biraz önce gesan þirketini arayýp tekrardan yatýrýmcý iliþkilerinden hüseyin bey ile görüþtüm...bana yine deðerli bilgiler verdiler...kendisine bu enerji depolamalý iþlerin ne zaman gesan gibi þirketlere yansýyacaðýný sordum..bana önce lisanslar alýnacak ardýndan da baþvurulan iþ 3 yýl içinde bitirilmesi gerekir dediler...(daha önce yuri dostumuzun verdiði bilgiler ile paralel bilgi..) ama alýnan lisanslardan sonra þirketlerin bu iþi gerçekleþtirmek için baþvuracaklarý en önemli þirketlerin kendileri olacaðýný , ges ve res santrallerinde kullanýlacak malzemeler için de ihaleyi alacak þirketin yine kendilerine geleceðini söylediler..
bedelsiz ve arz onayý çok gecikti dedim kendileri de ellerinden bir þey gelmediðini arz iþinin sýrayla gitmediði bazý þirketlerin çok daha uzun incelendiðini kimisinin de kýsa sürede onaylandýðýný söylediler...ama kiþisel tahmin olarak þubat ayý içinde bu iþ olmalý dediler...o sýralarda bilanço dönemi de gelecek dediler...arz konusunda topun tamamen spk da olduðunu söylediler...bedelsiz baþvurusunun da henüz taze olduðunu biraz daha zamanýn gerekli olabilir dediler...
iþlerini sordum , iþlerinin çok yoðun olduðunu yaz kýþ demeden çalýþtýklarýný þu anda 70 civarý sahada çalýþma yaptýklarýný söylediler...þu anda rekabetin de söz konusu olmadýðýný çünkü iþlerin çok olduðunu söylediler...
ayrýca bazý yatýrýmcýlarýn gesaný baþka bir þirket ile karþýlaþtýrdýðýný (astor diye anladým) karþýlaþtýrýlan firmanýn 10 ana dalda üretim yaptýðýný oysa eruopowerin ise 30 ana dalda ve binlerce ürün ürettiðini olasý risklere karþý daha dayanýklý olduklarýný söylediler...iþ çeþitlemesi fazla olduðu için sadece ges lere baðýmlý olmadýklarýný res ve hes lerde de aktif olduklarýný ve gelir çeþitliliðinin gesanda yüksek olduðunu söylediler (geçmiþte gesaný tercih nedenlerimden biri de buydu )
gesan hissemizin çok düþtüðünü söyledim kendileri benzer þirketlere göre (smrtg ,yeotk ,..vb hisseler olarak anladým) daha az düþtüklerini zaten son aylarý baz aldýðýmýzda neredeyse her hissenin %30 civarýnda düþtüðünü ama çýkmasý konusunda umutlu olduklarýný , bir zirveyi gören hisselerin o zirveyi unutmadýklarý sözünün hatýrlanmasý gerektiðini ve gesanýn ilk etapta 200 ün üzerine çýkarak çýkýþýna devam etmesini temenni ettiklerini söylediler...
baþka soracak soru aklýma gelmedi zaten görüþmemiz de bayaðý sürdüðü için fazla uzatmak istemedim...ama hüseyin bey sorulan her soruya tüm samimiyeti ile þefaf þekilde cevapladý..huzurunuzda ona tekrardan teþekür ediyorum..ona ve ailesine uzun ve mutlu ömürler diliyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri