keko öyle zamanda gelip EreGL'ye girdin ki sen geldin diye ben de bütün PGSUS'larýmý 525 zirvesinden verip EREGL'lerimi katladým 43'ten... Sen gelmesen yine satacaktým ama GESAN'da maliyet düþürecektim 226'lardan alýp![]()
keko öyle zamanda gelip EreGL'ye girdin ki sen geldin diye ben de bütün PGSUS'larýmý 525 zirvesinden verip EREGL'lerimi katladým 43'ten... Sen gelmesen yine satacaktým ama GESAN'da maliyet düþürecektim 226'lardan alýp![]()
benim ereðlideki maliyetim 39,14 idi...53 leri görmesine raðmen satmayýp en son 50 tl den sattým...sonrasýnda da gidip aceleylen 45 tl den aldým...bir iki ay içinde güzel de bir kar yapmýþtým...bu iþlemler sonucunda maliyetim 35,5 civarý oldu...yani þu anda çok az bir zararým var...ereðlide mitalin baskýsýný gözardý ettim...orada kötü niyetli bir zencinin olduðunu bilmiyordum...
ereðli hantal bir hisse...gesan gibi dinamik deðil..galiba bundan sonra bist 30 hisselerini almaya karar verdiðimde çok ince araþtýracam...gerçi seçimlerden sonra bist 30 hisselerine raðbet olacaðýný düþünüyorum..
kýsacasý gesandan ayrýldýðýmdan beridir zarardayým...ileride europoweri almaya çalýþýrým...olmazsa da yeni bir bebek hisse araþtýrýp bulmam lazým...yoksa kartlaþmýþ hisselerde köþe baþlarýný tutanlar hep oluyor ve bunlar da insanlarýn üzerine oynayabiliyorlar...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
þeker yatýrým trade yaptý 880bin lira zarar þuan oyundan çýktý) arkadaþ bize göstermeyin bari
bakalým tekrardan oyuna girecek mi ki 72 lere geldi girmedi sanýrým kabullendi.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
son 7-8 aydýr doðru dürüst hisse araþtýrmýyorum..inanýlmaz bir tembellik var üzerimde...son zamanlarda aldýðým hisselerin yatýrýmcý þirketlerini bile aramýyorum...yani hiç araþtýrma isteðim yok..ileride silkelenip temiz bir sayfa açmam lazým...bilemiyorum bunun nedeni belki de son bir yýlda güzel kazanmanýn verdiði rehavet olabilir..
çünkü geçen yýl 33 bin tl zekat vermiþ iken bu yýl tam 250 bin tl zekat verdim...sermaye artýnca da insan psikolojik olarak defansif hisseler seçiyor..sanýrým ereðli seçmemin en önemli nedeni bu....herþeye raðmen ereðlide en kötünün bittiðine inanýyorum...yalnýz iþtiraki ýsdmr hala faaliyete girmedi...depremden zarar gördü...ülkede ve yurtdýþýnda ekonomik durgunluk var..bu handikaplarý var...yalnýz 2026 yýlýnda da yeni bulduðu demir cevheri maden ocaðýný iþletmeye alacak...o vakit net kar marjý çok artacak...bir de büyük bir ges yatýrýmý yapacak...yeþil enerjiye geçmeye çalýþýyor...dediðim gibi en kötüsünü atlatmýþ olarak görüyorum...en geç ikinci çeyrek bilançosu ile birlikte güzel bilançolar yollamaya baþlayacaktýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
aynen öyle dostum...insan çok kazanýnca daha saðlam vede temetü verimi yüksek hisseler arýyor...yani bir çeþit emekliliðe hazýrlýk yapýyor...kazandýðý güzel temettü ile kalan hayatýnýn tadýný çýkarmak istiyor...galiba benim de ereðliyi seçmemin en önemli nedeni bu...bence yenilenebilir enerji hisselerinde parayý vuran bir çok kiþinin orada soluk almasýnýn nedeni bu...![]()
Yer Ýmleri