Dostum hisselerim Ereðli ,ardyz vbtyz ile birlikte eski hissem gesani da yakýndan takip ediyorum..hareketleri ve çýkýþ iþtahý çok güzel..280 lere vararak zirvesini test etmek üzere..geçecek olursa yeni zirveler (400_500) söz konusu olabilecektir..hatýrlayacak olursak en geç nisan_mayis aylarýnda 200_300 aralýklarýnýn altýný temel olarak dolduracak diyordum..þu anda bunu yapýyor..gesanin beklentileri çok güzel sektör hala çok canlý..dikkat edilirse en güzel bilancoyu bu sektör hisseleri yolluyor..bir çok hisse çok kötü bilançolar yolluyorlar..
Enerji,yenilenebilir enerji ,yazýlým sektörleri güzel bilançolar yolluyorlar..bundan sonra da yollamaya devam edecekler..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Ereðli de doðru trade ile birlikte maliyetim 35.50 seviyelerine indi...ilk alýrken paylarýný satan mitalden haberim yoktu buna raðmen iyi kardayim...mitalin yaklaþýk satacak 150 milyon lotu kaldý..Ereðli her çýkmak istediðinde milyon lotlar satýyor..satýþlari yaklaþýk iki hafta sonra biter..ardýndan baský biter..
Ereðli'nin temelini etkileyen faktorlerde olumlu geliþmeler var..hrc (çelik fiyatlarý) çýkýþ söz konusu...650 dolar olan fiyatlar 1070 dolarlara dayandý .buna mukabil maliyetler kaleminde olan cevher ve kok kömürü fiyatlarý ucuz...bunlar çok ucuzken Kasým aralik aylarýnda bolca stok yapýldý..þimdi o ürünleri yükselmiþ fiyatlardan satýyor...en kötüsü temel anlamda atlattý Ereðli..ilk çeyrekte çok güzel bilanço bekliyorum..bu yýl sonunda 30 milyar kar bekliyorum...almak isteyenler mitalin satýþlarýnýn bitmesini gozetmeli..önümüzdeki iki üç haftada en uygun yerden maliyet yapma fýrsatý verecek..
Ciddi bir potansiyel olduðuna inanarak aldým..ilk defa BIST 30 hisselerinden birinde ciddi bir þekilde pozisyon alýyorum..normalde o tür hisselerde iþim olmazdý..
Ben tüm arkadaþlara baþarýlar diliyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Gesanda kap yolu ile bildirdikleri iþler ceyreklerde 2.5 milyarlarca dayandi..aldýðý iþlerin montani gittikçe büyüyor..simens ile iþbirliðini geliþtiriyor..yurtdýþý baðlantýlarý güçlü..
Bu yýl sunjunioru piyasaya sürer..yine aylar önce bahsettiðimiz inverter üretimi de devreye girecek..yine trafo üretimi 4 kat artacak..panel fabrikasýný faaliyete gecirecek..yalnýz bunlarý en az maliyet ile yapabilmesi için europowerin arzindan gelecek nakite ihtiyacý var..
SPK ilginç bir þekilde bir türlü onaylamiyor..ben kötü niyet sezinliyorum..bizimkiler biraz koklatsalar herhalde bu kadar gecikme olmayacaktý..bizimkiler belli ki bu iþlerde çok acemi..
Bu beklentileri de tam anlamý ile faaliyete girdiðinde gesanin ciro ve karlarý patlar..bu yýl gesanin yýlý olacaktýr..bir çok sektör rezesyondan etkilenirken gesan ve sektörü etkilenmeyecektýr..
Gesan buralara hakkýyla geldi..hakkýyla da yoluna devam edecektir..bilançolarý bunu gösterecektir..yalnýz kisada zaman zaman git geller oluyor..mümkünse ve becerilebilinirse trade yapmakta fayda var..geçmiþte hep gesan asla zarar ettirmez sadece Zaman kaybýna neden olabilir diyorduk..geldiði seviyeler bizi doðruluyor..
Endeks son bir yýlda 2000 lerden 5500 lere geldi..bu süreçte birçok hisse 3_5 kat çýktýlar..bu süreçten faydalanamayan iki sektör vardý bunlardan biri emtia bazlý hisseler (demirçelik,bakýr,pamuk(tekstil),petrol,kimya) ikincisi de teknoloji ve yazýlým hisseleri..
FED faiz artýþýna girdiðinden beridir bu sektörlerde ciddi düþüþler oluyordu..ama artýk FED faiz artýþlarýnýn sonlarýna yaklaþtý..bu sektörler düþüþ trendlerini yukarý kýrmaya baþlýyorlar..
Ben bu sektörlerde en az 1_2 yýl sürecek ciddi çýkýþlar bekliyorum..bu surecte hisse seçerken patron faktörünü de göz önüne getirmek gerekiyor..
Ereðli'de bir süre daha baský altýnda kalacaðýmýz görünüyor...bakalým nasip ne olacak..yeni bir hisse arayacak olsam bebek olmalý..çirkin ördek yavrusu olmalý..hep hakettiði deðeri görememiþ olmalý..bulursam af etmem..týpký gesanin bebekligi gibi..
Onun dýþýnda yeo da iyidir ama tanýmadýðým yeo alacaðýma bildiðim gesani alýrdým..
günaydýn iyi haftalar bol kazançlar herkese
sabaha bile yetiþtiremediler sanýrým bilançoyu![]()
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri