selamlar arkadaþlar ben de þimdi kabaca bilançoya göz gezdirdim...her ne kadar hisse elimde olmasa da hisseye gönül baðým var...ikinci bir konu da twiteer hayatýmý gesanýn bilançosuna baðlamýþ idim...hatýrlarsanýz mehmet yazýr ile bir iddiaya girmiþtik..o yýl sonunda 550 milyon kar getireceðini ben ise eðer 550 nin üzerinde bir kar gelmez ise twiteerda bir daha yorum yazmayacaðýmý söylemiþtim...eðer ki ben kazanýrsam özelde benden genelde ise gesan yatýrýmcýsýndan özür dileyecekti..
kendisi üçüncü çeyrek karýný görünce beklentisini 550 den 450 ye indirmiþ idi...patronun tv ye çýkýp son çeyrek de üçüncü çeyrek ile paralel gelir demesi ile benim de çoþkum sönmüþ idi..ama iddia idia idi ve sonucu takip edeceðimi söylemiþ idim...
gelen son çeyrek cirosu 1,7 milyar...net kar marjý %19 ..toplam yýl sonu karý ise 642 milyon...
son çeyrek kar marjýnýn her zaman iyi olduðunu biliyorduk...gesan yatýrým yapmasýndan dolayý üçüncü çeyrek onun olumsuz sonuçlarýna katlanmýþ idi..umulur ki bundan sonraki çeyreklerde de net kar marjý giderek iyileþsin..normal þartlarda net kar marjýnýn %20 nin altýnda olmamasý lazým ..çünkü sektör çok popüler talep çok yüksek...
bilançonun alt kalemlerine baktýðýmýzda dönen varlýklar 4,183 milyar olmuþ buna karþýlýk kýsa borçlarý 2,733 milyar olmuþ...nakit ve benzerleri 566 milyon iken finansal borçlarý 560 milyon olmuþ...görüldüðü gibi varlýklar borçlarý rahatlýkla karþýlýyor...hem yatýrým yap hem de bu dengeyi saðla büyük baþarýdýr...öz kaynaklar da net 1 milyarlýk bir artýþ var..
döviz açýðýný da yavaþ yavaþ azaltýyor....önceki çeyreklerde 269 milyon civarlarýnda iken son çeyrekte 198 milyona indirerek olasý siyasi risklerini azaltmýþ görünüyor...
kýsacasý çok güzel bilanço gelmiþ...bu yýl yine bir kaç kat büyüyecektir..daha önce de sýk sýk söyledim gesan zarar ettirmez sadece zaman kayýp ettirebilir diye...
gesana büyük aþamalar kayýt ettirecek diðer güzel beklentiler henüz gerçekleþmedi ve henüz bilançoya katkýlarý olmadý...beklentileri de çok güzel devam ediyor..yalnýz buna raðmen ben kýsada borsa fiyatýna bir þey diyemeyeceðim..çünkü tahta yapýcýlarýn saðý solu belli olmuyor...beklenti gerçekleþti ayaðýna satýþ da yapabilirler veya isterlerse de 300 zirvelerini geçirterek yeni zirveler de yaptýrabilirler...ben kýsa vadeli yorumlar yapmýyorum dostlar...
elinde bulunduran arkadaþlara hayýrlý uðurlu olsun..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri