Hareket zor olur derken "primlenme"yi mi kastettin yoksa "tahtacý iþi 'spekülatif" hareket mi zor olur demek istedin?
Evet çoðu hele de bankalar çok ucuz olmasina raðmen dogru dürüst primlenmemis ama Thyao hem hacim hem de prim açýsýndan hiç de fena gorünmüyor.
Yani ben kendi açimdan tarihi bir hamleyle thyao larýmý bile satýp komple Gesan'a gectim ve Allah izin verirse en azindan Aralýk sonuna kadar tek tabanca Gesan þeklinde gitmek iatiyorum ama bir süre sonra en azindan yarýsýný bist30'dan-özellikle Thyao- birkac þirketle dengelemek istiyorum.
Senin geçmiþ Sasa maceran da ortada. O yüzden görüslerini merak ediyorum.
Thyao diðer BIST 30 hisselerinden çok farklý..agresif büyüyor..bir de pandemide çok gerilemiþ idi..bu iki faktör onu agresiflestiriyor..bu aralar enerjilerden maximum fayda saðlamak lazým..ileride BIST 30 hisselerinden birinde pozisyon almak faydalý olacak...veya altýn yatýrýmýna da bir miktar sermaye aktarmak faydalý..çünkü altýn da çok ucuz kaldý..enerji sektöründe muhakak bir miktar damýzlýk hisse býrakýlmalý..çünkü sektörü çok iyi . önü açýk..satýlsa ?? Bile fuul satýlmamali..gesanin õnü çok açýk..
Yýl sonunda Total 800-850 kar yazar, buda fk yi cari fiyatla 30-40 arasýna çeker, ancak asýl hikâye seneye baþlayacak. Ýlk çeyrek bile 500-600 mio net kar yazma ihtimali zaten elindeki iþler düþünülünce az bile.
Seneye benim tahminim çok daha yüksek olmasýna raðmen 2 milyar TL kar yazsa 20 fk dan yine %33 luk iskonto mevcut.
Ben bi müddet daha tutmaya devam edeceðim. Hedef fiyatýma gelince realize olacam.
Ancak þuan borsada daha güzel bir þirket bulamýyorum.
Sen yýllarýn borsacisisin reyis, bist 30 tahta aðýrlýðýndan deðil geleceði fiyatlandýðýndan gitmiyor. Mesele thy dibinden neredeyse 20 kat yapti. Niye para akýyor þirkete. Bankalar oz kaynak erimesi mevcut reel enflasyona göre üstelik regülasyon korkusu demoklesin kýlýcý.
Bir þirket onundeki bir kaç yilda deli gibi nakit üretecekse tahta agir olsa ne yazar.
Gesan önümüzdeki 5 yilda pd si kadar kar edebilir ancak ben tutamayacagimi biliyorum.
Yer Ýmleri