Originally Posted by
Gueno_33
Sevgili dostum 120 milyar usd gibi bir kurulum mümkün deðil, arz fazlasý olur. Olsa bile üç yýl içinde olmasý yine mümkün deðil çünkü o kadar pil kapasitesi bile yok hadi o da oldu diyelim 3-5 milyar usd sýcak para için Araplarin kapisini asindiriyoruz. Þirketler Kredi alamadýðý için hisselerini satýyorlar arz rekoru geliyor..
Þahsen 45 milyar dolarlýk bir sahaya yansýmanýn bile abartýlý olduðunu düþünüyorum. Öyle bir yansýma olsa bile bu birkaç yýl içinde deðil de 2030-2040'lara kadar ancak olur.
Þahsi projeksiyonum her yýl res ges toplamý 4-5 Gw lik bir kurulum olur. Tabii ev tipi paneller müstesna. Bahsettiðim direkt enerji üreticisi santralleri.
Bu projeksiyonlara göre giriþim elektrik yýlda artarak yýllara sarihen 1-1,5 -2 milyar dolarlýk cirolar yakalayabilir...
Ben olumsuz bir adamým her zaman en kötüsünü düþünüyorum. Yatýrýmcý optimist olmalý haklýsýnýz ancak bahsettiðiniz rakamlar gerçekten çok çok yüksek .
Ýkimizin ortasýný almak makul gibi 😂
Basýnda çýkan yetkililerin konuþmalarýna göre ben de bir fikir yürütüyorum..en doðrusunu sektörün içinden olan arkadaþlarýn vereceði bilgiler belirleyecek..preseduru açýkçasý bilmiyorum..ama bu iþlerin milyar dolarlar olacaðý belli oluyor..gesan da bu iþlerde öncü olduðuna göre güzel bir potansiyel doðacak görünüyor...sunjunior ile birlikte gesanda potansiyel çok yüksek..ben bu depolama iþi ile ilgili bilgiyi en iyisi sektörden olan Yuri ortagimizdan sorayým..bakalým neler diyecek bize..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri