Son uc aylik bilancoda 322 milyon tl net kar rakami vardi. investing'ten hizli baktim, baska yerden teyit etmeniz yerinde olur.
Bu bilgini isiginda, tahminen, 350-450 milyon tl civari uc aylik kar gelmesi bana makul geliyor.
Bu durumda kaydirilmis yillik kar 1 milyar kusur TL'ye yaklasir, Ikinci ceyrek sonu europower arzi ile beraber F/K buyume sirketi icin dusuk seviyeye gelir. Temelciler etrafa yavas yavas toplanmaya baslar.
Yaz doneminden Eylul'e dek yatay piyasa dinlenmesi sonrasinda roketleme senaryosu beklentim var. Gecen yilin bir tekrari olarak.
Yukarida yazilanlar dusunce eksersizidir, yatirim tavsiyesi degildir, kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz isiginda aliniz.
daha önce kar rakamlarý hemen hemen yakýna tahmin ettim. ve benim normal beklediðim beklenti piyasanýn da beklentisidir diye düþündüm.
zaten bilanço pek bi iþe yaramadý
2022 1. çeyrekte en az 2.5milyar ciro yapmalarý lazým. hep dediðim 3 milyar ciro olursa hisse eskisi gibi dikkat çeker..
yoksa çokta iyi bir hikaye olacaðýný sanmýyorum.
2022 de 1.5 milyarlýk ciro ya da gelir 2023 e sarkmýþtý.. onla beraber iyi bir ciro getireceklerini düþünüyorum ama bu aralar gesan baya yanýltýyor bizi.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hocam yýlbaþýndan beri diyorum hala da diyorum, tartýþmasýz en çok kazanan ve büyüyen sektör olacak bu sene. Fakat önemli nokta hangi sektör þirketi daha fazla potansiyel barýndýrýyo onu bulmak biraz zor. Hangi þirket kimle görüþüyo kimle baðlantýsý var bilemeyiz, bi sabah bi akþam çat diye kap atýyolar. Bu nedenle ben sektör içinde bi kaç iyi þirkete yatýrýmýn daha mantýklý olduðunu düþünüyorum. Kimine göre çok riskli olabilir tavsiye deðildir tabiki.
Çeyreklik olarak deðilde daha çok yýlsonu olarak yazdým.
Birde bedelsiz oldu niye tavan olmadý, kap attý eksi oldu gibi düþüncelerin zaman kaybý olduðunu düþünüyorum, bunlarla yýpratmayalým kendimizi.
Sinir bozucu hareketlere devam. Endeks coþmuþ, Astor coþmuþ, smart alfas yürümüþ, thy, pgsus gibi ana kaðýtlar yüzde5-6 yapmýþ biz sürünmeye devam. Gerçekten sabýrlarý zorluyor.
Bugün enerjiler iyi endeks iyi Gesan neden böyle oldu anlamlandiranmbilen var mý ? Þu geçen sene þöyle uctu geyiginden de siyrilalim
Yer Ýmleri