Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
2.676.300,00 10% 2,68 Mn 2.676.300,00 / 2.676.300,00
3,30 10% 391,64 Mn 3,05 / 3,30
2,86 10% 33,28 Mn 2,66 / 2,86
232,10 10% 377,46 Mn 211,40 / 232,10
60,50 10% 48,59 Mn 59,10 / 60,50
14,21 -24.41% 6,58 Mn 11,10 / 18,00
12,33 -10% 3,38 Mr 12,33 / 14,07
42,84 -10% 166,40 Mn 42,84 / 49,14
153,90 -10% 27,70 Mn 153,90 / 153,90
45,10 -9.98% 8,20 Mn 45,10 / 48,38
317,00 8.56% 34,85 Mr 307,50 / 321,00
251,00 -3.46% 23,21 Mr 240,20 / 253,75
362,25 5.92% 19,08 Mr 338,00 / 366,50
14,09 7.56% 13,24 Mr 13,89 / 14,39
75,75 9.39% 12,04 Mr 73,75 / 76,15
17,45 5.06% 1,30 Mr 17,23 / 17,69
207,30 1.27% 5,74 Mr 207,30 / 215,70
726,50 5.98% 5,72 Mr 710,00 / 739,50
90,95 4.24% 1,14 Mr 89,75 / 92,10
111,90 4.68% 298,61 Mn 110,50 / 113,70
29,28 6.32% 256,04 Mn 28,50 / 29,50
10,28 1.38% 257,76 Mn 10,27 / 10,52
81,70 2.9% 665,54 Mn 81,05 / 83,45

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 232/935 ÝlkÝlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon
Arama sonucu : 7479 madde; 1,849 - 1,856 arasý.

Konu: GESAN - Giriþim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Þ.

Alýntý Originally Posted by Ferrero Yazýyý Oku
    Sn Mehmeyun...gerçekleri yazmak bir erdemdir kabul..Ama hisseyi öyle hirpalamissin ki iç kararttý resmen Bunu hakeden bir hisse deðil asla...Zirvelerine göre diðer enerji þirketleriyle düzeltme sürecinde nasil saglam durduðuna ve mevcut beklentilerine odaklanýn...Yarýn güzel bir tepki bekliyorum tüm enerji þirketlerinde...Perþembe günü arz hikayesine eþlik ederek saðlam durur zaten...Perþembe akþamý arz haberi çýkarsa 300 lerde kapatabiliriz yýlý...Yok çýkmazsa yine 260-270 aralýðýnda kapatýrýz yýlý...Ama sürekli beklentilerle çok geri gelmesini de beklememek lazým....
    sayýn ferrero saygýlar

haklýsýn enerji sektöründe var bir mevzu o zamanda diyorum hep piyasa yapýcý ne derse o.. yani yok kap yok iþ fazla kapýlmamak lazým rüzgar neredeyse oraya gitmemiz lazým

benim þuan ki söylemlerin yeni girecek arkadaþlara, þuan rüzgar neredeyse oraya burada vakit kaybetmeleri yazýk olur..

haa tahtacý reis ya da piyasa yapýcý reis yükseliþe baþlatýrsa o zaman gelsinler yoksa benim maliyet düþük beklerim hiç sýkýntý yok..

iyi söylemlerim yüzünden alan olduysa þimdiki fikrimi de söylemem lazým
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

bu arada buradan satýlmaz YTD bu kadar beklendi beklenir benim sözüm yeni girecek arkadaþlara býrakýn tahtacý reis yukarý yapsýn sonra gelin þimdi her geldiginizde çarpacak...

býrakýn hacim düþsün..
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

3. Görmeyenler için burada da paylaþayým. "Uzun Vade Birikim" Hüseyin Bey'e sormuþ:

Cuma günü Ntv de Beril Haným'ýn "Yeþil Hidrojenin Depolamada Kullanýlmasý" üzerinde durmasýyla Yatýrýmcý iliþkilerine mail atmýþtým. Saðolsun Hüseyin Bey dönüþ yaptý. 5 adet soru ve cevabý 10 tweette paylaþacaðým.

1-Cuma günü Beril Haným'ýn NTV yayýnýnda belirttiði Yeþil Hidrojenin depolamada kullanýlmasý konusunda yatýrým mevcut mu?

Þirketimiz bu konuda kesinlikle yatýrýmý olacak. 2023-2024 þeklinde bir tarih veremem. Ama þirket olarak yeni teknolojilere hemen ayak uydurma ve üretme mottomuz var. Bu konuda da tam tarih verememekle birlikte yatýrým olacak.

2-Europower halka arzý neden geç kaldý?

Bizde bu kadar geç olmasýný beklemiyorduk. Ýstediðimiz takvimde olmadý. Sonuçta onaylayan SPK bizde saygý duyuyoruz.

3-Panel Fabrikasý kurulumu hangi aþamada ve bu konuda projeksiyonunuz ne olacak?

Panel fabrikamýzda Makina parkuru kuruldu diyebiliriz. Ocak sonu-þubat baþý gibi son testler yapýlarak üretime baþlayacak. Panel fabrikasý tam kapasite üretime baþladýðýnda üretime baþladýðýnda 1GW ý geçik bir kapasiteye ulaþacak.
    Bu kapasiteye ulaþtýðýnda ürettiðimiz paneller sadece kendi iþlerimize yetecek gibi gözüküyor.

4-Almanya da kurulan EuropowerWorld þirketi bir anda alýnan bir karar gibi gelmedi.Almanya'da kurulmasýnýn Allianz Ýklim Çözümleri çatýsý altýnda bulunmanýzýn etkisi oldu mu?

G.Kore Enerji firmasý, Siemens,Balkan ülkeleri,Portekiz,Orta Doðu, Afrika vb bölgelerde güçlü ve büyük firmalar ile bir çok stratejik ortaklýðýmýz ve baðýmýz var. Almanya'da da stratejik Birlikteliklerin olmasý normal bir durum.

Stratejik olarak Almanya da kurulmasýnýn bizim için 2 öncelikli sebebi var;

a)Almanyanýn Yenilenebilir Enerji Alanýnda müthiþ teþvikler almasý. Geçtiðimiz günlerde basýna yansýdý 28milyar avro teþvik olacaðý açýklandý. Bizde Europower World olarak, Europower olarak, #GESAN olarak bu pastadan pay alacaðýmýz yönünde eminiz.

b)Sunjunior pazarlamasý açýsýndan network oluþturmak. Sunjunior ürünümüze çok güveniyoruz ve beklentimiz yüksek. Avrupa'ya ve Dünyaya pazarlama kolaylýðý saðlayacaktýr.

5-Baþka belirtmek istediðiniz konular var mý?

2023 yýlýnda Þu an belirtemediðim bir çok yeni haberlerimiz olacak. Yatýrýmcýlarýmýzýn memnun kalacaðý, yine Kap þampiyonu olacaðýmýz bir 2023 yýlý bizi bekliyor diyebiliriz. #GESAN

https://twitter.com/UBirikim/status/1607401423284883459

4.  Alýntý Originally Posted by mehmetyun Yazýyý Oku
    kekom seviliyorsun... ama gerçekten yorum yazmak zor... mesala þuan kötü þeyler konuþmaya baþlasan örnek ömür hemen seni afaroz edecek

o yüzden de pek fazla duygusala baglamamak lazým. sende bunu bir düþün

hatta þu ara teknosayý daha çok begeniyorum. neden diye sorarsan yenilenebilir enerjisi var üstüne birde e ticaret gibi büyük bir artýsý var, ben teknosa magazalarýný gezerken baya bir geliþtiklerini gördüm..

hatta ürün bakarken google yazdým en ucuzu teknosa da çýkýyor o zaman niye gesan abi

sen akýllý adamsýn kimseye minnet borcun yok kimse içinde fikirlerini sabitleme neyse o bam bam bam
    artýk forumda kötü bir algý yapanýn karþýsýnda ben deðil ömür olacak.. en az benim kadar iyimser..belki de aþýk olmuþ bilemem...

ben de düþüncelerimi neyse onu söylüyorum...gerçekten de kimseye minnet borcum yok..zaten girdiðim hisselerin %90 ýný ben bulup alýyorum..%10 unu da dostlarýn ýsrar ile incele bak demesi ile beðenip alýyorum...teknosa da çok iyi bir hissedir..biliyorsunuz bir geste en önemli iki faktör inverter ve paneldir..bu ikisi iyiyse yapacaðýnýz geslerin kalitesi de iyi olur...sabancýlar gurubundan kordsa amerikalý bir panel üreticisi ile anlaþtý...teknosa da çinli bir firma ile inverter anlaþmasý yaptý...bu iki ürün de çok kaliteli...özelikle panel üreticisi olan toledo solarsýn ürünü çok hafif ve çok verimli..kullaným alaný çok yüksek...

eðer ges panellerinin üretimi de teknosa bünyesinde olursa ??? teknosayý kimse tutamaz...yalnýz gesanda da potansiyel çok yüksek...bunlarý zaten hep burada söyledik...sunjunior ve enerji depolamada potansiyel çok yüksek...zaten gesan almanyaya sunjunior odaklý girdiðini düþünüyorum..bana göre filim sunjuniorun baþrolünde olacaðý bir senaryoda geliþecek...

trafo üretiminin 4 kat artacak olmasý da çok muthiþ...arzdan gelecek nakit ile þirketin sabit yatýrýmlar olan esco projelerine girip yýllýk düzenli bir gelir getirecek olmasý ileride gesaný temettü özelliði olan bir hisseye de dönüþtürecek...

kýsacasý biri renaldo bir diðeri de messidir...tabi biz yatýrýmcýlar olarak belli bir kazanç saðladýktan sonra yeter diyebiliyoruz...artýk kimin ne kadar kýsmeti olur ve yeter deriz bilemeyiz..
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

5. son zamanlarda twiteer hesabýmdan bist30 hisselerini de gündeme getiriyorum...çünkü fk ve pd rasyolarý çok ucuz...olasý bir erken seçimde yerli ve yabancý yatýrýmcýlarýn bu hisselere fazlasý ile ilgi göstereceðini düþünüyorum..

yine hesabýmdan yazýlýmlara da deðindim...malum yazýlým þirketlerinin en iyi bilançolarý son çeyrek bilançolarýdýr...son çýkýþlarýnýn düzeltmelerini de yaptýklarýný bundan dolayý da iyi bir bilanço beklentilerini satýn almaya baþlayacaklarýný düþünüyorum...ardyz ve vbtyz dün inceledim ikisini de çok beðendim yalnýz halka açýklýðýnýn az olmasý ve patronunun daha güvenilir olmasý nedeniyle iki týk ile vbtyz benim açýmdan ön plana çýktý...bir de sermayesinin daha düþük olmasý vede zirvesine göre daha iskontolu olmasý nedeniyle vbtyz ý daha çok beðendiðimi belirttim...

mehmet kardeþ iþte görüyorsun bizde herþey bam bam bam...çekinmeden neyi düþünüyorsak söylüyorum...
    ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et

6. arkadaþlar merak ediyor gesan ile europower arasýndaki iliþki arzdan sonra nasýl olacak diye ?? gesanýn europowerdeki ortaklýk oraný bu güne kadar %70 idi , arzdan sonra ise %55 olacak..sonuçta ayný þekilde konsolide olacaklar...yine europowerin ciro ve karý bize yansýyacak ve bu gün nasýl hesap yapýlýyorsa arzdan sonra da ayný þekilde hesap yapýlacak...

bir tek kap haberlerini kendisi verecek..biz de kendi kap haberlerimizi verecez...þu ana kadar ister kap haberlerinde olsun isterse de ciro ve karlýlýkta olsun giriþim europowerin iki katýdýr...ama arzdan sonra europowerin finansallarý güçlenecek olmasýndan dolayý net kar marjý artmaya baþlayacak...bize artýk finansal olarak yük bindirmeyecek tam tersine kar katkýsý yüksek olacak...

kap haberlerinde ise europower belki giriþim ile olan farký bir miktar kapatabilir...sonuçta europower giriþimin iþ ihtiyacý için üretim yapacak...mesela yatýrýmcý iliþkilerinden hüseyin bey üretilecek paneller ancak bizim ihtiyacýmýzý karþýlar demiþ...yani giriþim ihale kazanacak ve bu ihalede europowerin ürettiði panelleri kullanacak...sunjunioru ise bizzat europower pazarlayacak..kuracaðý bayiiler aracýlýðý ile satacak...

arzlar þirketler için millattýr..yeniden doðuþtur....bünyeyi çok güçlendirir...o yüzden de çok deðerlidir..

7.  Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    son zamanlarda twiteer hesabýmdan bist30 hisselerini de gündeme getiriyorum...çünkü fk ve pd rasyolarý çok ucuz...olasý bir erken seçimde yerli ve yabancý yatýrýmcýlarýn bu hisselere fazlasý ile ilgi göstereceðini düþünüyorum..

yine hesabýmdan yazýlýmlara da deðindim...malum yazýlým þirketlerinin en iyi bilançolarý son çeyrek bilançolarýdýr...son çýkýþlarýnýn düzeltmelerini de yaptýklarýný bundan dolayý da iyi bir bilanço beklentilerini satýn almaya baþlayacaklarýný düþünüyorum...ardyz ve vbtyz dün inceledim ikisini de çok beðendim yalnýz halka açýklýðýnýn az olmasý ve patronunun daha güvenilir olmasý nedeniyle iki týk ile vbtyz benim açýmdan ön plana çýktý...bir de sermayesinin daha düþük olmasý vede zirvesine göre daha iskontolu olmasý nedeniyle vbtyz ý daha çok beðendiðimi belirttim...

