Astor þovunu da kaçýrdýk bu soytarý yüzünden. Astor düzeltme yaparken bahaneyle gesan da düþer affetmez.
Astor þovunu da kaçýrdýk bu soytarý yüzünden. Astor düzeltme yaparken bahaneyle gesan da düþer affetmez.
Arkadaþlar borsada o bu kadar eder þu bu kadar eder Bu yüzden bu bu kadar olmalý gibi analizler bizi yanýltýr. Çünkü sinerji diye bir þey var. Bir sektör için hemen hemen bütün malzemeleri üretimin ciddi bir maliyet avantajý var. Giriþim elektriðe rakip olabilecek tek þirket kontrolmatiktir. Bence þirket depolama iþine de bir þekilde girecektir. O zaman karþýsýnda tek bir rakip bile kalmaz.
Bizim tek sorunumuz finansman. Büyük yatýrýmlar için Nakitimiz yok nakit akýþ tablosundan da anlarsýnýz zaten. Ama özellikle TL faizleri bu kadar ucuz olduðu bir dönemde mümkünse yüklü borçlanmasýný isterdim þirketin. Zira çok deðerli TL yakýnda deðerde kaybedecektir.
Kimse giriþim elektriði diðer þirketlerle kýyas etmesin. Gerçekten aralarýnda uçurum var.
Sayin Gueno_33
Fiyatlamanin emsal sirketlere bakilip, yapilmasi konusunda size katiliyorum, bu sekilde dogru fiyatlama olmaz.
Sirketlerin gelecekte yapacagi satislar ve kar marji kullanilarak en dogru fiyatlama yapilabilir. Kar marji ve yillik satislari en dogru tahmin eden, en basarili fiyatlamayi yapabilir.
GESAN ozelinde benim beklentim dolar bazinda satis gelerinin yillik %80-%100 arasi artmasi ve bunun en az 2,3 yil devam etmesi, 5 yillik donemde satis buyumesinin yillik ortalma %50, 60 bandinda seyretmesini bekliyorum. (reel olarak, yani dolar bazinda)
Kar marjinin %20+ olmasi makul gozukuyor.
Depolama konusunda kontrolmatikle rekabet icin biraz geride kaldigini dusunuyorum. Bu noktada kontrolmatigin 2019'dan beri yuruttugu LFP argesi, onu essiz bir konuma getirdi. Bana kalirsa, GESAN SMARTG'nin yapgibi gibi kontrolmatikle ortak is yapma konusunda harekete gecse daha dogru bir yaklasim olur gibi geliyor, depolama isine paldir kuldur girmek cok kolay olmayacaktir.
Finansman konusunda Europower'dan gelecek paraya cok fazla bel baglanildi. Onun cok yakin donemde olmasini beklemiyorum. SPK'da cok iyi biliyor ki, Europower 15-20 milyar TL 'lik bir fiyatlamayla halka arza gidilirse borsa da ASTOR'inkine benzer buyuk bir dalgalanma olacak.
Bunun onumuzdeki uc ay da olma olasiligini cok dusuk goruyorum. Secimden sonra da bir sure isler serilir. Ordan da uc ay eklemek lazim. En erken '6' ay makul bir beklenti olur EuroPower halka arzi icin.
Ote yandan firma eger finansman ihtiyaci duyuyorsa, krediyide sevmiyorsa bedelliye gitmesi cok olumlu olur benim acimdan. Ancak kredilerin bu kadar ucuz oldugu bu donemi bos gecirmesi de finansal yonetim stratejisi acisindan sorgulanabilir, katiliyorum.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi degerlendirmelerininz isiginda aliniz.
Sn. cumbaba,
Bedelli için önce bedelsiz sürecini nihayete erdirmesi gerekiyor. Cari fiyatý yüksek olan hisselerde düþük oranlý bedelliler zaten bedelsiz etkisi yaratýyor. Nakite ihtiyacý var ise bedelli yapmasý mantýklý olur ancak patronlarýn da bu bedeli þirkete enjekte edecek olmalarý gerekiyor. Bildiðiniz üzere hakim hissedar satýþlarý sonrasý patronlar þirkete sýfýr faizli TL kredi verdiler. Þirketin nakit yaratmakta da bir sýkýntýsý yok. Net FAVÖK ve kar marjlarýný düzeltebilirlerse ki 12 aylýk bilançoda bunu göreceðiz, tahtanýn önü açýlýr. Artýk yýllýk milyar dolar ciroya koþan bir yapýdan bahsediyoruz. Europower halka arzýnýn SPK onayýnýn ise sizin yazdýðýnýz gibi uzun bir süre sonra deðil seçim öncesi yapýlacaðýný tahmin ediyorum. SPK bu boyutta bir gecikmeyi kimseye açýklayamaz.
Depolama konusuna paldir küldür girmek diye yapilan tanimlama biraz hatalý olmuþ bence. Çünkü savaþ öncesi ukraynada depolama tesisi kurmuþ bu þirket. Kontrolmatikle iþ birliði yapilabilirse çok büyük adým olur. Çünkü onun alacaðý iþlere malzeme tedariki çok büyük ciro artýþý saðlar. Astor ile olan kiyas ise piyasayinin yaptýðý bir þey. Ister yanlýþ olsun ister doðru astor fiyatý arttigi sürece gesana olan talep de artiyor. Günlük al sat iþini yapabilenlerin mutlaka ikisini birden takip etmesi faydalý olur
Deðerli yorumlarýnýz için teþekkürler, netkarým harcý için biraz iyimser davrandýðýnýzý düþünüyorum. %15-20 arasýnda olacaktýr. Sektörden biri deðilim ancak depolama iþinin çok ciddi bir hendeði olduðunu düþünmüyorum. Bir ortaklýkla çok rahatlýkla bu iþi kotarabilir.
Depolama iþi enerji Arzi için olmazsa olmaz, þirketimiz mutlaka bir yerden Bu iþin içine girmek zorundadýr. Geleceðinden de þüphem yok. Çünkü kontrol matik full kapasite çalýþsa bile talebe yetiþmesi mümkün deðil.
Þirketin iþ alma konusunda önümüzdeki 5 yýlda kesinlikle sorun yaþayacaðýný düþünmüyorum. Bu iþlerin finansmanýný yürütmek marjlarý arttýrmak konusunda da þirkete güvenmekten baþka çaremiz yok.
Daha önce de söylediðim gibi bu þirketin dibi 20 milyar TL'dir.
Olaðanüstü durumlar olmadýðý müddetçe bu fiyatlardan toplamaya devam edeceðim inþallah.
Ayrýca bu süreci neye evrileceðide, þirketin yýllar sonra kaç fkdan fiyatlanacagi konusunu derinden etkileyecektir. Nihayetinde hikaye etmeye doðru fiyat kazanç oraný düþecektir.
O günlere çok var daha , bence biz yatýrýmcýlar olarak þirketi sürekli araþtýrýp bu sürecin keyfini çýkaralým.
Hepimize bol kazançlar.
Yer Ýmleri