Originally Posted by
polkenan23
muhtemelen o listede ismi geçen þahýslar spk tarafýndan baþka hisselerde yapmýþ olduklarý iþlemler nedeniyle ceza aldýklarýndan dolayý portföylerinde bulunan hisselere blokaj konulur. bu hisseleri satabilmeleri için borsada iþlem gören tipe dönüþtürme talebinde bulunmalarý gerekiyor...sezer bayraktar isimli þahsýn portföyünde 46 adette gesan hissesi mevcutmuþ, onlarý satmak için yada satýlabilir pozisyona getirmek için alýnan izin...burada gesaný ilgilendiren biþey yok yani....altý üstü 46 adet hissesi varmýþ...
Bugün beni aracý kurumumdan müþteri temsilcisi arayýp 46 lot gesan talep etti.Bir müþteri ters pozisyonda kalmýþ açýk yapmýþ, 46 lotunuzu 5 günlüðüne kiralar mýsýnýz dedi.Ben de ne güzel iþte hisse de düþtü yaþadý arkadaþ dedim.Bunun üzerine açýklama yapmadý.Karþýlýðýnda da 5 gün için 50 tl teklif ettiler.Yüzde 5 komisyon karþýlýðýymýþ bu.Hiçbir anlam veremediðimden reddettim.Þimdi siz blokajdan bahsedince baðlantýsý var mý acaba?
Burada yazýlanlar hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmamalý.Yazýlarým kiþisel görüþlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
Yer Ýmleri