mehmet kardeþ iþte görüyorsun bizde herþey bam bam bam...çekinmeden neyi düþünüyorsak söylüyorum...
    sn.keko selamlar. ara vermiþtik gesana. þimdi tekrar trende yerimizi aldýk...senle konuþtuktan sonra egeen nerelere geldi goruyorsun deðil mi? orda güzel haberler bekliyoruz iþimiz bitince direk buradayým...umarým o zamana kadar 300 lü rakamlarý aþmaz ;)) sonrasý zaten uzayyyy

8.  Alýntý Originally Posted by keko Yazýyý Oku
    artýk forumda kötü bir algý yapanýn karþýsýnda ben deðil ömür olacak.. en az benim kadar iyimser..belki de aþýk olmuþ bilemem...

ben de düþüncelerimi neyse onu söylüyorum...gerçekten de kimseye minnet borcum yok..zaten girdiðim hisselerin %90 ýný ben bulup alýyorum..%10 unu da dostlarýn ýsrar ile incele bak demesi ile beðenip alýyorum...teknosa da çok iyi bir hissedir..biliyorsunuz bir geste en önemli iki faktör inverter ve paneldir..bu ikisi iyiyse yapacaðýnýz geslerin kalitesi de iyi olur...sabancýlar gurubundan kordsa amerikalý bir panel üreticisi ile anlaþtý...teknosa da çinli bir firma ile inverter anlaþmasý yaptý...bu iki ürün de çok kaliteli...özelikle panel üreticisi olan toledo solarsýn ürünü çok hafif ve çok verimli..kullaným alaný çok yüksek...

eðer ges panellerinin üretimi de teknosa bünyesinde olursa ??? teknosayý kimse tutamaz...yalnýz gesanda da potansiyel çok yüksek...bunlarý zaten hep burada söyledik...sunjunior ve enerji depolamada potansiyel çok yüksek...zaten gesan almanyaya sunjunior odaklý girdiðini düþünüyorum..bana göre filim sunjuniorun baþrolünde olacaðý bir senaryoda geliþecek...

trafo üretiminin 4 kat artacak olmasý da çok muthiþ...arzdan gelecek nakit ile þirketin sabit yatýrýmlar olan esco projelerine girip yýllýk düzenli bir gelir getirecek olmasý ileride gesaný temettü özelliði olan bir hisseye de dönüþtürecek...

kýsacasý biri renaldo bir diðeri de messidir...tabi biz yatýrýmcýlar olarak belli bir kazanç saðladýktan sonra yeter diyebiliyoruz...artýk kimin ne kadar kýsmeti olur ve yeter deriz bilemeyiz..
    Eleþtiri kültürümüz milletçe zayýf. Bir kere "eleþtiri" kelimesini hep "olumsuzlama,kötüleme" anlýyoruz. Halbuki eleþtiri, "tüm yanlarýyla deðerlendirme"dir.

Galiba bu eleþtiri iþini fena yapmýyorum. Zira "olumsuz eleþtirilerimde" yer yerinden oynadý😇 Olumlu eleþtirilerimde ise neredeyse "huzur verir" bir pozitif algý oluþtu😇

Yani bu durumda "objektif" biçimde her yönü görmeye çalýsýyorum ama

Neredeyse hepimizin düþtüðü bir hataya ben de düþüyorum sanýrým: "Olumlu ya da olumsuz eleþtirilerimizi özellikle 'trend' yönüne göre sýralýyoruz."

Ben ilk olumsuz eleþtirilerimi okkalý bir KAP geldiðinde yapmýþ, "þimdi sýrasý mý birader" le baþlayan tepkilerle karþýlasmistim. Þimdiyse tam tersi hisse iyi gitmiyor görünürken olumlu yanlarý vurguluyorum bu kez de "polyanacýlýk" yapýyor olmayasin þeklinde tepkiler de oluyor😇😇

Benim söylediðim olumlu-olumsuz tüm eleþtiriler ortada. Kendi adýma hepsini sentezleyip bir sonuca varmak gerek deyip þimdilik mevcut parametreler ýþýðýnda Europower'in ilk iþlem gününe kadar hissede kalmak gerektiðine karar verdim.

Sayfa 232/935 ÝlkÝlk ... 132182222230231232233234242282332732 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •