Geçmiþ olsun hepimize, keko da o bölgede yaþýyordu inþallah iyidirler
Geçmiþ olsun hepimize, keko da o bölgede yaþýyordu inþallah iyidirler
arkadaþlar ben batmanda yaþýyorum ...deprem bizi de çok salladý ama þükürler olsun ki bizde bir sýkýntý yok..bizim ilde sadece 3 bina da aðýr hasar olmuþ..komþu ile diyarbakýrda 20 bine çökmüþ...buna raðmen þehir neredeyse boþaldý batmanda..herkes kýrsal yerlere akrabalarýnýn yanýna sýðýnýyor...10 dk önce bile güçlü bir sarsýntý oldu...insanlar çok korkuyor ve panik halinde...yaþadýðým bina da 34 daire var bunlardan 30 u evlerini boþaltmýþ ...benim çocuklar da bu gün kýrsaldaki bir akrabamýzýn yanýna gitmek istiyorlar...ama ben kalmaya niyetim var...iþ yerinden izin alamýyorum yerime bakacak kimse yok....mecbur kalýyorum...þehir hayalet þehre dönüþmüþ durumda...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Maalesef deprem etkileri iyice kötüye gidiyor. Yardým ulaþmayan çok fazla yer görünüyor sosyal medyada.
Hisseye gelince
GESAN Tork Baðlantý Elemanlarý SAN. VE TÝC. LTD. ÞTÝ. ile 2.090.000 USD tutarýnda Öztüketim Arazi Güneþ Enerjisi Santrali yapýlmasý için anlaþmaya vardý. (2021 yýlý cirosunun %1,44'üne denk gelmektedir.)
Cumadan beri endeksten bayaðý negatif ayrýldý. Kap da fayda etmiyor hisseye.
çok teþekür ediyorum dostum...ne yazýk ki moral bozukluðundan foruma da twiteer hesabýmdan da hiç yorum yapamýyorum...depremin verdiði sýkýntý varken üzerine de dün bir amcaoðlumuz bir kavga sýrasýnda aðýr yaralandý...þükürler ki ölmedi...ölseydi her halde kan davasý olacaktý...bizim buralarý aþiretler çok etkili...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
ülkemizde herþey ne yazýk ki formalite..güya deprem ve afet planlarý yapýlmýþ ve güya çok kýsa sürede deprem yerine gidilip müdahale edilebilirmiþ...gerçekte ise böyle bir þey yok...bir gün geçmesine raðmen yardýmlarýn ve ekiplerin gitmediði yerler çok fazla...geçen gün bizim kalite brimi sorumlusu benim yangýn ekibine yazýldýðýmý ve bir kaç yýldýr de o listede olduðumu söyledi...ben de gülerek yahu benim bile haberim yok bari benim yerine hoplayacak zýplayabilecek gençleri yazýn dedim...
dün eniþtem çok defa deprem seminerlerine katýlmasýna ve hatta kendisi de ders vermesine raðmen ilk depremde ikinci kattaki evlerinin balkonuna çýktýðýný ve kendini aþaðý atma niyeti olduðunu ALLAH tan bolkonlarýn korkuluklu olmasýndan dolayý atlayamadýðýný söyledi...ki kendisi de geçen üç ay önce çok aðýr bir kalp ameliyetý geçirmiþti..buna raðmen atlamak istemiþ...
demek istediðim ülkemizde bir çok þey formalite ve kaðýt üzerinde...yine geçen ekim ayýnda söylemesi ayýp þöyle orta halli bir ev almýþtým ama sonra aldýðým duyumlara göre yapý denetim geçmiþte inþaatta eksik demir kullandýklarý için bir ay inþaat durdurma cezasý vermiþ...ardýndan da mütahit yapý denetim þirketini deðiþtirmiþ ve inþaata devam etmiþ....aldýðým evin binasý yanlýþ hatýrlamýyorsam 2-3 yýl önce inþaatýna baþlanmýþ idi...þimdi korkudan o eve nasýl yerleþecem veya satsam mý diye düþünüyorum..mütahitlerin çoðu malzemeden bir þekilde çalýyor...iþimiz gerçekten de çok zor...ipini koparan da mütahit oluyor...yaptýklarýn bina yýkýlsa da hiç bir sorumluluklarý olmuyor...buna bir çözüm bulunmalý...yeni binalar dahi yýkýlýyor...
Ülkemize geçmiþ olsun. Ýnþallah kýsa sürede yeni bir deprem olmaz. Sn keko size de geçmiþ olsun. Ýyi olmanýza sevindim.
Yer Ýmleri