15-20 lira fiyattan 300'e gelmiþ bir fiyat var. 15-20 katlýk artýþ yaþamýþ ve mal sahipleri paralarýný kat be kat artýrmýþlar. Ýsterlerse tahtayý aylarca baskýlayabilirler. Bu kadar iþ iliþkisi kuran, vizyon koyan, yurtdýþýna açýlmayý hesap eden, üretimini kat kat artýrmak isteyen bir þirkete günlük bakmamak lazým. Hisse senetlerini duran varlýk olarak tutarsak paramýz bereketlenecektir. Kýsa vadede ki hareketler aslýnda 3-5 bir þey kapmayan çalýþan 'çakal' tayfayý silkeliyor. Böyle kiþiler hisseden mümkün olduðunca uzak kalsýnlar ve inanýp emek veren sabreden arkadaþlar kazansýn diyorum.
Okumayan araþtýrmayan insanlar kandýrýlmaya mahkum. Bu kadar potansiyelli bir þirket böyle bir ekonomide bize bir fýrsat sunuyor ve gerisi inanýp tutmaya kalýyor.
zaten mevcuttaki ivme yavaþlamasýnýn tek sebebi bu. müthiþ kar etmiþ bir tayfa var hissede ve rahatlýkla her haberi yüklü satýþ için kullanabiliyorlar. ayný þey kontr içinde geçerli. orada patron zirve kapanýþtan(215) %45 düþünce olaya müdahale etmiþ bugun. biz þu anda zirve kapanýþtan(292) %20 düþüþ ile devam ediyoruz. geçen hafta bizim yerimize astor a kýyak geçmeselerdi bugunleri eminim bu denli aðýr yaþamayacaktýk. büyük kansýz bunlar.
Guven Vermiyor teknikte bozulduiyiyken iyi kötüyken kötüyü konuþacaðýz..
almanya da þirketi kim kuruyor mesala? Gesan mi europower mi?
Ooo karlýlýk gelecek dersen kchol alalim.. almanya da þirket açmak zor mu![]()
Kontr geri alým yapýyor mesalaþu kafadan çýkalým artýk burada konuþuluyor laf sokmaya gerek yok
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ne kadar baskýlanýrsak o kadar iyi patlama yaparýz. Gelecek bilançolarla beraber önümüzdeki 6 ayda rasyolarýmýz düzelir ve þirket potansiyelini piyasaya gösterir. Bist 30'a girmemizle beraber yerli yabancý fonlarýn hisseye ilgisinin çoðalmasý, bölünme ile gelen likidite þirkete olan güveni daha da artýrýr. Beklentileri somut hale getirme ile hisse fiyatý da yükselir. Ben hissenin 45 derece açý ile her ay ufak ufak kazandýrmasýný bir ay içinde kat kat kazandýrmasýna tercih ederim. Yazýn 265'ten aldýðýmýz Froto'lar þu an 500'e dayanmýþ bulunmakta ve iki defa da temettü getirdi. Dileriz Gesan'da böyle bir yol tercih ederek kurumsal kimliðini oturtur.
Mevcut kapasite ne kadardýr kendim araþtýrmadým...yýllarca emek verilerek oluþturulmuþ bu günkü potansiyelin maddi deðeri kaç milyar dolardýr bilmiyorum..bence iki taraf da doðru söylüyor..ama biz nereden bakacagimizi neyi baz alacaðýmýzý bilmediðimiz için biz söylenenleri çeliþki sanýyoruz..
Örneðin 5 TL den 4 TL ye düþmüþ bir x hissesi için bir yatýrýmcý bu hissenin düþüþ miktarý %20 dir derse ve baþka bir yatýrýmcý da ayný hisse için bu hissenin eski seviyesine çýkmasý için %25 lik çýkýþ yapmasý gerekiyor derse ,dýþarýdan bakan birisi bu iki kiþinin söyledikleri arasýnda bir çeliþki olduðunu sanýr ve bu ikisinden biri yalan atýyor sanýr...oysa gerçekte bu iki kiþinin de söyledikleri doðrudur..sadece baz aldýklarý yer farklýdýr...
Biri zirveden aþaðýya doðru zirveyi baz almýþtýr..diðeri ise dipten yukarýya doðru olan miktarý söylemiþ ve dibi baz almýþtýr...
Bence bu söylediðiniz durumda da ayný þey geçerli olmalý..yoksa sektörün içinden olan bu insanlarýn bu kadar farklý bir þey söylemesinin imkaný yok..ben böyle bakýyorum olaya..o yüzden de ikisini de doðru kabul ediyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
https://resmim.net/cdn/2022/12/27/LetNj.png
Yarýn ve daha sonrasý için 239,6 üzeri kapanýþ almamýz gerek. Burasý Yükselen kanal fibo desteðidir. Altýnda kapanýþlar 212 ye götürebilir. Ayrýca RSI da gizli PU mevcut. Ya tepki olacak Ya da buradan dönecek. Döndü diyebilmek için düþeni kýrmasý gerek...
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yer Ýmleri