Olay gesan da degil tüm tahtalar da var kozallar tavan yapýp ertesi gün -5 halk yalandan erteleme haberi geldi tavan çekti bugün +6 dan eksiye gitti... Bu adamlarla ky olarak savaþmak çok zor..
Olay gesan da degil tüm tahtalar da var kozallar tavan yapýp ertesi gün -5 halk yalandan erteleme haberi geldi tavan çekti bugün +6 dan eksiye gitti... Bu adamlarla ky olarak savaþmak çok zor..
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ýtiraf ediyorum dostlar. Ferbahçeli arkadaþtan ters indikatörlük nöbetini ben devraldým renkdaþý olarak. Ne zaman fullesem ertesi gün ciddi düþüþ yaþýyoruz. Sorun sizde deðil bende.
Arkadaþlar GESAN temettü açýkladýmý??
Ýniþler çýkýþlar olacaktýr. Önemli olan trend. Ýyi bir birinci çeyrek bekliyorum. Gesan'ýn en iyi çeyreði dördüncü çeyrek oluyor. Birinci çeyreðe göre dördüncü çeyreði hem net kar marjý hem de esas faaliyet karý açýsýndan simüle ederiz. Europower halka arzý baþarýyla tamamlandý. %7'ye yakýn düþüþle kapattýðýmýz seviye 316,8 TL'ye tekabül ediyor. 302,5 TL üzerinde ilk haftalýk kapanýþý oldu. 28 Nisan'da da bu seviye üzerinde kapatýrsak yeni destek 75-76 liralar olur. Bu desteðin de üzerinde yüzbinlerce lot iþlem görmesi lazým. Uzun vadede sabredenler görüldüðü üzere portföyü þimdilik ona katladý. Buradan; bir yýlda x2 yapsa, iki yýlda portföyler 20'ye katlanmýþ olur. 2-3 sene içerisinde bire otuz bire kýrk alacaksýnýz deseler buradaki herkes 100.000 lirasýný 3 yýl hiç dokunmamak kaydýyla Gesan'a yatýrýr. Sektör kuvvetli gidiyor ve neredeyse daha hikaye yeni baþladý. Tahta sahipli. Ýsteyen istediði fiyattan 10.000 lot alýp satabiliyor. Yeni fabrikalar açýlýyor, kapasiteler katlanýyor, enerji depolama baþlýyor, ithal edilen ürünlerin argesi yapýlýp hem kendi iç üretimimizde hem de satýþta kullanýlacak ve ilave cirolar yaratýlacak. Þirket profesyonel ve liyakatlý ekipler tarafýndan agresif büyümeye odaklý bir þekilde iyi yönetiliyor. Bu tür þirketlere ortak olmak avantajdýr/fýrsattýr. Tabii dünün tavana yakýn seviyelerinden yeni ortak olan arkadaþlarýmýz sabýr göstermek zorunda kalacak. Aylardýr burada yazýp çiziyoruz. Aramýzdan ayrýlanlar burada kalanlara nazaran daha fazladýr. Yabancýnýn da TL bazlý zirvesinden bile Gesan biriktirdiðini gözlemliyoruz. Sektör ortalama F/K'sý 40'larda. Biz ona nazaran %40 pahalý F/K'lanýyoruz. Piyasada 118 milyon lot var. Yabancý payý yanlýþ tespit etmediysem %8'lerde.
Tüm ortaklarýmýza iyi bayramlar dilerim.
Yer Ýmleri