha kapsamlý bir þirketmiþ de Europawer'sa anca üretim iþlerinde olup bir nevi "alt küme" gibi olmuyior mu?
Yani benzer durum Naten'de olmus. Arz onayi gelmeden önce hisse bayagi hareketlenmis. Esen'in onayi açiklaninca iki gün falan tavan yapmis yanlis anlamadiysam. Sonraysa arzin gerçeklesmesiyle Naten bi süre yataya baðlamis hatta düþmüs ama zamanla yine de en deðerli ve primli görünen Naten gibi. Tabi Gesan-Eurowr ile Naten-Esen iliþkisi,ortaklik yapisi falan ne denlk benzerdir bilemem. Hatat orada üçüncü bir unsur da var:Magen. Hatta bu sene yýlbasindan beri en primlisi acik ara Naten! Esen en düþük FK lýsi ama en az primlisi. Tabi ki bir sürü farklý parametre ve dinamik vardir. Sektörel farkliliklar falan filanlar ama neticede önce Naten varken sonra digerleri arz oluuor ama hala en degerlsii ve primlisi Naten.
Ýþler güzel gidince bak nasýl da ümitvar,güzel doneler de bulabiliyorum![]()
Gesan ve Europower ý ayrý görmüyorum. Gesan enerji sektöründe bir çatý þirkete evriliyor. Holdingleþme yolunda ilerliyor.
Yer Ýmleri