Duygusalmý bakyoruz diye tekrar tekrar gözden geçiriyorum ama boþluk bulamýyorum arz ýn geç kalmasý dýþýnda.. piyasa bu þekilde düþünmeye itiyo galiba bizi.. astorun iyi olduðunu kabul ediyoruz alfasta peþin parayla çalýþýyomuþ, yeo hakkýmda hiç bilgim yok.. tek sorun net kar rakamý gibi gözüküyor
Elimde gesan ve bu 3 hisse de var. Uzun süre %70 aðýrlýkla gesan olarak taþýdýðým hisselerin önemli bir kýsmýný yaklaþýk 1.5 ay önce astor’a kaydýrmýþtým, sonrasýnda zaman zaman satýp aldýðým alfas ve sdttryi de daha uzun vadeli tutmak için aldým ancak özellikle sdttr sebepsiz þiþiriliyor gibime geliyor. Neyse, gesandaki hareket bölünme ve arz ile olabilir diye düþünüyorum ancak piyasa bir sonraki bilançoyu da görmek isteyecektir bence. Fk’nýn astor ve alfasa oranla yukarýda kalmasý piyasa tarafýndan olumsuz algýlandý diye düþünüyorum. Ayrýca; bölünmenin gerçekte hiçbir avantajý olmamasýna raðmen piyasada ucuzladý algýsý oluyor diye düþünüyorum. Bir arkadaþýma hisseyi söylediðimde çok pahalý bölünsün ondan sonra alýrým þeklinde bir yanýt vermiþti.
Arkadaþlar bende diðer geslerden daha avantajlý ve beklentisi olmasýna raðmen onlar kadar yükselmemesine kýzýyorum ama þunu düþündüm,tahtacý isterse rahat yapabilirdi,neden yapmaz veya yapmýyor diye düþündüm,aklýma bedelsizde ne kadar düþük fiattan bölünürse o kadar avantajlý oluruz diye düþünüyorum,örneðin 400 den bölünüp 100 lira olmasýyal 270 den bölünüp 67 lira fiat daha uygun olur piyasa bulur diye düþünüyorum,bu yüzden tahtacý bilerek baský yapýyodur diye düþünüyorum,belkide yanýlýyorum,hayýrlýsý artýk.
Piyasada astor alfas ve birkac gündür yeotk de hareketlilik var. Bizim spek de bu piyasada gesana baski yaparak bize gidin ötede astorda alfasda oynayin bana bulaþmayýn mesaji vermeye çalýþýyor. Keþke astor alfas alsaydim diyenler çoðaldýkça adam hedefe daha çok yaklasiyor. Ama ne kadar zorlasada bist 50 ye girmiþ hisseyi tek baþýna yedirmezler. Ýþte elin citi si yapýþtý tahtaya vantuz gibi sömürüyor hisseleri. Böyle giderse bizim tahtacý ,züðürt aða gibi tasi taraðý toplayip köyü terkeder çið köfte satmaya baslar
Yer Ýmleri