ithamda deðil de bir þekilde olumlu yönü de görmemiz gerektiðini söyledi..bence sýkýntý yok..hakketen de diðer smrtg yeotk kontr gibi hisselere baktýðýmýzda onlar %5 civarý eksidedirler....biz ise az da olsa artýdayýz...buna da gerçekten de þükür etmek gerekiyor... belki de alfasýn bizi geçmesi biz gesancýlarda bir burukluk yarattý...umuyorum ki bu durumu en kýsa sürede atlatýrýz...bölünmeyi þöyle 400-500 aralýklarýnda gerçekleþtirebilseydik çok güzel olurdu ..bu olur mu ?? bilemiyorum...bakalým aðalar neye karar verecek ?? sabýr sabýr sabýr...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
panel fabrikamýz ise büyük çoðunlukla bu sunjunior ürününe panel üretecek ..kalan kýsmý ise aldýklarý ges ihalelerinde kullanacaklar...böylece maliyetler düþecek...net kar artacak...girdikleri ihalelerde daha rekabetçi fiyat teklifleri verebilecekler...buda daha çok kap haberi demek...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
RES ve GES lisanslarýna geçen aylarda 110 milyar dolarlýk baþvuru oldu...bunun yarýsýndan fazlasý RES santrallerinedir...bu RES santrallerinin de þu anda %35 ini gesanýn yaptýðýný varsaydýðýmýzda pastanýn büyüklüðü ortaya çýkýyor...yine GES lerde de çok iddialýyýz..zaten atýlan son kaplarda büyük kurumlarýn çoðu bize yaptýrdýðýný görebiliyoruz...lisans baþvurularýnýn sonuçlanmasý en geç bir yýl içinde olacak...sonrasýnda þirketler RES ve GES yatýrýmlarýný gerçekleþtirmeye baþlayacak...
o vakte kadar binalarýn çatýlarýna da ges ler yapýlmaya baþlanacak...kýsacasý sektörde pasta çok büyük ve halihazýrda aralarýnda rekabet bile yapmalarýna gerek yok..her firma kapasitesi kadar iþi alabiliyor..sektörde iþ sorunu yok..(bunu bizzat hüseyin bey söylüyordu..)
trafo üretiminin 4 kat artmasý da büyük iþ...cirolarý çok artýracak...simens ve güney kore firmalarý ile yapýlan anlaþmalar da büyük iþ potansiyeli sunuyor...özelikle simensin orta gerilim panosunun gesanýn üretmesi çok deðerli...bu pano çok tutulan ve çok kýymetli bir ürün...kullaným alanlarý çok fazla ...tanesi 50-60 bin dolar...
diyeceðim odur ki beklentileri çok yüksek...bu beklentiler de peyder pey gerçekleþecek...gerçekleþtikten sonra da bilançolara ciro ve kar olarak yansýyacak...gesanda 1-3 yýl kalabilen tüm bu iþlerin kaymaðýný yiyebilecek...ama bu sabrý gösterecek çok az kiþinin olduðuna inanýyorum...çünkü ky karda pek de duramaz...![]()
patronlar bu satýþlarý yapmasaydý ?? gesan çok kýsa sürede 400-500 aralýklarýna giderdi..o zaman da ne yerli nede yabancý yatýrýmcý kolay kolay hisse alamazdý...bedelsiz sermaye artýrarak da mscý turkey endeksine yakýþýr þekilde tahtaya bir derinlik kazandýrma ihtiyacý duydular gibi...normalde hisse adeti artan þirketler çok hantallaþýr ama gesan hem kendi özelinde hem de sektörden dolayý talebin çok yüksek olmasý nedeniyle bu sorunu yaþamamasýný bekliyorum..güzel beklentileri eþliðinde saðlýklý çýkýþlarýna devam etmesini temenni ediyorum..
Yer Ýmleri