yine geçen gün sadece 1000 MW lık panel fabrikasının oluşturabileceği ciro potansiyeli 11,8 milyar tl dir demiştim (fuul kapasite çalışması şartı ile )....diğer işlerden de 8-9 milyarlık iş yapabilirse ?? bu yıl sonunda kabaca 21 milyarlık cirolar görülebilir..tabi bunlar sadece potansiyeldir ve ihtimaldir...tam olarak gerçekleşmesi için gelen kap haberleri ve çeyreksel bilançoları takip etmek gerekiyor...
son zamanlarda atılan kapların montanı çok yüksek...bence panel fabrikası tamamlandıktan sonra da çok büyük işleri alabilecekler....hatırlayacak olursak şirket panel fabrikasını sadece kendi mütahitlik ve kendi işleri için (bence sunjunior ürünü için ) kurduklarını söylemişlerdi...bu yıl kademeli olarak panel fabrikasının kapasitesi 2000 MW a çıkarılması planlanıyor (ileriki zamanlarda 11,8 milyar tl lik bir potansiyel daha eklenecek demektir. tabi 2024 yılında cironun yarısının yurtdışı ihracattan sağlanması hedefleniyor )....
depolamalı işler ,trafo üretiminin 4 kat artması ,esko işleri, inverter üretimi, res ,hes kurma işleri ,simens panolarının satışı...v.b işler ile birlikte gesan bu yıl atılım yılı yaşayacaktır..
her zaman söylediğim gibi en güzel kap haberleri ve en güzel çeyreksel bilançolar bu sektöre ve gesana gelmeye devam edecektir...çünkü konjoktür ondan yana ve bu konjöktür daha yıllarca devam edecek...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri