Kurumsal sattýlarsa güzel hissede baský azalýr ...
Kurumsal sattýlarsa güzel hissede baský azalýr ...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Gesanýn senet ayrýntýsý bölümünde,piyasadaki senet sayýsý, 130.999.176 milyon, fiili dolaþým hisse 117.950.399 milyon, dediðiniz gibi
13 milyon Ýþ bankasý aþ.de gözüküyor,fiili dolaþým sayýsýna kote olmamýþmý acaba,bu 117,950.399 milyon ffili dolaþým rakamýný iyi biliyorum,deðiþmemiþ ama bundan sonra deðiþirmi deðiþmezmi,tam bilemiyorum.
Merhaba.Bu hisseyi 10-15 gün gibi kýsa süre tutup yüzde 15 kâr ile sattým.
Öncelikle tamamen iyi niyetle yazýyorum, kötü bir niyetim yok.Amacým uyarmak.Çünkü burada ve Twitter'da çok güzel kâr yapmýþ mesajlarýný bolca okuyorum.
Ýþin doðrusu Gesan ikinci çeyrekte,çeyreklik bazda EFK (esas faaliyet kârý)olarak zarar etmiþ. 680 milyon tl lik 6 aylýk kârýn 474 milyon tl si yaptýðý iþlerden deðil,elindeki fonlarýn kur gelirleri.Bunu düþersek 680-474=206 milyon tl 6 aylýk EFK sý.
Ýlk çeyrek net kârý 340 milyon tl iken,6 aylýk kârý maalesef 206 milyon tl ye düþmüþ.Yani 340-206=134 milyon tl ikinci çeyrekte çeyreklik bazda EFK zararý yapmýþ.474 milyon tl lik Fon kur artýþý geliri yaptýðý bu zararý maskelemiþ.
Sonuç 474-134=340 milyon tl ikinci çeyrekte çeyreklik bazda net kâr oluþmuþ.
Ama maalesef aslýnda yaptýðý üretim ve satýþlardan,ihalelerden,özetle esas faaliyetlerinden zarar yazmýþ 4-6 aylar arasýnda.
Kaynak:
https://twitter.com/borsaliyizcom/st...9xP2HR-Dg&s=19
Yazmak zorunda hissettim vicdanen.
Ama hisse fiyatý buna raðmen artar mý, artabilir de kimse bilemez.Sadece bunu bilin istedim.Karar sizin.Kimseye al,sat,tut diyemem, demiyorum.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Bol kazançlar
Bu durumdan benim çýkardýðým sonuç þu:
Bu tür patronlarýn amacý çalýþýp,üretip kazanmak deðil.Þirketi halka arz edip, sürekli ihale KAP ý göndererek ky nin hisseye yüksek talebini saðlamak,dolayýsýyla asýl amaç hisse fiyatýnýn gereðinden çok fazla yükselmesini saðlamak.En sonunda kendi ellerindeki hisseleri gerçekte olmasý gereken deðerin kat ve kat üstünden satýp çalýþmadan, üretmeden, kýsa yoldan zengin olmak.
Ben geçen ay girdim ilk kez bu hisseye,ayný zamanda ilk kez bir enerji hissesine.Ben dahil herkesin hisseye adeta saldýrmasýnýn sebebi neydi.Geçen seneki cirosunun bilmem kaç kat fazlasýný sadece 6 ayda ihale olarak almýþ.Ýþin püf noktasý,tabiri caizse biz balýklara atýlan yem tam olarak bu.Ama þimdi görüyoruz ki asýl amaç çalýþarak kâr etmek deðilmiþ.Sýrf bol bol KAP atýp bizi yeme çekmek için zararýna ihaleler almýþlar.Ýkinci çeyrekte EFK nýn zarar olarak gerçekleþmesi bunun ispatý.
Bir baþka kullandýklarý yöntem de Twitter'da þirket ve patronun hesabýndan sürekli gaz içeren tweetler atmak.
Patronun 13 milyon lot satma KAP ý gelmeden önceki 24 saat içinde Gesan ve Behiç Harmanlý hesabýndan öyle bir tweet bombardýmaný olmuþtu ki (1 gün önce satmýþtým)ben bu hisseyi keþke satmasaydým dedim.Ama ne oldu 13 milyon lot satma KAP ý geldi.
Allah hepimizi dürüst insanlarla,borsada da dürüst patronlarla karþýlaþtýrsýn
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir
Ýyi niyetli uyarýlarýnýz için teþekkürler sn. canmert. Ancak þirketi de yerin dibine batýrmýþsýnýz. Gesaný yýllar önce vur kaç yapan bir masa dört sandalyeden ibaret dolandýrýcý patron þirketleri ile bir tutmuþsunuz gibi geldi. Günümüzün en gözde sektöründe faliyet gösteren ve sektörün birçok alanýnda ekipman üreten mühendislik hizmeti veren en güçlülerinden olan bir þirketten bahsediyoruz.
Zararýna ihaleler alýp milleti hisseye çekip sonra hoop satýþ yapan üç kaðýtçý patron hissesi tabiri biraz fazla kötümser bir yakýþtýrma olmuþ
Hisse satýþýndan elde edilecek geliri yapýlacak olan bir yatýrýmýn finansmanýnda kullanýlacaktýr.
Ayrýca ihale usulü çalýþan bir firma olduðu olduðu için tahsilatlar büyük oranda son çeyreðe yansýyacaktýr. Bunu da göz ardý etmemek gerekir.
Nekli bir müddet bekleteccek fakat orta uzun vadede su akacak yolunu bulacaktýr.
Sn Canmert ilk 3 aylýk karýn içinde de finansman geliri vardýr mutlaka, siz 340 mil. tamamen faliyet karý saymýþsýnýz ve 6 aylýkla kýyaslamýþsýnýz. .. ama elindeki 1.6 milyarlýk dövizden kur farký yazmýþ.. (Seçimden sonra dolarýn 19 dan 27 e geldiðini unutmadan)
Ayrýca bilançodaki tek veriden hareket etmeden diðer kalemlere de baksaydýnýz. " özkaynak büyümesi , stoklar, devam eden yatýrýmlar , iþtirakler vs.." Ayrýca finansman geliri yazdýðý 1.6 milyar deðerinde döviz de faliyetlerden kazanýlmýþ para, fena para deðil.
Alýnan ihaleler de"þisecam ges vs özel sektör ihaleleri de dahil) piyasada rekabet te ne kadar güçlü olduðunu gösteriyor.
Kýsaca önümüzdeki trend Gesan ve güçlü enerji þirketleri için parlak bir gelecek sunuyor.
Wallstreet deyimi ile "trend my friend",
Ytd dyt tyd
Ah gesan ne hallere düþtün yakýnda hakkýnda zararýna çalýþýyor bile diye bilirler...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Patron tarafýnýn bilgilendirme tarafý çok zayýf genel kurulda söylendiði halde gene týk yok þu son olayla ilgili açýklama hala yapýlmadý..
Yer Ýmleri